LIVE

Κορωνοϊός

Σκευωρία Novartis: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση «Σαράφη» στην Προανακριτική - «Δεν έχω στοιχεία για κανέναν Έλληνα πολιτικό»

gada-0

Για τη μία το μεσημέρι της Τρίτης ορίστηκε η κατάθεση της Κελέση - Ο μάρτυρας υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει τίποτα και ότι όσα είχε πει στην Εισαγγελία Διαφθοράς ήταν «στο πεδίο της πιθανολόγησης»

Τα παίρνει όλα πίσω ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis, «Μάξιμος Σαράφης». Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και ενώ η κατάθεσή του ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής στη ΓΑΔΑ ολοκληρώθηξκε μετά από πολλές ώρες λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο «Μάξιμος Σαράφης» υποστήριξε ότι δεν  έχει κανένα στοιχείο για χρηματισμό Ελλήνων πολιτικών αναφορικά με την υπόθεση Novartis και πως όσα είχε πει στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ήταν στο πεδίο της πιθανολόγησης.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο μάρτυρας έκανε ειδική αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον διοικητή της Τράπερζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και  τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, λέγοντας ότι δεν γνωρίζει τίποτα για εμπλοκή τους στην υπόθεση. Επίσης υποστήριξε ότι είχε ενημερώσει εγκαίρως από τον Ιανουάριο του 2018 την κυρίαΤουλουπάκη, πως ο Νίκος Μανιαδάκης δεν θα έπρεπε να βρίσκεται σε πρόγραμμα προστασίας, χωρίς ωστόσο, να εισακουσθεί. Επίσης, τα μέλη της επιτροπής ρώτησαν τον μάρτυρα τι έχει να απαντήσει αναφορικά με το νεώτερο έγγραφο της κυρίας Τουλουπάκη που ανέφερε ότι εντόπισε τον «Μάξιμο Σαράφη» από έγγραφο που της είχαν στείλει οι αμερικανικές αρχές,  όπου και είχε πάει για να καταθέσει προσδοκώντας οικονομικό όφελος. Απάντησε ότι πρόκειται για «ανακρίβειες της εισαγγελέως».

Ειδικότερα, ο «Μάξιμος Σαράφης» ξεκαθάρισε για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά πως "δεν εχω κανενα απολύτως στοιχείο. Σας είπα είναι ...πιθανολόγηση".

Για το έγγραφο ότι ήταν μάρτυρας και στο FBI είπε ότι ειναι ανακριβές. Επίσης Δεν δέχεται να εξεταστεί με κανέναν κατ’αντιπαράσταση και ειδικότερα τους μάρτυρες Νίκο Μανιαδάκη, Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη και Εμμανουήλ Βουλκίδη.

Για τις εκδόσεις του Άδωνι Γεωργιάδη απάντησε ότι «δεν έχω κάποιο στοιχείο για τζίρους ή ξέπλυμα μέσω εταιριών. Το είχα ακούσει αλλά κανένα στοιχείο δεν έχω».
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο «Σαράφης» υποστήριξε ότι και οι αναφορές του για Σαλμά, Λυκουρεντζο, Πικραμμενο, Βενιζέλο και Γεωργιάδη ήταν πιθανολογήσεις.

Αναφορικά με την σχέση Βενιζέλου - Λιντζερη, που ο ιδιος ειχε καταγγείλει στις αρχικες του καταθεσεις, ο Μαξιμος Σαράφης αυτή τη φορά είπε:  «Εμένα ρωτάτε; Στην αγορά κυκλοφορούσε μια φήμη. Εγώ αυτή μετέφερα. Τα άλλα είναι της εισαγγελέως».

Μεταξύ άλλων, διημείφθησαν οι ακόλουθοι διάλογοι:

Σπ. Λάππας: Έφταναν χρήματα στον Άδωνι Γεωργιάδη; Το λέτε αυτό στην κατάθεσή σας.

Μ. Σαράφης: Και για τον Λοβέρδο και για τον Γεωργιάδη είπα ότι πιθανολογώ. Δεν ξέρω αν έφταναν. Αυτό είπα και στην κ. Τουλουπάκη.

Γ. Μπούγας: Στην κατάθεσή σας είχατε συνδέσει τον κ. Λιντζέρη με τον κ. Βενιζέλο. Τώρα τον συνδέετε με άλλα πρόσωπα. Τότε λέγατε ότι ήταν «ταμίας» του Βενιζέλου.

Μ. Σαράφης: Εμένα ρωτάτε;

Γ. Μπούγας: Ε, ναι. Εσάς. Ποιον να ρωτήσω.

Μ. Σαράφης: Κοιτάξτε, στην αγορά κυκλοφορούσε αυτή η φήμη. Εγώ τη φήμη είπα. Τα άλλα είναι θέμα της εισαγγελέως.

Β. Κεγκέρογλου: Κατάλαβα καλά ότι είπατε σήμερα πως δεν γνωρίζετε κανέναν Έλληνα πολιτικό στον οποίο κατέληξαν χρήματα;

Μ. Σαράφης: Το καταλάβατε πολύ καλά.

Β. Κεγκέρογλου: Να δούμε τι ξέρετε για το Gilenya;

Μ. Σαράφης: Ήταν νέο φάρμακο.

Β. Κεγκέρογλου: Μήπως ήταν νέο μέθοδος; Τι γινόταν πριν;

Μ. Σαράφης: Πριν χρειαζόταν εισαγωγή σε νοσοκομείο για τον ασθενή και μία ή δύο διανυκτερεύσεις.

Β. Κεγκέρογλου: Άρα, δεν είναι νέο φάρμακο.

Μ. Σαράφης: Σωστά. Ήταν νέα μέθοδος.

Επίσης, ο «Σαράφης» φέρεται να αναίρεσε όσα είχε πει στο παρελθόν, περί λήψης χρημάτων του Νίκου Μανιαδάκη με στόχο να τα δίνει στον Ανδρέα Λοβέρδο, υποστηρίζοντας σήμερα: «Ξέρω ότι ο Ν. Μανιαδάκης έπαιρνε χρήματα, αλλά δεν ξέρω αν τα πήρε ο Λοβέρδος».

Είναι σαφές ότι ο μάρτυρας επιχειρεί να πάρει αποστάσεις από την σκευωρία Novartis, επιδιώκοντας παράλληλα να απομονώσει τις όποιες ευθύνες στο πρόσωπο της εισαγγελέως Διαφθοράς.

Η κατάθεση του «Μάξιμου Σαράφη» ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα. Κατέθεσε με αλλοιωμένη φωνή, ενώ πριν μπει στον ειδικό χώρο της εξέτασης αποχωρίστηκε το κινητό του τηλέφωνο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο προστατευόμενος μάρτυρας “Μάξιμος Σαράφη” βρισκόταν στον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ στο ειδικό δωμάτιο που έχει εγκατεστημένα τα ηλεκτρονικά μέσα καταγραφής και μετάδοσης εικόνας και ήχου. Τα μέλη του κλιμακίου της επιτροπής βρίσκονταν στον 14ο όροφο του ίδιου κτηρίου σε αίθουσα συνεδριάσεων όπου και θα έχουν την δυνατότητα να επικοινωνούν με τον μάρτυρα μέσω του συστήματος μεταφοράς ήχου. Για την διαδικασία χρησιμοποιήθηκε  εφαρμογή αλλοίωσης της φωνής του μάρτυρα.

Η «Αικατερίνη Κελέση» θα ξεκινήσει την κατάθεσή της στη μία το μεσημέρι της Τρίτης. Αρχικά αυτό ήταν προγραμματισμένο για τις 20:30 της Δευτέρας, ωστόσο στη συνέχεια έγινε γνωστό πως η πρόθεση της Προανακριτικής ήταν να καταθέσει περί τις 23:00, έαν είχε ολοκληρώσει έως τότε ο «Μάξιμος Σαράφης» την κατάθεσή του -πράγμα που δεν συνέβη.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστικό - αστυνομικό θρίλερ της περασμένης εβδομάδας έληξε με την παρέμβαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσου που έκρινε ότι πρέπει να διατηρηθεί η «κουκούλα» στα δύο πρόσωπα που κατήγγειλαν τροχήλατες βαλίτσες με πολύχρωμα χαρτονομίσματα προς πρώην πρωθυπουργούς και υπουργούς αλλά στη συνέχεια αποδείχθηκαν έωλοι οι ισχυρισμοί τους.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (163)

Κοκός

Εμένα, όλοι μου βρωμάνε. Και ο Λοβέρδος πιο πολύ από όλους. Έννοια σας. και κάποια άλλη Δικαιοσύνη, θα χτυπήσει την πόρτα σας. Τώρα, θα την γλυτώσετε. αλλά, μετά θα πέσετε από μεγαλύτερο ύψος. και ανυπομονώ να σας δω να πονάτε και να βογκάτε από οδύνη.. δεν έχετε τίποτα το ανθρώπινο πάνω σας. Η φύση.. το λάθος της.. οι αθώοι πονάνε.. η αποπληρωμή σας, δεν θα έχει έλεος!!

@Τουλούμπα του Τσυριζοθίασου

Με "πιθανολογώ" δεν στήνεις δικαστήρια ούτε χαρακτηρίζεις προστατευόμενους τους ........ "μάρτυρες" κυρά Τουλούμπα του Τσυριζοθίασου...... Θα της πάρουν επιτέλους τον φάκελο, θα υποστεί επιτέλους συνέπειες ή θα..... αρρωστήσει ξαφνικά??????? Ιδού η απορία.

Stelar

Και πρώτος στη κωλοτούμπα ο Σαράφης, πήρε καλό μάθημα από τον απατεώνα τέως προέδρο του τσίρκου Ουμπέρτο !

Xaxaxa

Χαχαχαχαχανούλη έρχεται η μπουζού ...

Στη φυλακή

Στη φυλακή Τουλουπακη,,"προστατευόμενοι " μάρτυρες, παπαγελοπουλος και όσοι στήσανε την ιστορία αυτή. Είναι τόσο εξοφθαλμο πλέον. Ο Σαμαράς είπε μέχρι τέλους, αυτό θέλουμε να δούμε. Γιατί πλέον στη χώρα αυτή κάποιοι πρέπει να τιμωρούνται.

Μιχαλης .κ

Και που ειμαστε τωρα , ακομα δεν ειδαμε τιποτα !

Και μην ξεχνιόμαστε

Όλο αυτό το σόου νοβαρτις στήθηκε λόγω του συλλαλητηρίου στην Αθήνα για την συμφωνία των Πρεσπών. Το ίδιο η τι επόμενο βράδυ είχε βγει ο καμπούρης να πει για το μεγαλύτερο σκάνδαλο.

Διάκριση εξουσιών πρώτη φορά αριστερά

Πιο απαραίτητη από ποτέ . Από την στιγμή που η κα Τουλουπάκη έβγαλε την καλύπτρα από τα μάτια της δικαιοσύνης και την φόρεσε στα μάτια της κοινωνίας για να μην βλέπει ο κόσμος τις ραδιουργίες που η ίδια σαν εισαγγελέας διαφθοράς μηχανεύτηκε στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, η δημοκρατία μας πληγώθηκε τόσο βαθειά και υπέστη τέτοιο πλήγμα που όσοι Παπαγγελόπουλοι κι αν τιμωρηθούν παραδειγματικά η πληγή θα κάνει χρόνια να κλείσει .

Μ. ΠΑΣΟΚ

Αν κάποιος νομίζει ότι αυτήν την υπόθεση μπορεί να τη στείλει στο αρχείο δίχως κεφάλια κομμένα και αίμα νωπό έτσι στα ξεκαρφωτα είναι γελασμενος!.Το κόμμα μου πρέπει να απαιτήσει κεφάλια και αίμα?

anti

το φοβησαν το σαραφη

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης