Μεταναστευτικό: «Τσουνάμι συμπαράστασης» για τους φύλακες των συνόρων

Μεταναστευτικό: «Τσουνάμι συμπαράστασης» για τους φύλακες των συνόρων

Προσφορές από όλη την Ελλάδα για τους ένστολους που βρίσκονται στα σύνορα

5049705
Ένα τεράστο κύμα συμπαράστασης προς τα στελέχη της αστυνομίας και του στρατού που ξεκίνησε από τους Ακρίτες του Έβρου και εξαπλώθηκε γρήγορα σε ολόκληρη τη χώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες.

Οι πολίτες της Θράκης από την πρώτη στιγμή που οι αρχές ασφαλείας επέδειξαν την αποφασιστικότητα τους να περιφρουρήσουν τα σύνορα της χώρας και να μην επιτρέψουν την είσοδο χιλιάδων μεταναστών που έστειλε ο Ερντογάν, στέκονται στο πλευρό τους με κάθε τρόπο μεταφέροντας στην «πρώτη γραμμή» είδη πρώτης ανάγκης αλλά και φάρμακα.

Το κύμα συμπαράστασηςπου εκδηλώθηκε από την πρώτη στιγμή, εξαπλώθηκε πλέον ακόμα και στην Κρήτη καθώς όπως έγινε γνωστό,  εθελοντές των ειδικών δυνάμεων από τη μεγαλόνησο ετοιμάζονται να επισκεφθούν τα σύνορα του Έβρου, με σκοπό να ενισχύσουν τις ελληνικές δυνάμεις στις Καστανιές! Χαρακτηριστικό είναι ότι έμπρακτη συμπαράσταση στους φύλακες των συνόρων ανακοίνωσε και η ΠΑΕ Ολυμπιακός η οποία σε σχετική ανακοίνωσή της σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η καρδιά όλων των Ελλήνων χτυπά πλέον στον Έβρο. 

Τα παραπάνω γεγονότα είναι επακόλουθα της ευρύτατης απήχησης που βρίσκει στην ελληνική κοινωνία η  άμεση αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στην ασύμμετρη απειλή που εξαπέλυσε το καθεστώς Ερντογάν εναντίον της Ελλάδος με τη διοχέτευση στα ελληνοτουρκικά σύνορα χιλιάδων μεταναστών.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας ζητά τη διακοπή συγκέντρωσης τροφίμων για τους ένστολους

Τους πολίτες του Έβρου για «την τεράστια συμπαράστασή τους», η οποία εκφράζεται, μεταξύ άλλων, με αποστολή τροφίμων στα στελέχη της ΕΛΑΣ και του στρατού, αλλά και με την οργάνωση συγκεντρώσεων συμπαράστασης, ευχαρίστησε το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης.

Με ανάρτησή του ενημερώνει πως σε ότι αφορά τη συγκέντρωση τροφίμων «… ήδη έχουμε συγκεντρώσει αρκετά. Ας περιμένετε να σας ενημερώσουμε αν τυχόν χρειαζόμαστε κάτι επιπλέον. Αν τυχόν κάποια βοήθεια έχει ήδη ετοιμαστεί, την παραδίδουμε στο χώρο του τελωνείου Καστανεών και μεταφέρεται κατόπιν με στρατιωτικά οχήματα στα στελέχη των Ε.Δ. και του Ε.Σ.».

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι εθελοντικές ομάδες από το σύνολο του Νομού, επιχειρήσεις αλλά και πολιτιστικοί σύλλογοι, από την Παρασκευή μέχρι και σήμερα, συμπαραστεκόμενοι έμπρακτα στους ένστολους που συμμετέχουν στη φύλαξη της ελληνοτουρκικής συνοριογραμμής, συγκεντρώνουν σημαντικές ποσότητες τροφίμων, τις οποίες και αποστέλλουν στις Καστανιές προκειμένου να διανεμηθεί.

Ως προς τη διοργάνωση συγκεντρώσεων και πορειών συμπαράστασης, ο κ. Μαυρίδης ευχαριστώντας τους διοργανωτές, ζητά να μην πραγματοποιηθούν δεδομένου ότι «…πποιαδήποτε συγκέντρωση απαιτεί την προληπτική παρουσία της αστυνομίας. Ας μην πραγματοποιηθούν για να μην απασχολούνται γι' αυτές αστυνομικές δυνάμεις».

Μοίρασαν τρόφιμα

Νωρίτερα οι πολίτες της Θράκης είχαν εκδηλώσει εμπρακτα τη συμπαράστασή τους στους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας που επιχειρούν εδώ και τέσσερις μέρες στον Έβρο.

Μεγάλες ποσότητες τροφίμων και νερών συνέλεξαν και μοίρασαν στα Σώματα Ασφαλείας στον Έβρο τα μέλη του Σωματείου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Έβρου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου, Νίκο Γεωργιάδη ο οποίος κατέφθασε πριν από λίγο στο συνοριακό σταθμό στις Καστανιές, πρόσφεραν στα αστυνομικά τμήματα Φερών, Τυχερού και Σουφλίου νερά, ξηρά τροφή και ενεργειακά ποτά.

τροφιμα-εβρος-διανομη


«Τελευταία στάση μας ήταν το φυλάκιο Καστανεών αλλά θα ξανάρθουμε μέσα στην εβδομάδα, καθώς ενημερωθήκαμε από τον Στρατό και την Αστυνομία ότι έχουν ελλείψεις σε γάντια, μάσκες και αντισηπτικά» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ενημερωθήκαμε και από την αστυνομία και από τον στρατό για κάποιες ελλείψεις που υπάρχουν και αποφασίσαμε ότι θα ξαναανεβούμε την Τέταρτη ή την Πέμπτη με κάποια πράγματα, όπως γάντια, μάσκες, αντισηπτικά, τα οποία χρειάζονται και είναι σε έλλειψη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του σωματείου, Νίκος Γεωργιάδης, ο οποίος δήλωσε ότι τρόμαξε από αυτά που είδε στα σημεία που επισκέφτηκε, με τους μετανάστες να πετούν πέτρες στην αστυνομία.

τροφιμα-εβρος-διανομη3

Μοίρασαν λαγάνες

Καθημερινά, εξάλλου, πολίτες φέρνουν στον τελωνειακό σταθμό στις Καστανιές τρόφιμα και άλλα χρήσιμα είδη, ενώ όπως μεταδίδει ο ενημερωτικός ιστότοπος Grtimes.gr και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Σταύρος Τζιαμαλίδης, που έχει αρτοποιείο στις Καστανιές, μοίρασε λαγάνες.

τροφιμα-εβρος-διανομη2


Στο πλευρό των δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, θα βρίσκονται και οι Μητροπολίτες Διδυχοτείχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου Δαμασκηνός, Ξάνθης & Περιθεωρίου Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος και Μαρωνείας & Κομοτηνής Παντελεήμων, οι οποίοι θα μεταβούν στις 12 το μεσημέρι στις Καστανιές Εβρου.

ΠΑΕ Ούμπιακός: Η καρδιά μας χτυπάει στον Έβρο


Ο Ολυμπιακός με ανακοίνωσή του ενημέρωσε πως θα σταλούν στον Έβρο τρεις νταλίκες με αναλώσιμα για τους φύλακες που βρίσκονται στα σύνορα. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ συμμεριζόμενη τις κρίσιμες στιγμές για τη χώρα μας στέλνει άμεσα στα σύνορα 3 νταλίκες με νερό, φρούτα, αναψυκτικά, και αναλώσιμα για τους φύλακες των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Δίπλα τους θα βρεθεί και ομάδα εθελοντών της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, όπως συμβαίνει πάντα όταν υπάρχει ανάγκη.

Η καρδιά όλων των Ελλήνων χτυπάει στον Έβρο και ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα είναι εκεί, δίπλα σε αυτούς που μας γεμίζουν υπερηφάνεια και θα τους παρέχουμε ότι χρειαστούν.​

Δείτε τις αναρτήσεις του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη και της ΠΑΕ Ολυμπιακός

unnamed__3_
unnamed

Εθελοντές από την Κρήτη

Εθελοντές των ειδικών δυνάμεων από όλη την Κρήτη ετοιμάζονται να επισκεφθούν τα σύνορα του Έβρου, με σκοπό να ενισχύσουν τις ελληνικές δυνάμεις στις Καστανιές.

Το ταξίδι για τα σύνορα της χώρας έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Παρασκευή και Σάββατο, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Κρήτης και θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 10 ημέρες.

Στην ανακοίνωση που έχουν εκδώσει στην σελίδα τους στο Fecebook, οι ενδιαφερόμενοι για να κατοχυρώσουν την θέση τους θα πρέπει να στείλουν τα στοιχεία τους μέσα στα επόμενα 24ωρα, προκειμένου να γνωρίζουν από τις πρώτες μέρες της εβδομάδας αριθμητικά την δύναμη που θα συγκεντρωθεί.

Δείτε την ανάρτησή τους



Έτοιμοι να βρεθούν στο πλευρό των ελληνικών δυνάμεων, που νυχθημερόν δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για την φύλαξη των συνόρων της χώρας, από την στιγμή που δεχτούν επίσημο κάλεσμα από τον ελληνικό στρατό, δηλώνουν με ανακοίνωσή τους στη σελίδα τους στο Facebook ο “Σύλλογος εφέδρων Πελοποννήσου”.

Δείτε την ανάρτησή τους 



Δήμος Φαιστού: Ετοιμάζονται και Εθελοντές να μεταβούν στα σύνορα…

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει τις τελευταίες ώρες από πολίτες της Πάνω Ρίζας και του κάμπου της Μεσαράς, προκειμένου να πάνε ως Εθελοντές στον Έβρο και να στηρίξουν το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα, με πληροφορίες του “e-mesara.gr” αρκετοί είναι αυτοί που επικοινωνούν με στελέχη της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Φαιστού και δηλώνουν παρόντες στην πρώτη αποστολή Εθελοντών από τη Μεσαρά στη συνοριακή γραμμή του Έβρου…

ετοιμάζεται με γοργούς ρυθμούς μια νταλίκα με νερό ZARO’S, κηπευτικά και τρόφιμα και τα οποία αναμένεται να ταξιδέψουν για τα σύνορα.

Αναμένεται η νταλίκα να ταξιδέψει αύριο το βράδυ για Πειραιά…

Σε δήλωσή του στο “e-mesara.gr” ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης αναφέρει: Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τους ανθρώπους που φυλάνε στις μέρες μας τις Θερμοπύλες του Ελληνισμού στον Έβρο. Είμαστε δίπλα τους…»

Κλίμα λαϊκής συσπείρωσης

Το κύμα βοήθειας προς τους ένστολους είναι επακόλουθο της ευρύτατης απήχησης που βρίσκει στην ελληνική κοινωνία η σθεναρή στάση της κυβέρνησης και η αποφασιστικότητα με την οποία ο κρατικός μηχανισμός αντιδρά στην ασύμμετρη απειλή που εξαπέλυσε το καθεστώς Ερντογάν εναντίον της Ελλάδος με τη διοχέτευση στα ελληνοτουρκικά σύνορα χιλιάδων μεταναστών.

Τα μηνύματα που φθάνουν από κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας, όπως και από την Ομογένεια, μαρτυρούν τη δημιουργία στην ελληνική κοινωνία ενός χωρίς προηγούμενο, τουλάχιστον κατά τα τελευταία χρόνια, κλίματος πανεθνικής λαϊκής συσπείρωσης γύρω από την απόφαση της κυβέρνησης να φυλαχθούν πάση θυσία και με αποτελεσματικότητα τα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορα της χώρας.

Σαφή δείγματα αυτής της διάθεσης της κοινής γνώμης καταγράφονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στις «κυλιόμενες» μετρήσεις που διεξάγονται το τελευταίο διάστημα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης