Καιρός: Με ήλιο και άνοδο της θερμοκρασίας ξεκινά η εβδομάδα

Καιρός: Με ήλιο και άνοδο της θερμοκρασίας ξεκινά η εβδομάδα

Με καλές καιρικές συνθήκες θα συνεχιστεί ο καιρός την Τρίτη και την Τετάρτη

kairos-kalos
Βελτιωμένος θα είναι σήμερα, Δευτέρα, ο καιρός σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αισθητή άνοδο των μεγίστων θερμοκρασιών αλλά και περιορισμένη ορατότητα και παγετός τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα και στην Ήπειρο από -2 έως 18, στη Θεσσαλία από -2 έως 21 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά και στη Νότια Πελοπόννησο από 5 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 2 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 18 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και βαθμιαία ενίσχυση στα 6 με 7 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσουν άνεμοι δυτικών έως νοτιοδυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και βαθμιαία στα ανοικτά του Θερμαϊκού 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 17 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Κλείσιμο
Παρόμοιος ο καιρός και την Τρίτη με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη. Το βράδυ στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα στα βορειοδυτικά είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένονται στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου το βράδυ θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα πελάγη 7 και από το μεσημέρι στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης