Νέες προκλήσεις πάνω από το Αιγαίο: 30 παραβιάσεις και πέντε υπερπτήσεις

Νέες προκλήσεις πάνω από το Αιγαίο: 30 παραβιάσεις και πέντε υπερπτήσεις

Την Τρίτη σημειώθηκαν και επτά εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών

paraviaseis_6
Απτόητοι οι Τούρκοι στην τακτική των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου πάνω από το Αιγαίο. Έτσι, την Τρίτη 13 τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 30 παραβιάσεις σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και επτά εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Πέντε από τις παραβιάσεις ήταν υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16 πάνω από Λειψούς, Αρκιούς, Μακρονήσι, Ανθρωποφάγους και Φούρνους Ικαρίας.

Η πρώτη υπερπτήση πραγματοποιήθηκε στις 10:25 από δύο τουρκικά F-16 στα 25.000 πόδια πάνω από τους Λειψούς. Ένα λεπτό αργότερα το ίδιο ζευγάρι πέταξε στα 25.000 πόδια πάνω από τους Αρκιούς. Οι άλλες τρεις υπερπτήσεις πραγματοποιήθηκαν πάνω από Μακρονήσι, Ανθρωποφάγους και Φούρνους με τα τουρκικά F-16 να πετούν, μάλιστα, σε υψόμετρο μόλις 12.000 ποδών.

Τα τουρκικά αεροσκάφη (12 F-16 και ένα CN-235) προχώρησαν και σε οκτώ παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Σημειώνεται πως έξι από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα, ενώ τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης