Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη - Απολυμαίνεται το δημαρχείο, κλείνει δημοτικό σχολείο

Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη - Απολυμαίνεται το δημαρχείο, κλείνει δημοτικό σχολείο

Ακολουθώντας τα βήματα της 38χρονης που νόσησε, οι Αρχές εντόπισαν όλους όσους ήρθαν σε επαφή μαζί της  - Θα εξετάσουν τους επιβάτες, αλλά και το πλήρωμα του αεροπλάνου με το οποίο ταξίδεψε η επιχειρηματίας - Πότε έφτασε στη Θεσσαλονίκη, πότε νόσησε και οι κινήσεις της στο μεσοδιάστημα

entatiki_main_2
Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στη χώρα και το οποίο αφορά σε μια 38χρονη που είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο.

Η 38χρονη είναι επιχειρηματίας στον χώρο της μόδας, είναι από τη Θεσσαλονίκη και είναι μητέρα ενός παιδιού, που μαζί με τον σύζυγο και τη μητέρα της έχουν ήδη κληθεί για εξετάσεις. Παράλληλα, η 38χρονη είναι ενεργή στα κοινά της Θεσσαλονίκης, εκλεγμένη διαμερισματική σύμβουλος και μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μετείχε τη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Γι΄αυτό το λόγο, ειδικά συνεργεία προχωρούν εδώ και λίγη ώρα στην απολύμανση χώρων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Άντρες με ειδικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει στολή και μάσκα ψέκασαν πριν από λίγο με απολυμαντικό υλικό χωρούς πού βρίσκονται στο δημαρχείο και συγκεκριμένα στις οικονομικές υπηρεσίες.

Η διαδικασία είναι άγνωστο αν θα ολοκληρωθεί σήμερα σε όλες τις εγκαταστάσεις του κτιρίου.

Ζέρβας: Δεν είμαστε σε καμία καραντίνα

Δηλώσεις για τα μέτρα που παίρνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού έκανε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας επισημαίνοντας ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος για πανικό.

Κλείσιμο
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε πως πριν από λίγο, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη την οποία είχε με αντιδημάρχους του προκειμένου να αποφασίσουν για τα πρώτα μέτρα που θα εφαρμοστούν για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού.

Όπως είπε ήδη ξεκίνησε η απολύμανση των χώρων του Δημαρχείου και αύριο θα συνεχιστεί στις υπόλοιπες υπηρεσίες ενώ τόνισε ότι ο δήμος θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και μόνο κάποιες προγραμματισμένες εκδηλώσεις θα αναβληθούν για προληπτικούς λόγους.

Δήλωση Κ. Ζέρβα για κρούσμα κοροναιού



Κλειστό για προληπτικούς λόγους αύριο το 105ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης

Παράλληλα, για προληπτικούς λόγους, κλειστό θα παραμείνει αύριο το 105 δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, για προληπτικούς λόγους. Η απόφαση αυτή ελήφθη από τους υπουργούς Υγείας και Παιδείας και σύμφωνα με πληροφορίες συνδέεται άμεσα με το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊου, την 38χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ.

Εντοπίστηκαν όσοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη

Στις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί οι υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κοροναϊού στη χώρα, αναφέρεται το υπουργείο Υγείας σε ενημέρωσή του.
Ο στόχος ήταν, όπως επισημαίνεται, η αποφυγή διασποράς του ιού, και για να επιτευχθεί αυτό έγιναν τα παρακάτω:

- Ιχνηλάτηση επαφών - με βάση ειδικό αλγόριθμο - της 38χρονης από το ταξίδι της προς την Ελλάδα, μέχρι και τη στιγμή που εισήχθη στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν οι επιβάτες που κάθονταν δύο σειρές θέσεων μπροστά, πίσω, αριστερά και δεξιά από τη θέση που καθόταν η ασθενής που νοσεί, καθώς επίσης η οικογένεια και οι άνθρωποι που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί της, όταν επέστρεψε από την Ιταλία.

- Οι παραπάνω άνθρωποι ειδοποιούνται, ενημερώνονται, και τίθενται σε επιτήρηση της υγείας τους, έτσι ώστε αν εμφανίσουν συμπτώματα, να διαγνωστούν γρήγορα και να τεθούν σε απομόνωση για διάστημα 14 ημερών. Δεν συνιστάται να ταξιδεύουν, ούτε να έχουν κοινωνικές επαφές.

- Έχουν καταγραφεί πολλά ύποπτα κρούσματα που αφορούν κυρίως ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία. Αυτοί οι ασθενείς ελέγχονται.


Το ταξίδι της 38χρονης στο Μιλάνο και οι κινήσεις της μετά την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη


Χώρος υψηλού κινδύνου έχει χαρακτηριστεί το δημαρχείο Θεσσαλονίκης όπου βρέθηκε επί ώρες τη Δευτέρα η γυναίκα

Για το λόγο αυτό μάλιστα, δίνονται συστάσεις σε όσους βρέθηκαν στην αίθουσα να περιορισουν τις μετακινήσεις τους και να παρακολουθούν επισταμένα την υγεία τους. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η 38χρονη ανέβασε πυρετό λίγες ώρες μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου είχε παραμείνει τρεις ώρες. 


kor2
Η «προφητική» ανάρτηση της 38χρονης στο facebook μισή ώρα αφότου επέστρεψε από το Μιλάνο, την περασμένη Κυριακή: «Επιτέλους στο αεροδρόμιο», γράφει και συνοδεύει το μήνυμα ανακούφισης για την επιστροφή της με ρεπορτάζ για το «χτύπημα» του κορωνοϊου στην εβδομάδα μόδας του Μιλάνου


Το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και ειδικά η αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου χαρακτηρίζεται πλέον ως  χώρος υψηλού κινδύνου. 

Η κλινική εικόνα της γυναίκας, όπως επεσήμανε ο καθηγητής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας είναι γενικά καλή και λαμβάνει αντιιική αγωγή, νοσηλευόμενη σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο ΑΧΕΠΑ. Η 38χρονη  μετέβη στο Μιλάνο την περασμένη εβδομάδα για επαγγελματικούς λόγους, καθώς διεξαγόταν η εβδομάδα μόδας με σειρά επιδείξεων και εκδηλώσεων. Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της περασμένης Κυριακής και ενώ στην Ιταλία είχαν αρχίσει να διαπιστώνονται διαδοχικά κρούσματα της νόσου.

Τσιόρδας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης