Κορωνοϊός: Απολυμαίνεται το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης - «Δεν είμαστε σε καραντίνα» λέει ο δήμαρχος

Κορωνοϊός: Απολυμαίνεται το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης - «Δεν είμαστε σε καραντίνα» λέει ο δήμαρχος

Η 38χρονη γυναίκα η οποία είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, μετά την επιστροφή από το ταξίδι της στο Μιλάνο, την Κυριακή, πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, όπου συνομίλησε με αρκετά άτομα

απολυμανση2
Ειδικά συνεργεία προχωρούν εδώ και λίγη ώρα στην απολύμανση χώρων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται, η 38χρονη γυναίκα η οποία είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, μετά την επιστροφή από το ταξίδι της στο Μιλάνο, την Κυριακή, πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, όπου συνομίλησε με αρκετά άτομα, ακόμα και με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Άντρες με ειδικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει στολή και μάσκα ψέκασαν πριν από λίγο με απολυμαντικό υλικό χωρούς πού βρίσκονται στο δημαρχείο και συγκεκριμένα στις οικονομικές υπηρεσίες.

Η διαδικασία είναι άγνωστο αν θα ολοκληρωθεί σήμερα σε όλες τις εγκαταστάσεις του κτιρίου.

Ζέρβας: Δεν είμαστε σε καμία καραντίνα

Δηλώσεις για τα μέτρα που παίρνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού έκανε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας επισημαίνοντας ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος για πανικό.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε πως πριν από λίγο, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη την οποία είχε με αντιδημάρχους του προκειμένου να αποφασίσουν για τα πρώτα μέτρα που θα εφαρμοστούν για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού.

Κλείσιμο
Όπως είπε ήδη ξεκίνησε η απολύμανση των χώρων του Δημαρχείου και αύριο θα συνεχιστεί στις υπόλοιπες υπηρεσίες ενώ τόνισε ότι ο δήμος θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και μόνο κάποιες προγραμματισμένες εκδηλώσεις θα αναβληθούν για προληπτικούς λόγους.

«Ως Δήμος είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα να συνδράμομε στο έργο του αρμόδιου υπουργείου, όποτε, όπου και αν μας ζητηθεί. Η ενημέρωση των πολιτών πρέπει να είναι απολύτως υπεύθυνοι και να γίνεται από τους αρμόδιους φορείς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δήλωση Κ. Ζέρβα για κρούσμα κοροναιού


Πηγή: grtimes
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης