Καιρός: Άστατος το Σαββατοκύριακο - «Ασανσέρ» η θερμοκρασία

Καιρός: Άστατος το Σαββατοκύριακο - «Ασανσέρ» η θερμοκρασία

Βροχές από το απόγευμα προβλέπεται για τον καιρό της Παρασκευής

kairos-sinefia-astatos
Βροχές από το απόγευμα στα δυτικά αναμένουν οι μετεωρολόγοι για σήμερα Παρασκευή με την θερμοκρασία να μην παρουσιάζει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Πέμπτη και τους ανέμους στα πελάγη να φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Σύμφωνα με την προγνωση του meteo.gr για τον καιρό της Παρασκευής, αναμένονται τοπικές νεφώσεις που στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα είναι κατά περιόδους αυξημένες, ενώ βροχές αναμένονται από το απόγευμα στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά Ελλάδα. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 11 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 3 έως 15, στη Θεσσαλία από 6 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 15, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 8 έως 16, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 9 έως 17 και στην Κρήτη από 8 έως 19.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε νότιους έως νοτιοδυτικούς 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, έως το πρωί όμως θα στραφούν σε νότιους 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους έως νοτιοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ και προς το βράδυ έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ όμως το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς έως 3 μποφόρ και προς το βράδυ σε ανατολικούς έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς.

«Ασανσέρ» η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Κλείσιμο
Για το Σάββατο η ΕΜΥ προβλεπει για τον καιρό νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία και βαθμιαία στην υπόλοιπη δυτική και βόρεια χώρα που πιθανώς στα βορειοδυτικά να είναι ισχυρές. Λίγα χιόνια αναμένεται να πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά από το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές
της.

Την Κυριακή οι μετεωρολόγοι προβλέπουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής Ελλάδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά νότιοι 5 με 7 και στο ανατολικό Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης