Αντικαπνιστικός: Γιατροί με... τσιγάρο σε νοσοκομεία

adika

Στις 41 νοσηλευτικές μονάδες-κέντρα υγείας των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης που ελέγχθηκαν, βρέθηκαν να καπνίζουν σε εσωτερικό χώρο 24 άνθρωποι

«Θεριακλήδες» γιατρούς να καπνίζουν σε εσωτερικούς χώρους νοσοκομείων και κέντρων υγείας εντόπισε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Σε δημόσιους φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, κέντρα ψυχικής υγείας, Κέντρα Ημέρας-ξενώνες-οικοτροφεία), επεκτείνονται οι έλεγχοι της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου. 

Στις 41 νοσηλευτικές μονάδες-κέντρα υγείας των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης που ελέγχθηκαν, βρέθηκαν να καπνίζουν σε εσωτερικό χώρο 24 άτομα (επισκέπτες, συνοδοί και υπάλληλοι που ανήκουν στο ιατρικό, διοικητικό, εργαστηριακό και τεχνικό προσωπικό).

Πάντως, δεν βρέθηκε κανένας καπνιστής σε δύο νοσηλευτικές μονάδες της Λάρισας, σε έξι νοσηλευτικές μονάδες-κέντρα υγείας του Ρεθύμνου, σε 13 νοσηλευτικές μονάδες-κέντρα υγείας της Τρίπολης και σε 10 φορείς υγείας της Πάτρας.

Σε αυτή τη φάση οι έλεγχοι περιορίστηκαν στην παροχή οδηγιών και σε συστάσεις σχετικά με την ορθή εφαρμογή του αντικαπνιστικού, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η επιβολή προστίμων και η αναζήτηση των προβλεπόμενων πειθαρχικών ευθυνών.

ΣΧΟΛΙΑ (20)

Κώστας Κητής

Καταλαβαίνετε για ποιο διαφαίνεται το πρόβλημα που χρειάζεται πρώτα να λυθεί αν καπνίζω εγώ είτε αν εσύ κάπνισες χωρίς να διαπιστώθηκε από το γελοίο συμβάν απασχολώντας ολόκληρη μεραρχία. Προτεραιότητα τι σήμαινε; Ο νόμος ποιον σκοπό εξυπηρετεί και σε τι χρησίμευε; Ο δικαστής που τον αφορά τι θα αποφασίσει αν έγινε να μην καπνίζει κανείς με το έτσι θέλω του κράτους χωρίς της κοινωνίας κατέχοντας τον νόμο που εξαρτά την απουσία αυτόνομα από την συγγραφή του; Ο καθένας σαν αυτό ο,τι θέλει αν κάνει θα γίνεται για τον υπουργό με το κράτος; Όχι για όποιους ιατρούς ζούσαν φυσιολογικά κάνοντας την δουλειά που τους άνηκε; Είστε παράλογα τοποθετημένοι στην πραγματικότητα γιατί εδώ δεν είναι το μέρος όπου θα γίνει ακριβώς έτσι αντισυνταγματικά να το λέω μόνο εγώ και να μην έχει εφαρμοστεί όπως νόμο για τον αντικαπνιστικό(ν) έτσι το σύνταγμα από το κράτος.

JIM

ΜΕΤΑ ΕΞΥΠΝΕ ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΕ ΕΓΧΕΙΡΗΣΕΙ,ΕΜΕΙΣ ΣΩΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΜΑΓΚΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ.ΕΣΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΗ ΑΣΕ ΤΙΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΝΑΓΚΗ!!!!

Τσιγάρο στο νοσοκομείο

Κόψ'τους τα πόδια (μεταφορικά), απόλυση τώρα, ούτε επίπληξη ούτε πρόστιμο. Και ο αντικαπνιστικός να μην υπήρχε, πάλι τα ίδια έπρεπε να γίνουν.

ZF

Τριτοκοσμική ξεφτίλα να καπνίζουν στα νοσοκομεία.Απο αυτούς περιμένουμε περίθαλψη????

κοκο

η Ελλάδα έγινε ξέφραγο αμπέλι κ ο Κιλικίας μας ζαλισε τον έρωτα με τον αντικαπνιστικο

Δέσποινα

Αν τα νοσοκομεία ήταν ιδιωτικά και τους τσάκωνε η διοίκηση να καπνίζουν, την επόμενη μέρα θα είχαν φύγει. Αλλά για αυτό όλοι σκίζονται να διοριστούν στο Κράτος... Άμεση κατάργηση καθετί δημοσίου. Δημόσιο σημαίνει μόνο κοροϊδία!

Χαιδο

Ριχτου 500€ την πρώτη και μετά 1000€ κάθε φορά Ψευδοκράτος

Κώστας Κητής

Και το ψευδοκράτος θα μετακινηθεί από όπου εγκαθίσταται στην κυριολεξία από την θέληση του ανθρώπου που θα το κάνει να αποδεσμεύσει το ελεύθερο κάπνισμα και στην βόρεια Κύπρο όπως και την δημοκρατία της. Ο βράχος θα μετατοπιστεί και οι καπνιστές θα αναπνεύσουν ελεύθεροι και στα ξενοδοχεία όχι χωρίς της Αμμόχωστου.

ΝΙΚΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ, Ο ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ

JIM

ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΧΕΡΙΑ ΕΠΕΣΑΝ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ!!!

Παράνοια

Ποιες ήταν ακριβώς οι "οδηγίες" που δόθηκαν για την "ορθή" εφαρμογή του αντικαπνιστικού; Υπάρχει κάποια ασάφεια σχετικά με το κάπνισμα στα νοσοκομεία;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης