Χίος: Κάτοικοι και δήμος βάζουν μπλόκο στη νέα δομή για μετανάστες

Χίος: Κάτοικοι και δήμος βάζουν μπλόκο στη νέα δομή για μετανάστες

Οχήματα του δήμου θα εγκατασταθούν το πρωί στην περιοχή για να παρεμποδίσουν τα μηχανήματα που θα πραγματοποιήσουν εργασίες - Ήδη, έχουν εγκατασταθεί ομάδες περιφρούρησης που θα ειδοποιούν τους κατοίκους σε 24ωρη βάση για τυχόν εργασίες

xios_kinitop
Σε κατάσταση έντονου αναβρασμού βρίσκεται η Χίος, καθώς κάτοικοι και τοπικές αρχές αντιδρούν έντονα στα κυβερνητικά σχέδια για τη δημιουργία νέας δομής προσφύγων και μεταναστών, στο 17ο χιλιόμετρο της οδού Χίου – Βολισσού.

Ήδη, από χθες Σάββατο, έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή ομάδες περιφρούρησης σε 24ώρη βάση, ώστε να ειδοποιηθούν οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι και να παρεμποδιστεί η εγκατάσταση μηχανημάτων που θα πραγματοποιήσουν εργασίες διαμόρφωσης του χώρου. Επίσης, οχήματα του δήμου Χίου θα εγκατασταθούν το πρωί στην περιοχή για να παρεμποδίσουν τα ίδια μηχανήματα, έπειτα από ομόφωνη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με το politischios.gr, που δημοσιεύει βίντεο και φωτογραφίες, στη λίστα για τις βάρδιες των ομάδων περιφρούρησης έχουν εγγραφεί γυναίκες με παιδιά, ηλικιωμένοι, επαγγελματίες κάθε πολιτικού χώρου, με στόχο την ακύρωση του κυβερνητικού σχεδιασμού.

Στο σημείο βρέθηκαν οι Χιώτες αιρετοί, με τον αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Μπουγδάνο να διατρανώνει ότι θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων και τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη να δίνει εντολή τα μηχανήματα του Δήμου να ξεκινήσουν για το Αίπος, στο πλαίσιο της πρόσφατης ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου.

Η Χίος ξεκινά κινητοποιήσεις κατά της υπερδομής στο Αίπος

Κλείσιμο
xios_kinitop1
xios_kinitop2






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης