LIVE

Κορωνοϊός

Κατερίνα Μονογυιού: «Έφαγα» bullying για τη δυσλεξία από το Δημοτικό μέχρι τη Βουλή

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Η όμορφη βουλευτής Κυκλάδων μιλάει για πρώτη φορά για τις μαθησιακές δυσκολίες που αντιμετώπισε ως παιδί και το bullying που δέχτηκε στα social media μετά την ομιλία της στη Βουλή για τα υδατοδρόμια θεωρώντας πως στοχοποιήθηκε - Τι λέει για την ενασχόλησή της με τα κοινά και γιατί την κέρδισε η πολιτική

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου. Η κυρία Κατερίνα Μονογυιού φορώντας ένα κομψό ροζ πουκάμισο και μια στενή μεσάτη φούστα ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής για να μιλήσει κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου περί ίδρυσης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης υδατοδρομίων στη χώρα μας.

Προτού ξεκινήσει να μιλά η αγωνία ζωγραφίζεται στο πρόσωπό της. Διορθώνει το ύψος των μικροφώνων, γυρίζει στην έδρα, κάτι ψιθυρίζει και ύστερα ξεκινά να μιλά. Αργά, συλλαβιστά, τονίζοντας κάποιες λέξεις λάθος και κοιτάζοντας διαρκώς τις τυπωμένες με τεράστια γράμματα σημειώσεις της. Στα 2 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα που διαρκεί η ομιλία στρέφει άλλες τρεις φορές το βλέμμα της στην έδρα σαν να ικετεύει να τη σταματήσουν.

Το βίντεο από την ομιλία γίνεται viral στα social media με χιλιάδες χρήστες να χλευάζουν την εντυπωσιακή βουλευτή Κυκλάδων για τις «ρητορικές» ικανότητές της, ανασύροντας ταυτόχρονα από το Διαδίκτυο πληροφορίες για το παρελθόν της: από τη συμμετοχή της στα Πελοποννησιακά Καλλιστεία τον Αύγουστο του 2003 έως τον εντυπωσιακό γάμο της στην Ιερά Μονή της Παναγίας Τουρλιανής, στην Ανω Μερά της Μυκόνου.

Στην Κατερίνα Μονογυιού τα 2 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα της ομιλίας της φάνηκαν αιώνες και γύρισαν τον χρόνο πολύ πίσω: στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, όταν η όμορφη ξανθιά μαθήτρια πήγαινε γεμάτη όρεξη στο σχολείο και η δασκάλα την έβαζε τιμωρία επειδή δεν μπορούσε να διαβάσει όπως τα υπόλοιπα παιδιά, με την ίδια να μην μπορεί να καταλάβει το γιατί. Θυμάται μόνο που στεκόταν στο ένα πόδι όρθια στη γωνία να κοιτά τον τοίχο με τα δάκρυα να τρέχουν από τα γαλανά μάτια της και ύστερα να επιστρέφει στο σπίτι της γεμάτη παράπονο: «Μαμά, σου ορκίζομαι ότι δεν θα ξαναπάω στο σχολείο». Η μητέρα της έπραξε, ωστόσο, με ενσυναίσθηση ό,τι δεν είχαν σκεφτεί να πράξουν οι εκπαιδευτικοί. Πίστεψε στις δυνατότητες της κόρης της και την πήγε σε ειδικούς, οι οποίοι διέγνωσαν πως έχει έντονη δυσλεξία και διάσπαση προσοχής.

Η μικρή Κατερίνα πείστηκε να επιστρέψει στα θρανία και έμαθε να ζει με αυτό. Ανακάλυψε τρόπους αφομοίωσης της σχολικής ύλης, ενώ κάθε φορά που κάποιος αμφισβητούσε την ευφυΐα της εκείνη πείσμωνε λέγοντας στον εαυτό της: «Κοίτα με πώς θα τα καταφέρω!».
monogiou6
Η Κατερίνα Μονογυιού σημειώνει ότι το πρόβλημα της δυσλεξίας την ταλαιπωρεί από τότε που ήταν παιδί

Τα χρόνια περνούσαν και παρά τις αντίθετες προβλέψεις εκπαιδευτικών, αλλά και κάποιων συγγενών της, κατάφερε να περάσει με επιτυχία τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, να καταξιωθεί επαγγελματικά και να εκλεγεί βουλευτής Κυκλάδων με τη Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνοντας 9.803 ψήφους. Το μυστικό της δυσλεξίας δεν το είχε εκμυστηρευτεί σε κανέναν, η συλλαβιστή ομιλία της την πρόδωσε, όπως και όλοι εκείνοι που εύκολα κρίνουν χωρίς να γνωρίζουν.

Ο διαδικτυακός χλευασμός έφερε δάκρυα στα μάτια της και ένα μεγάλο παράπονο στην καρδιά της: «Αν είχα υποπέσει σε κάποιο πολιτικό ατόπημα θα ήμουν έτοιμη να δεχτώ ακόμη και την πιο σκληρή κριτική, αλλά το να με κοροϊδεύουν γι’ αυτό που είμαι είναι πολύ σκληρό». Ωστόσο, όπως ξεπερνούσε πάντοτε όλα τα εμπόδια που της έβαζε η ζωή, αποφάσισε να ξεπεράσει κι αυτό. Σκούπισε τα δάκρυα, γέμισε με δύναμη και αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλίες για την υποστήριξη των δυσλεκτικών μαθητών.

Η τελευταία ομιλία σας στη Βουλή έγινε viral και πολλοί σχολίασαν ότι ήσασταν απροετοίμαστη. Τι συνέβη στην πραγματικότητα;
Το να βγει κάποιος στο βήμα της Βουλής και να μιλήσει για πρώτη φορά, ειδικά αν είναι νέος βουλευτής, είναι μια πραγματική πρόκληση. Δεν είναι ό,τι πιο απλό το να εκθέσεις μπροστά σε πολλά άτομα τις απόψεις σου για το εκάστοτε θέμα με τρόπο σωστό, μεστό και κατανοητό. Οταν, δε, κάποιος έχει και δυσλεξία, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα. Για τον δυσλεκτικό τα γράμματα στο χαρτί «χορεύουν» - κι αυτό δυσχεραίνει κατά πολύ την όλη κατάσταση.

Πώς νιώθατε ακούγοντας τους συναδέλφους πίσω σας να συζητάνε;
Ενιωσα περίεργα, αυξήθηκε το άγχος μου γιατί δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ σ' αυτό που έκανα. Αντιλαμβανόμουν ότι οι συνάδελφοί μου απόρησαν διότι δεν γνώριζαν ότι, εκτός από δυσλεξία, έχω και διάσπαση προσοχής. Ωστόσο, είμαι βέβαιη ότι κανείς από τους συναδέλφους μου δεν άσκησε χλευαστική κριτική στο πρόσωπό μου.

Είναι μια κατάσταση που προφανώς έχετε ξαναζήσει πολλές φορές. Να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πότε και πώς καταλάβατε ότι έχετε δυσλεξία;
Από την Α’ Δημοτικού κατάλαβα ότι δυσκολευόμουν στην ανάγνωση σε σχέση με τους συμμαθητές μου. Τα χρόνια εκείνα δεν αξιολογούνταν τα περιστατικά μαθησιακών δυσκολιών όπως σήμερα και πολλά παιδιά, ενώ θα μπορούσαν να βελτιωθούν σε μεγάλο βαθμό, δεν το κατόρθωσαν διότι οι εκπαιδευτικοί δεν ήταν ενήμεροι για τέτοια θέματα. Σήμερα το υπουργείο Παιδείας με το πρόγραμμα επιμόρφωσης «Μαμούθ», σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, επιμορφώνει επαρκώς τους εκπαιδευτικούς και για τις μαθησιακές δυσκολίες.

Πώς το αντιμετωπίσατε;
Με τη βοήθεια των γονιών μου, οι οποίοι ήταν πάντα σε όλα δίπλα μου. Είμαστε μια αγαπημένη και δεμένη οικογένεια. Εβλεπαν ότι η κατάσταση αυτή με στενοχωρούσε, διέκριναν όμως και τις ικανότητές μου σε άλλους τομείς. Τότε ούτε εκείνοι ήξεραν για τις μαθησιακές δυσκολίες, ούτε γνώριζαν ότι ήταν μια κατάσταση που μπορούσε να βελτιωθεί. Παρ’ όλα αυτά η μητέρα μου εκείνη την εποχή με πήγε στο Νοσοκομείο Παίδων, στο Τμήμα Μαθησιακών Δυσκολιών, όπου και έγινε η διάγνωση της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ).

Τι στάση κράτησαν οι εκπαιδευτικοί;
Οι εκπαιδευτικοί ήταν υποστηρικτικοί μαζί μου και ποτέ δεν είχα κακή αντιμετώπιση, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, χωρίς βέβαια να μπορούν να διαγνώσουν τη δυσλεξία μου, που εκείνη την εποχή ήταν άγνωστη στη συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών. Εγώ βέβαια στάθηκα τυχερή και είχα καλή αντιμετώπιση που άλλα παιδιά δεν έχουν.
f2
Στην Κατερίνα Μονογυιού τα 2 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα της ομιλίας της στη Βουλή φάνηκαν αιώνες και γύρισαν τον χρόνο πολύ πίσω, όταν στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού η δασκάλα έβαζε τιμωρία την όμορφη ξανθιά μαθήτρια επειδή δεν μπορούσε να διαβάσει όπως τα υπόλοιπα παιδιά

Υπήρξαν περιστατικά που σας είχαν φέρει σε αμήχανη ή δύσκολη κατάσταση στην τάξη;
Τα παιδιά είναι πολύ επικριτικά, δεν έχει να κάνει μόνο με τη δυσλεξία. Αν κάποιο παιδί είναι έστω και ελάχιστα διαφορετικό από τα υπόλοιπα, βρίσκουν πάτημα να το μειώσουν και να το κοροϊδέψουν. Θυμάμαι ένα περιστατικό στην Α’ Δημοτικού με τη δασκάλα μου: δυσκολευόμουν να διαβάσω το κείμενο και εκείνη με χαστούκισε και με έβαλε τιμωρία να κοιτάζω προς τον τοίχο με το ένα πόδι όρθιο.

Είχατε δεχτεί bullying;
Βεβαίως και είχα δεχτεί bullying, τα παιδιά είναι πολύ σκληρά. Αυτό όμως με έκανε πολύ δυνατή, με πείσμωσε και με βοήθησε να αναπτύξω τις ικανότητές μου σε άλλους τομείς. Ποτέ δεν φοβήθηκα να πω την άποψή μου ανοικτά και να στηρίξω τα λεγόμενά μου σε οποιονδήποτε τομέα. Παρότι είναι πολύ άσχημο ένα παιδί να δέχεται bullying, σε μένα αυτό λειτούργησε ευτυχώς θετικά.

Τι μαθήτρια ήσασταν;  Χρειαζόταν να καταβάλλετε μεγαλύτερη προσπάθεια από τους συμμαθητές σας;
Ημουν μέτρια μαθήτρια, αλλά σαφώς η δυσλεξία έκανε τα πράγματα πιο δύσκολα και έπρεπε να καταβάλλω μεγάλη προσπάθεια για να αντεπεξέλθω ικανοποιητικά στα μαθητικά μου καθήκοντα. Βέβαια, ποτέ δεν εκμεταλλεύτηκα το γεγονός ότι είμαι δυσλεκτική ώστε να πάω στο σχολείο μου αδιάβαστη.

Τι θέλατε να γίνετε όταν θα μεγαλώνατε;
Από μικρή ήξερα τι επάγγελμα ήθελα να ακολουθήσω, εκείνο της αισθητικού. Στη συνέχεια έδωσα Πανελλήνιες και πέρασα στη Σχολή Διατροφής και Διαιτολογίας στην Κρήτη. Πάντα όμως η αγάπη μου για τον τόπο μου, τις Κυκλάδες, ήταν μεγάλη και ήθελα διακαώς να εναποθέσω το προσωπικό μου λιθαράκι για την ανάπτυξη των νησιών. Η πολιτική με γοήτευε ανέκαθεν.

Πώς ήταν η εμπειρία των Πανελλαδικών Εξετάσεων και των σπουδών;
Ως άτομο με μαθησιακές δυσκολίες η προσπάθειά μου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ήταν μεγαλύτερη από των άλλων παιδιών, αλλά στο τέλος τα κατάφερα και μπήκα στο πανεπιστήμιο με προφορικές εξετάσεις όπως προβλέπεται. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου απλώς διάβαζα περισσότερο. Οι στόχοι πάντα επιτυγχάνονται με κόπους και θυσίες.

Πώς νιώσατε ακούγοντας και διαβάζοντας άσχημα και ειρωνικά σχόλια για την ομιλία σας, όπως το «Λό-λα να έ-να μή-λο»;
Ως χαρακτήρας μπορώ να μπαίνω στη θέση του άλλου. Ακούγοντας και διαβάζοντας άσχημα και ειρωνικά σχόλια για την ομιλία μου αμέσως σκέφτηκα τα άτομα με παρόμοιο πρόβλημα με το δικό μου. Το 5%-6% των ανθρώπων στην Ελλάδα έχουν δυσλεξία. Τι αντιμετωπίζουν άραγε τα άτομα αυτά;
32203101_166653150676862_5697814416439902208_n_1_

Εγώ βρίσκομαι σε μια θέση που δεν με αγγίζουν τόσο αυτά τα σχόλια, όμως με προβληματίζουν, διότι κάποιος άλλος που βρίσκεται στην ίδια κατάσταση με μένα μπορεί να τα εκλάβει με άσχημο τρόπο και με άσχημες συνέπειες για τον εαυτό του. Είναι πολύ ανησυχητικό αυτό, πρέπει να ξεπεράσουμε τα όποια ταμπού απέναντι στις μαθησιακές δυσκολίες και να αγκαλιάσουμε τις υπόλοιπες ικανότητες που έχουν τα άτομα αυτά. Εν έτει 2020 μπορούμε να διαγιγνώσκουμε την όποια μαθησιακή δυσκολία, να τη βελτιώνουμε και παράλληλα να ενισχύουμε τις υπόλοιπες ικανότητες. Είναι λυπηρό να δέχονται τα άτομα αυτά bullying και οποιαδήποτε χλευαστική κριτική.

Πιστεύετε πως στοχοποιηθήκατε;
Θεωρώ πως στοχοποιήθηκα μόνο και μόνο επειδή είμαι βουλευτής και γυναίκα. Ηταν αναμενόμενο να ψάχνει κάποιος να βρει το οποιοδήποτε ελάττωμα.

Μηνύματα συμπαράστασης λάβατε; Από ποιους και τι σας είπαν;
Πήρα πολλά μηνύματα συμπαράστασης από απλούς πολίτες, φίλους, αλλά και συναδέλφους που με εμψυχώνουν να συνεχίσω την πορεία μου, αλλά και την προσπάθεια για να αποδειχτεί ότι άνθρωποι με ανάλογα προβλήματα δεν υστερούν και μπορούν να επιτύχουν τους στόχους που θα θέσουν στη ζωή τους. Η δυσλεξία, ξέρετε, είναι πλέον πολύ συχνό φαινόμενο, υπάρχει γύρω μας σχεδόν σε κάθε σπίτι. Οι δυσκολίες αναγνωρίζονται και πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Η εμπειρία σας αυτή έγινε η αφορμή να αναλάβετε κάποιες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της δυσλεξίας στα ελληνικά σχολεία;
Μετά την τραυματική εμπειρία που βίωσα, έχω αποφασίσει να αναλάβω πρωτοβουλία για ενημέρωση σε θέματα που σχετίζονται με τις μαθησιακές δυσκολίες σε παιδιά και γονείς. Τα προβλήματα αυτά όσο πιο γρήγορα αντιμετωπιστούν τόσο πιο εύκολα θα ξεπεραστούν. Στόχος είναι τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες να μη στοχοποιούνται, να μην αισθάνονται μειονεκτικά και να κατανοήσουν όλοι πως παρότι είναι διαφορετικά, δεν υστερούν σε τίποτα.

Η viral ομιλία έγινε αφορμή να ψάξουν και να θυμηθούν κάποιοι περιστατικά από τη ζωή σας, όπως τη συμμετοχή σας σε καλλιστεία.
Στα 19 μου χρόνια είχα αποφασίσει να συμμετάσχω στα Πελοποννησιακά Καλλιστεία όπου έλαβα τον τίτλο «Miss Beauty 2003». Δεν έχω μετανιώσει γι’ αυτή μου την ενέργεια, ούτε βλέπω κάτι επιλήψιμο σε αυτό. Εκτοτε δεν ασχολήθηκα ξανά λόγω του ότι αφιερώθηκα στις σπουδές μου.
f6
Στα Πελοποννησιακά Καλλιστεία του 2003 έλαβε τον τίτλο «Miss Beauty». Ηταν τότε 19 χρονών

Τι συμβουλή θα δίνατε σήμερα στα νέα κορίτσια; Να ασχοληθούν με το μόντελινγκ;
Η συμβουλή μου είναι να ασχολούνται με αυτό που τους αρέσει, να ακολουθούν τον δρόμο των ονείρων τους και να βάζουν στόχους στη ζωή τους. Παράλληλα, όμως, πρέπει να φροντίζουν και για τη μόρφωσή τους.

Πώς προέκυψε η ενασχόλησή σας με τα κοινά; 
Πάντα μου άρεσε η ενασχόληση με τα κοινά. Από παιδί ανήκω στο Σώμα των Προσκόπων και συμμετείχα σε εθελοντικές δράσεις. Ημουν οργανωμένη και ενταγμένη στην ΟΝΝΕΔ Μυκόνου και στη συνέχεια στην ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων. Από τους κόλπους της οργάνωσης προτάθηκα και ως υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία το 2012.

Πολλοί έγραψαν και για τον «χλιδάτο» γάμο σας στη Μύκονο.
Η Μύκονος, όπως και κάθε άλλη περιοχή, έχει τα έθιμά της. Οταν γίνεται γάμος γλεντάει όλο το νησί. Εγώ είμαι Μυκονιάτισσα και ζω στη Μύκονο, δεν πήγα στο νησί για να επιδείξω χλιδή. Παντρεύτηκα στον τόπο μου, στο μοναστήρι όπου πήγαινα από παιδί, έχοντας δίπλα μου τους δικούς μου ανθρώπους και τους φίλους μου.

Στα περισσότερα δημοσιεύματα τονίζεται η εμφάνισή σας με χαρακτηρισμούς όπως «καλλονή» και «εντυπωσιακή». Επαιξε ρόλο η εμφάνιση στην εκλογή σας; Μήπως αυτό πληρώνετε με όλο αυτόν τον θόρυβο που δημιουργήθηκε;
Σας ευχαριστώ για τα κολακευτικά λόγια σας, αλλά δεν πιστεύω ότι η εκλογή μου στηρίχθηκε στην εμφάνισή μου. Ξέρετε, ο μεγάλος μου στόχος είναι να βρίσκομαι δίπλα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Βάζω τον ανθρώπινο παράγοντα πάνω απ’ όλα. Το να είσαι νέα, γυναίκα και βουλευτής πιστεύω ότι σίγουρα ενισχύει κάποιες κακοπροαίρετες κριτικές.

Ποια είναι τα όνειρά σας για το μέλλον;
Προσωπικά και επαγγελματικά. Να έχω τη δύναμη να βρίσκομαι κοντά στους πολίτες. Να μάχομαι για τα δικαιώματά τους. Προσωπικά με γαληνεύει να βρίσκομαι για λίγο στο νησί μου με την οικογένειά μου και θα ήθελα να μου δίνεται η ευκαιρία να το κάνω λίγο πιο συχνά. Τέλος, θα επιθυμούσα να μου έδινε ο Θεός ένα παιδί.

H Τουρκία τις τελευταίες μέρες, με τα γεγονότα στον Εβρο, εντείνει την προκλητικότητα και την επιθετικότητά της βοηθώντας μετανάστες και πρόσφυγες να μπουν παράνομα στην Ελλάδα και αμφισβητώντας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Πώς τα βλέπετε όλα αυτά;
Τις τελευταίες μέρες η Ελλάδα δέχεται μια συντονισμένη και οργανωμένη από την Τουρκία απόπειρα παράνομης εισόδου στα σύνορα του Εβρου χιλιάδων προσφύγων και λαθρομεταναστών.
f5

Ολοι οι Ελληνες είμαστε ενωμένοι απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε, δίπλα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που έπραξε το αυτονόητο, προστάτεψε τη χώρα και τους Ελληνες από μια ασύμμετρη απειλή. Αυτές τις μέρες η καρδιά και το μυαλό μας είναι στον Εβρο και στα νησιά, σε αυτούς που υπερασπίζονται τα σύνορά μας. Οι ακρίτες, οι Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας αξίζουν συγχαρητήρια. Η Ελλάδα δεν θα γίνει αποθήκη ψυχών. Ηταν και θα παραμείνει κυρίαρχη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Κατερίνα Μονογυιού: Δείτε την «viral» ομιλία της στη Βουλή

To Twitter τρολάρει την... ομιλία της Μονογυιού στη Βουλή

Δείτε βίντεο: Κατερίνα Μονογυιού: «Έφαγα» bullying για τη δυσλεξία από το Δημοτικό μέχρι τη Βουλή
video placeholder


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (51)

Ουστ

Ναι σε πιστέψαμε!!!! Ο κακός κόσμος φταίει που σε κατηγόρησε, όχι η ανικανότητά σου, άχρηστη...

μα τι λέει ;

Μα είναι δυνατόν να την πιστέψουμε; Όλες οι Κυκλάδες βοούν για την αμορφωσιά της. Λέξη δεν μπορεί να αρθρώσει ποτέ και πουθενά. Απλά είναι αυτό που λέγαμε στο σχολείο "τούβλο". Χρησιμοποίησησε τα κάλη της, φτιάχτηκε και ένα άθλιο ψηφοδέλτιο στις Κυκλάδες και νάτην στη Βουλή Τι ζούμε θεέ μου

ΜΑΤΖΑΦΛΑΡΑΣ

Ωραία γυναίκα, αλλά προτιμώ την άλλη αριστερά στα καλλιστεία του 2003 την Miss Bo... obs (νομίζω γράφει, δε φαίνεται ολόκληρη η λέξη), που μπορούμε να τη βρούμε, ξέρει κανένας???

Βλέπετε το κουνούπι και όχι τον ελέφαντα

Προσπαθεί ανεπιτυχώς η κυρία να πάει το θέμα αλλού... Όχι ότι έγινε πιστευτη (απ όσους τουλάχιστον δεν διαθέτουν το ΙQ της).. Το θέμα ειναι η έλλειψη προσόντων κυρία μου που στρογγυλοκαθησατε στα έδρανα της βουλής το κάθε τσόκαρο να πετάει αρλούμπες και να χρυσοπληρωνεται γι'αυτο... Αυτά μόνο στο Ελλαδισταν των ραγιαδων! Τράβα να λιμαρεις κάνα νύχι ρε βλητο που μιλάς κ από πάνω!

Α.

Ήθελα να γίνω πιλότος, αλλά μου είπαν ότι με 5 βαθμούς μυωπία δεν μπορώ. Έφαγα bullying; Η κυρία γράμματα δεν ξέρει, να διαβάσει κείμενο δεν μπορεί, να μιλήσει από το βήμα δεν μπορεί, πώς θα ψηφίσει νομοσχέδια που αφορούν τη ζωή μας; Επειδή ήθελε να γίνει βουλευτής; Το κόμμα και αυτοί που την ψήφισαν ήξεραν αυτά τα χαριτωμένα που λέει τώρα, πριν τις εκλογές; Δεν είναι bullying το να σου πουν ότι είσαι τελείως ακατάλληλος για μια δουλειά. Μπορείς να κάνεις πολλές άλλες. Για τη Νοτοπούλου λέγαμε, αλλά το χρήμα και η δόξα δεν έχουν χρώμα.

Α.

Εμείς να δεις τι bullying τρώμε κάθε μήνα με τόσα που μας κοστίζεις.

Μπερδεμένος

Εγώ πάντως ψηφίζω Νοτοπούλου..... Γιατί πετάει κοτσάνες πιο πιασάρικες .... Αυτή ούτε αυτό μπορεί να κάνει.... Νοτοπούλου Τέλος... Άσε που είναι και παιδί του λαού..... Βρε που μπλέξαμε με τα βλητα που φυτεύουν μέσα στη βουλή.... Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο Ήλιος... Δεν υπάρχει Σωτηρία σε αυτή τη χώρα.....

Κόναν

Ωραία λοιπόν , ήσουν δυσλεκτική μικρή κ’ υπέστης κακομεταχείρηση από συμμαθητές ! Άντε να σε πιστέψουμε - και επειδή έτσι ήταν , με ειδικές εξετάσεις πήγες σε μια σχολή των ΤΕΙ κ’ τελείωσες όπως τέλειωσες , πάλι με μέσον ! Σαν ωραίο κορίτσι πηγές από 2003 στα καλλιστεία κ’ εξελέγης - μπήκες στην ΟΝΝΕΔ , μας το λες σαν να είναι μετεκπαίδευση - παντρεύτηκες , ξαφνικά τώρα το 2019 κ’ αφού επι 5 χρόνια κάποιοι έχουν κάνει αγώνα για να έρθει αλλαγή κ’ η μαμημένη αριστεία που έλεγε ο Κυριάκος — έρχονται οι Εκλογές κ’ ο Σπόνσορας κατεβάζει Εσένα που δεν ξέρεις ούτε να Διαβάζεις !!!! Εντάξει γιατί είσαι δυσλεκτική — αλλά αυτό δε λέει κάτι ! Πάλι σκράπας είσαι παιδί μου - η Βουλή ρε Κυριάκο δεν είναι καλλιστεία !!!! Μαμώ τις ΑΡΙΣΤΕΙΕΣ σου !!! ΞΕΦΤΙΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ !!!! Δημοσιευτε το ! Δεν γίνεται να βγάζετε τέτοια πληρωμένα κείμενα κ’ όχι τις πολιτικές απαντήσεις των Κεντροδεξιών !!!!!

Πρώτο θέμα γράψε μας και το βιογραφικό της

Γιατί δεν μας λέτε το βιογραφικό της κυρίας που κάπου είδα έχει και Msc .... ή δεν "βολεύει" να το γράψετε ;

Αιγαλιωτης

απο το σχολειο εως την βουλη λεει..αλλα δεν μας ειπες στα καλλιστεια εφαγες μπουλινγκ?

Χ.Π.

..εκεί πιθανόν να έφαγε άλλα....!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης