Καιρός: Με βροχές θα περάσει και η Πέμπτη

Καιρός: Με βροχές θα περάσει και η Πέμπτη

Πρόβλεψη του καιρού έως και το Σάββατο - Αναλυτικοί πίνακες της ΕΜΥ με τις θερμοκρασίες ανά περιοχή

kairos_rains
Την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας καθώς η κακοκαιρία συνεχίζεται για δεύτερο 24ωρο. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Έως 6 μποφόρ στα πελάγη, σύμφωνα με την πρόβλεψη του meteo.

Πιο αναλυτικά, βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη, ενώ ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα θα σημειωθούν στα ορεινά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά της χώρας. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 4 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 15, στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 16 και στην Κρήτη από 10 έως 18 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους με πιθανότητα τοπικών βροχών το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και το μεσημέρι και απόγευμα από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς.

pin_pem


Βροχερή και η Παρασκευή

Την Παρασκευή αναμένονται στα νοτιοανατολικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6, στρεφόμενοι γρήγορα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Κλείσιμο
pin_par


Καταιγίδες στα δυτικά και τη Θράκη το Σάββατο

Το Σάββατος αναμένοντγαι αρχικά στα βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στο νότιο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, μετά το μεσημέρι στη Μακεδονία και το βράδυ στη Θράκη. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου μετά το μεσημέρι. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στο Ιόνιο πρόσκαιρα 7 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

pin_sab
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης