Κορωνοϊός - Μακεδονία: «Συναγερμός» από τα συμπτώματα λοίμωξης υπαλλήλου του νοσοκομείου Καστοριάς

Κορωνοϊός - Μακεδονία: «Συναγερμός» από τα συμπτώματα λοίμωξης υπαλλήλου του νοσοκομείου Καστοριάς

Κορωνοϊός: Κενά στην εξέταση του 53χρονου ασθενούς επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ - Η ταλαιπωρία που βίωσε μέχρι να φτάσει την Τρίτη στο ΑΧΕΠΑ, για να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ

nosokomeio
Συναγερμός έχει σημάνει στη Δυτική Μακεδονία με τη σοβαρή αναπνευστική λοίμωξη ενός 53χρονου εργαζόμενου στο Νοσοκομείο Καστοριάς, ο οποίος το τελευταίο 24ωρο ως «ύποπτο» περιστατικό έχει «επισκεφθεί» διάφορες δημόσιες δομές υγείας αναζητώντας διάγνωση και περίθαλψη, πλην όμως η διαδρομή του ολοκληρώθηκε το πρωί της Τρίτης στο ΑΧΕΠΑ όπου και κρίθηκε επιβεβλημένη η νοσηλεία του.

Ο 53χρονος υποβλήθηκε στον σχετικό μοριακό έλεγχο για κορωνοϊό και σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ανακύπτουν κενά στη διαχείριση του περιστατικού που ως επαγγελματίας υγείας θεωρείται ιδιαίτερης βαρύτητας περιστατικό και για την πιθανή επίπτωση στον χώρο εργασίας του.

Όπως έγινε γνωστό στην Ομοσπονδία, ο 53χρονος διακομίστηκε από τους οικείους του με συμπτώματα λοίμωξης στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας όπου αξιολογήθηκε ως ύποπτο περιστατικό και έγινε επικοινωνία με τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας (ΕΟΔΥ). Οι ειδικοί με βάση το ιστορικό και τα στοιχεία που τούς δόθηκαν δεν το αξιολόγησαν ως ύποπτο.

Ωστόσο, ο ασθενής επιβαρυνόταν και γι' αυτό αναζήτησε βοήθεια στο νοσοκομείο Κοζάνης. Οι ακτινογραφίες έδειξαν την επιβάρυνση στους πνεύμονες και οι ειδικοί ζήτησαν να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ. Η πιο κοντινή ΜΕΘ ήταν στο νοσοκομείο Πτολεμαϊδας, ωστόσο δεν είχε ελεύθερη κλίνη.

Τελικά ο 53χρονος διακομίστηκε το πρωί της Τρίτης στο ΑΧΕΠΑ, όπου και κρίθηκε επιβεβλημένη η νοσηλεία του σε ΜΕΘ.

Το ενδεχόμενο της προσβολής του 53χρονου από τον κορωνοϊό και της νόσησης με τη λοίμωξη που προκαλεί, προβληματίζει και ανησυχεί πολύ τους επαγγελματίες υγείας της περιοχής, τόσο στο νοσοκομείο Καστοριάς όπου εργάζεται ο ασθενής όσο και στα άλλα νοσοκομεία τα οποία επισκέφθηκε, όπως επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, καθώς στην περίπτωση αυτή ανοίγει ένα μεγάλος κύκλος ιχνηλάτησης και επιβεβαίωσης κρουσμάτων.

Κλείσιμο
Στην περίπτωση, πάλι, που πρόκειται για εποχική γρίπη, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνουν την ταλαιπωρία του ασθενούς αυτού -που δεν είναι ο μόνος- προκειμένου να βρεθεί κλίνη ΜΕΘ.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα κορωνοϊού: Έφτασαν τα 89 στην Ελλάδα - Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες λένε οι ειδικοί

Κορωνοϊός στην Ευρώπη: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί η έλλειψη φαρμάκων» λέει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης