Διευθυντής ερευνών Ινστιτούτου Παστέρ στον ΘΕΜΑ 104,6: Τα δείγματα για κορωνοϊό στέλνονται με κούριερ από τα νοσοκομεία

paster-arxei

«Δεν είναι πάντα εύκολο να μην στέλνουν δείγματα με κούριερ» εξήγησε στον ΘΕΜΑ 104,6 - «Δεν πρέπει να παραλύσει η ζωή μας επειδή θα έχουμε κρούσμα κορωνοϊού»

Για τις διαδικασίες της έκδοσης των αποτελεσμάτων των ύποπτων για κορωνοϊό δειγμάτων που αποστέλλονται στο Ινστιτούτο Παστέρ μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο διευθυντής Ερευνών Ανδρέα Μεντής.

Αρχικά είπε ότι για τον κορωνοϊό «γίνεται μεγαλύτερη φασαρία από ό,τι του αξίζει».

Διευκρίνισε, δε, ότι το Ινστιτούτο Παστέρ χρειάζεται 4-5 ώρες για να βάλγει αποτέλεσμα εξηγώντας ότι «εάν πάρετε τον χρόνο μεταξύ της είδησης και του αποτελέσματος, είναι όντως 24 ώρες».

Είπε συγκεκριμένα ότι «το δείγμα από το νοσοκομείο του Ρίου το βράδυ της Δευτέρας από έναν κύριο που ήρθε από Γερμανία στην Ιταλία ενώ οι ειδήσεις είπαν ότι εστάλη το βράδυ εκείνης της ημέρας, ήρθε στις 10 το πρωί της επόμενης και στις 2 το μεσημέρι είχαμε αποτέλεσμα».

Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι πολλές φορές τα νοσοκομεία στέλνουν τα δείγματα με κούριερ και όχι με ασθενοφόρα προσθέτοντας ότι στο Ινστιτούτο Παστέρ «έχουμε βάρδια μέχρι τις 8-9 το βράδυ. Αν το δείγμα έρθει στις 10 το βράδυ θα πάει για το επόμενο πρωί».

«Δεν είναι πάντα εύκολο να μην στέλνουν δείγματα με κούριερ» πρόσθεσε ο κ. Μεντής.

Μιλώντας γενικότερα για τον κορωνοϊό είπε ότι πρόκειται για «ήπια λοίμωξη στο 85% των ανθρώπων» προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να παραλύσει η ζωή μας επειδή θα έρθει ο κορωνοϊός στην Ελλάδα. Ο πανικός ίσως να είναι χειρότερος από τον ίδιο τον ιό. Αν λέμε για τον κορωνοϊό συνέχεια, ξεχνάμε τα άλλα υγειονομικά προβλήματα. Αυτή την εποχή οι άνθρωποι πεθαίνουν από τη γρίπη ή νοσοκομειακές λοιμώξεις».

Υπογράμμισε, τέλος, ότι «χρειάζεται στρατωτική πειθαρχία» εκτιμώντας ότι «πιθανόν» αυτό να βοήθησε στην Κίνα.

ΣΧΟΛΙΑ (9)

Παναγιώτης

Τι φταίει κι αυτός; Σε μια χώρα μπάχαλο; Ο Θεός να βάλει το χέρι Του με τους ανίκανους που έχουμε μπλέξει και μας κυβερνάνε!

Άρης

Με κούριερ χα χα βοήθεια Παναγία μου

Νότιος Κορεα

Κε. Μεντη. Μέσα σε μια εβδομάδα τα κρούσματα στην Νότιο Κορέα έχουν φτάσει τα 1261. Εχουν κάνει τεστ σε 20216 άτομα. Εχουν δυνατότητα για 3000 τεστ την ημέρα. Εσυ πόσα μπορείς την ημέρα;

@

Μήπως το Πρωτο Θέμα θα μπορούσε να τον ρωτήσει;

???

Με courier? Δεν μπορεί. Κάποιο λάθος έχετε κάνει. Αν είναι δυνατόν.

Όχι δεν κάνουν λάθος

όλα τα νοσοκομεία της επαρχίας, ακόμα και τα δείγματα πού είναι για βιοψία τα στέλνουν με κούριερ. Αυτό είναι βέβαια βελτίωση γιατί πριν από κάποια χρόνια τα έστελναν με το ΚΤΕΛ.

Με το συμπάθιο

αλλα δε θα έπρεπε δεδομένων των συνθηκων να αλλάξουν οι βάρδιες και να μην λειτουργει το Παστερ μέχρι 8-9 το βραδυ;

Ιδιωτικό ινστιτούτο είναι.

Πείτε το τους να προσλάβουν και άλλο προσωπικό για νυκτερινή βάρδια.

😂😂😂

Μπανανια ρεεεεεεεε

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης