Λέσβος: Οι αφίξεις μεταναστών «δημιούργησαν» ανοιχτή δομή στο λιμάνι - Δείτε βίντεο

Λέσβος: Οι αφίξεις μεταναστών «δημιούργησαν» ανοιχτή δομή στο λιμάνι - Δείτε βίντεο

Στην ανοιχτή δομή θα  θα μεταφερθούν και αυτοί που έφτασαν στη Σκάλα Συκαμνιάς - Για «οριακή κατάσταση» έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος των Λιμενικών Λέσβου

IMG_6181
Δύσκολες ημέρες βιώνει και η Λέσβος μετά την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανοίξει τα σύνορα για μετανάστες και πρόσφυγες.

Μετά τις αφίξεις των τελευταίων 24ωρων δημιουργήθηκε ανοιχτή δομή για μετανάστες πίσω από το παλιό κτίριο στο οποίο στεγαζόταν το κολυμβητήριο στο λιμάνι Μυτιλήνης.

Στον χώρο βρίσκονται τουλάχιστον 330 άτομα αφου δεν γινόταν να μεταφερθούν στη Μόρια ή αλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ανοιχτή δομή στο λιμάνι της Μυτιλήνης θα μεταφερθούν και αυτοί απο τη Σκάλα Συκαμνιάς. Όλοι τους θεωρούνται παράνομα εισελθόντες στη χώρα αφού με απόφαση του ΚΥΣΕΑ έχει ανασταλεί η διαδικασία χορήγησης ασύλου. Οπότε ως τέτοιοι το αμέσως επόμενο χρονικό διάσημα θα μεταφερθούν στο εσωτερικό της χώρας σε κλειστό κέντρο διαμονής μεταναστών με σκοπό την απέλασή τους.

Κλείσιμο
Άγνωστο είναι αν η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και για όσους έφθασαν το Σαββατοκύριακο στη Λέσβο και μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ.

Λιμάνι Μυτιλήνης η νέα ανοιχτή δομή (4)


Λιμάνι Μυτιλήνης η νέα ανοιχτή δομή (2)


Λιμάνι Μυτιλήνης η νέα ανοιχτή δομή (1)


Τον ρόλο του ξενώνα έπαιξαν τεσσερα λεωφορεία στα οποία φιλοξενήθηκαν μετανάστες ανάμεσα στους οποίους γυναίκες και μικρά παιδιά.

Για «οριακή κατάσταση» έκανε νωρίτερα στον ΘΕΜΑ 104,6 και ο πρόεδρος των Λιμενικών Λέσβου σημειώνοντας ότι η νέα δομή δημιουργεί μια επιπλέον πίεση ενώ το Λιμενικό «αναγκαστικά διαθέτει κόσμο να τους φυλάμε στο λιμάνι».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης