Μια συμμαχία «εθελοντριών» χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σκοπεύει να προχωρήσει στην αναδοχή ως και 1.500 ασυνόδευτων ανηλίκωνοι οποίοι βρίσκονται σε νησιά της Ελλάδας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Γερμανίας τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα.
«Θέλουμε να υποστηρίξουμε την Ελλάδα» για να αντιμετωπιστεί η «δύσκολη ανθρωπιστική κατάσταση για 1.000 ως 1.500 παιδιά που βρίσκονται στα νησιά» του Αιγαίου, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γερμανική κυβέρνηση, διευκρινίζοντας πως το Βερολίνο είναι διατεθειμένο να αναλάβει την αναδοχή «προσήκοντος μέρους» τους στο πλαίσιο της «συμμαχίας των εθελοντριών» χωρών υπό διαπραγμάτευση.
Οι τελευταίες κουβέντες πριν από τον ύπνο μένουν στο μυαλό των παιδιών περισσότερο απ' όσο φανταζόμαστε. Και ίσως εκεί, μέσα σε λίγα λεπτά σιωπής, να ξεκινά η πιο σημαντική προπόνηση για την επόμενη μέρα.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα φέρει το μέλλον, μπορούμε όμως να είμαστε όσο γίνεται πιο ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι με έναν απλό προληπτικό έλεγχο που θα μας δώσει πολύτιμες απαντήσεις για τη γονιμότητά μας.