Κορωνοϊός: Συστάσεις από τους Έλληνες Λοιμωξιολόγους ενόψει πιθανής εκτεταμένης διασποράς

Κορωνοϊός: Συστάσεις από τους Έλληνες Λοιμωξιολόγους ενόψει πιθανής εκτεταμένης διασποράς

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξετάζει τη θεσμοθέτηση 5ψήφιου τηλεφωνικού αριθμού για την καλύτερη πληροφόρηση των πολιτών - Οι ενέργειες του ΕΟΔΥ

giatros
Ψυχραιμία, υπευθυνότητα και πιστή τήρηση των οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), συστήνουν οι Λοιμωξιολόγοι με αφορμή τα τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι σωστότερο όσοι έχουν πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό στη Βόρεια Ιταλία ή άλλες περιοχές του πλανήτη που ενδημεί ο Covid-19, πρώτα να τηλεφωνούν στον ΕΟΔΥ αναφέροντας το ταξιδιωτικό ιστορικό τους και τυχόν συμπτωματολογία και έπειτα να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του Οργανισμού, αντί να σπεύδουν ελαφρά τη καρδία στα νοσοκομεία.

video kor 3


Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ήδη εξετάζει τη θεσμοθέτηση 5ψήφιου τηλεφωνικού αριθμού (επιπρόσθετα του 210-5212054 του ΕΟΔΥ) για την καλύτερη πληροφόρηση των πολιτών για τον νέο κορωνοϊό.

Παράλληλα οι Έλληνες Λοιμωξιολόγοι αξιολογούν διαρκώς τα διεθνή επιδημιολογικά δεδομένα ώστε να προετοιμάσουν εν συνεχεία όλους μας για πιθανή εκτεταμένη διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα. Σε περίπτωση που αυτό συμβεί, κάτι που όλοι απεύχονται, οι ειδικοί εξηγούν ότι ο κορωνοϊός θα λάβει διαστάσεις όπως αυτές της εποχικής γρίπης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι νοσούντες θα πρέπει να παραμένουν στο σπίτι ακολουθώντας τις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών τους, ενώ μόνο τα βαριά περιστατικά θα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία αναφοράς.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη σε όλα τα κεντρικά νοσοκομεία ιδιωτικά και δημόσια έχει δημιουργηθεί ειδικό Box, δηλαδή χώρος ξεχωριστής υποδοχής και διαλογής των ατόμων που αναφέρουν ταξιδιωτικό ιστορικό στη Βόρεια Ιταλία.

Σε ότι αφορά στα τέσσερα διαγνωσμένα κρούσματα, κλιμάκια του ΕΟΔΥ κάνουν εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών τους και ταξινόμηση των τελευταίων σε «υψηλού» και «χαμηλού» κινδύνου δίνοντας και τις ανάλογες οδηγίες. Παράλληλα το Σαββατοκύριακο θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων που έχουν κλείσει προληπτικά.

Τέλος, ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα ενημερώσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» του μαθητές που επιστρέφουν από τη σχολική εκδρομή στο Λονδίνο. Στα παιδιά θα γίνουν συστάσεις για περιορισμό των δραστηριοτήτων τους και θα τεθούν σε επιτήρηση αναμένοντας τα εργαστηριακά αποτελέσματα των εξετάσεων των δύο συμμαθητών τους που παραμένουν στο Λονδίνο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης