Κορωνοϊός: Αναστέλλονται οι εκπαιδευτικές εκδρομές στην Ιταλία με απόφαση του υπουργείου Παιδείας

Κορωνοϊός: Αναστέλλονται οι εκπαιδευτικές εκδρομές στην Ιταλία με απόφαση του υπουργείου Παιδείας

Εξέδωσε σχετική εγκύκλιο έπειτα από εισήγηση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας

ip_paideias_87
Αναστέλλονται οι μετακινήσεις σπουδαστών, εκπαιδευτικών και εκπαιδευομένων στην Ιταλία έπειτα από εντολή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με έγγραφο που εστάλη σε ΙΕΚ δημόσια και Ιδιωτικά Κολέγια και τη Σιβιτανίδειο σχολή τονίζεται ότι μετά από εισήγηση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), σύμφωνα με την οποία συνιστάται η αναστολή των προγραμματισμένων μετακινήσεων σπουδαστών, εκπαιδευτικών, εκπαιδευομένων για υλοποίηση προγραμμάτων Erasmus+ και εκπαιδευτικές επισκέψεις στις πληγείσες περιοχές της Ιταλίας, και με βάση τα νεώτερα επιδημιολογικά δεδομένα για τη διάδοση του Κορωνοϊού στη γείτονα χώρα και των αυστηρών μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί από την Ιταλική Κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης και της οδηγίας του Υπουργείου Παιδείας της Ιταλίας για αναστολή των εκπαιδευτικών εκδρομών των σχολικών μονάδων εντός και εκτός Ιταλίας, από σήμερα 24 Φεβρουαρίου 2020 αναστέλλονται προσωρινά οι μετακινήσεις - εκπαιδευτικές επισκέψεις σε όλη την Ιταλία.

Επίσης με επιστολή προς τους Πρυτάνεις και Προέδρους Διοικουσών Επιτροπών Α.Ε.Ι., Προέδρους Ε.Λ.Κ.Ε. Α.Ε.Ι. ο πρύτανης του ΕΚΠΑ καθηγητής Ιατρικής Θάνος Δημόπουλος τονίζει: «Ενόψει των νεότερων επιδημιολογικών δεδομένων για τη διάδοση του Κορωνοϊού στην Ιταλία και των αυστηρών μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί από την ιταλική κυβέρνηση, διαβιβάστηκε προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με την οποία συνιστάται η αναστολή όλων των προγραμματισμένων εκδρομών σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την άμεση αναστολή τυχόν προγραμματισμένων εκπαιδευτικών εκδρομών που οργανώνονται από το Ίδρυμά σας προς όλη την Ιταλία από σήμερα, 24-2-2020. Η αναστολή είναι προσωρινή και θα υπάρξουν νεότερες οδηγίες, σύμφωνα με τις εξελίξεις και τις εκτιμήσεις των αρμόδιων αρχών».

Επίσης συστήνεται να ενημερωθούν για το θέμα της διάδοσης του Κορωνοϊού στην Ιταλία όλοι οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, διδακτικό και λοιπό προσωπικό που αναμένεται να ταξιδέψει μεμονωμένα στην Ιταλία για οποιαδήποτε εκπαιδευτική ή ερευνητική ή άλλη δραστηριότητα στο πλαίσιο των δράσεων των Α.Ε.Ι.

Την ίδια ώρα, εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2), θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, από τις 9.15 μέχρι και τις 14.00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ (κτίριο Διοίκησης Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ, 2ος όροφος).Το Σεμινάριο διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Ιολογίας (ΕΕΙ) και το Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, τελεί υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ και έχει ως στόχο την έγκυρη ενημέρωση των ειδικών επιστημόνων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης