Προσφυγικές ροές στην Κύπρο - 100 άτομα στη γραμμή αντιπαράταξης ζητούν πολιτικό άσυλο

Προσφυγικές ροές στην Κύπρο - 100 άτομα στη γραμμή αντιπαράταξης ζητούν πολιτικό άσυλο

Αναμένεται τηλεφωνική επικοινωνία για το μεταναστευτικό με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη

e07ahm1563014223703
Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης θα έχει εντός της ημέρας τηλεφωνική επικοινωνία για το μεταναστευτικό με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επισκέπτεται αυτή τη στιγμή την παραμεθόριο περιοχή του Έβρου με τη συνοδεία αξιωματούχων της ΕΕ, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

Ο κ. Κούσιος είπε πως η Κύπρος ήδη αντιμετωπίζει το πρόβλημα αυτό, προσθέτοντας πως «αυτή τη στιγμή που μιλούμε περίπου 100 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στη γραμμή αντιπαράταξης και ζητούν πολιτικό άσυλο» και οι περισσότεροι είναι από αφρικανικές και ασιατικές χώρες στις οποίες δεν επικρατεί έκρυθμη κατάσταση και είναι οικονομικοί μετανάστες. Πρόσθεσε πως «έχουμε πληροφόρηση και για νέα ρεύματα προσφύγων από την Τουρκία».

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως κρίθηκε σκόπιμο να υπάρξει συνεδρία της διυπουργικής Επιτροπής για τη μετανάστευση, η οποία θα συγκληθεί σήμερα.

Στη Κύπριο τα τελευταία χρόνια υπάρχει αύξηση 320% στις αιτήσεις ασύλου και οι μετανάστες έχουν φτάσει στο 3,5% του πληθυσμού χωρίς να υπάρχουν υποδομές για φιλοξενία τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης