Ηλεία: Η Πυροσβεστική διέσωσε μια κατσίκα και τα νεογέννητά της

Ηλεία: Η Πυροσβεστική διέσωσε μια κατσίκα και τα νεογέννητά της

Μεγάλη πυροσβεστική επιχείρηση στην περιοχή του Καϊάφα για τη διάσωση της κατσίκας

katsika_ilia
Επιχείρηση έστησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου το απόγευμα του Σαββάτου, για να διασωθεί μια κατσίκα και τα μόλις μιας ημέρας νεογέννητα κατσικάκια της.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, η επιχείρηση έγινε στο παλιό νταμάρι στην περιοχή του Καϊάφα, όπου η κατσίκα είχε κατεβεί από το βουνό σε βράχο και εγκλωβίστηκε. Ο κτηνοτρόφος Άγγελος Γιαννόπουλος, στο κοπάδι του οποίου άνηκε, περίμενε μήπως η κατσίκα καταφέρει να ανέβει και πάλι μόνη της, μιας και έχει ιδιαίτερες δυνατότητες στο σκαρφάλωμα σε δυσπρόσιτα μέρη.

Όμως το ζώο έμεινε εκεί ετοιμόγεννο για πάνω από δύο ημέρες. Την Παρασκευή, η κατσίκα γέννησε δύο κατσικάκια, που είχε δίπλα της και ο κτηνοτρόφος κάλεσε την πυροβεστική, καθώς διαπίστωσε ότι τα τρία ζώα δεν έχουν ελπίδα να κατεβούν από τον βράχο.

Έτσι με επικεφαλής τον Πυρονόμο Θεοδωρή Κονδύλη, που έχει ειδικευτεί αρκετά σε αναρριχήσεις και καταβάσεις με σχοινιά, τους πυροσβέστες από την Π.Υ. Πύργου και το Π.Κ. Κρεστένων, Σάκη Μπουγά, Λεωνίδα Παναγόπουλο και Χαράλαμπο Λαζαρή, έσπευσαν για να απεγκλωβίσουν τα ζώα.

ilialive.gr - Περιπετειώδης διάσωση κατσίκας στον Καϊάφα


Κλείσιμο
Σχεδόν τρεις ώρες διήρκησε η επιχείρηση με τον Πυρονόμο να κατεβαίνει σε ένα αρκετά δύσκολο σημείο σε έναν βράχο του Λαπίθα όπου δεν έχει αρκετά σταθερά σημεία.

Η κατσίκα φοβισμένη έφευγε από το ένα σημείο προς το άλλο και τελικά με πολλές προσπάθειες ο Πυρονόμος κατάφερε να κάνει ένα λάσο και να την πιάσει από τα κέρατα και να την ακινητοποιήσει.

Λίγο αργότερα και αφού έκανε ένα δέσιμο με σχοινιά, τέτοιο που θα μεταφέρει την κατσίκα με ασφάλεια, την ανέβασε με τη βοήθεια των συναδέλφων του και κτηνοτρόφων στην πλαγιά πάνω από το βράχο.

Τα κατσικάκια είχαν τρομάξει πολύ πριν να κατέβει στο σημείο ο Πυρονόμος με αποτέλεσμα να πέσουν σε πιο χαμηλό σημείο χωρίς να τραυματιστούν και να τα μαζέψει από εκεί ο κτηνοτρόφος…

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν νυχτώσει.

katsika_ilia1
katsika_ilia2




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης