Κορωνοϊός-Κεραμέως: Δεν έχω εισήγηση για να κλείσουν τα σχολεία

Κορωνοϊός-Κεραμέως: Δεν έχω εισήγηση για να κλείσουν τα σχολεία

Αμεση υλοποίηση της πρότασης της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως,  για έκτακτη σύσκεψη υπουργών Παιδείας της Ευρωπαικής Ενωσης

kerameo_niki
Ορίστηκε ήδη από την κρατική προεδρία της ΕΕ τηλεδιάσκεψη των υπουργών Παιδείας των κρατών μελών της ΕΕ  για την Πέμπτη 12 Μαρτίου, προκειμένου να  συντονίσουν   οι υπουργοί τις δράσεις τους απέναντι στον κορωναιο και τις επιπτώσεις τους στην εκπαίδευση.

Επίσης θα ανταλλάξουν απόψεις και πρακτικές αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκύπτουν. 

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικώς με την Κροάτισσα ομόλογό της και προεδρεύουσα του Συμβουλίου Υπουργών Παιδείας ΕΕ, Μπλαζένκα Ντιβιάκ, στην οποία υπέβαλε πρόταση για έκτακτη σύσκεψη των Υπουργών Παιδείας για να συζητήσουν τις επιπτώσεις του νέου κορωνοϊου COVID-19 στην εκπαίδευση στις χώρες της ΕΕ καθώς και προτάσεις αντιμετώπισης ζητημάτων που έχουν ανακύψει, και να ανταλλάξουν καλές πρακτικές (π.χ. αναφορικά με την αναστολή λειτουργίας εκπαιδευτικών δομών, μεθόδους κάλυψης της εκπαιδευτικής ύλης).

Η κ. Ντιβιάκ ήταν  από την αρχή πολύ θετική απέναντι στην πρωτοβουλία αυτή .

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα που συζητούνται η υπουργός τόνισε: «Αν ο ΕΟΔΥ μας συστήσει προληπτικό κλείσιμο των σχολείων (λόγω Κορωνοϊού), αυτό θα κάνουμε».

Μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε: «Ακολουθώ αυστηρά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ακολουθούμε κατά γράμμα όποιο μέτρο μας πουν πως είναι το ενδεδειγμένο. Έχουμε εκπονήσει σχέδια για το πώς θα καλυφθεί η ύλη (για τα σχολεία που κλείνουν λόγω Κορωνοϊού)  τα οποία θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.  Είναι σε ισχύ καθολική απαγόρευση για το εξωτερικό. Δεν υπάρχει απαγόρευση για εκδρομές του εσωτερικού.  Αν μας πει ο ΕΟΔΥ πως πρέπει να γίνει και αυτό, θα το κάνουμε. Δεν είμαι λοιμωξιολόγος ούτε επιδημιολόγος. Έχουμε ειδικούς, όποιο μέτρο εκείνοι θεωρούν πιο πρόσφορο, αυτό εφαρμόζουμε κατά περίπτωση».

Διαβάστε επίσης:
- Κορωνοϊός – Υπουργείο Οικονομικών: Προτάσεις για μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση
- Μόσιαλος για κορωνοϊό: Οι ευπαθείς ομάδες να παρακολουθούν τη λειτουργία από το σπίτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης