Κορωνοϊός: Ύποπτο κρούσμα στην Κύπρο - Εξετάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

Κορωνοϊός: Ύποπτο κρούσμα στην Κύπρο - Εξετάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

Τετραμελές πλήρωμα ιδιωτικού αεροσκάφους, που έφτασε σήμερα στην Κύπρο μέσω Ισραήλ αξιολογήθηκε ότι έπρεπε για εξεταστεί - Αρνητικό το ύποπτο περιστατικό 

ee_252863_191443_type13262
Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού διερευνά το κυπριακό υπουργείο Υγείας, μετά από ενεργοποίηση των πρωτοκόλλων από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει ότι τετραμελές πλήρωμα ιδιωτικού αεροσκάφους, που έφτασε σήμερα στην Κύπρο μέσω Ισραήλ αξιολογήθηκε ότι έπρεπε για εξεταστεί για κορωνπϊό μετά από ενεργοποίηση των πρωτοκόλλων από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης.

Εξ αυτών, το ένα άτομο θεωρήθηκε υψηλού κινδύνου και διακομίστηκε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, για περαιτέρω εξέταση.

Αρνητικό στον κορωνοϊό το ύποπτο κρούσμα

Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα σε όλα τα δείγματα της υπό διερεύνηση ασθενούς για κορωνοϊό, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, σημειώνοντας ότι παρά το αρνητικό αποτέλεσμα, η ασθενής θα παραμείνει για νοσηλεία για 14 ημέρες.

Στη σχετική ανακοίνωσ αναφέρεται ότι την ενημέρωση για την αρνητική διερεύνηση έλαβε το Υπουργείο Υγείας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

To Υπουργείο Υγείας σημειώνει ότι, παρά το αρνητικό αποτέλεσμα, η ασθενής θα παραμείνει για νοσηλεία για περίοδο 14 ημερών για παρακολούθηση, όπως προνοούν το πρωτόκολλο και οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

Το υπουργείο προσθέτει πως τα άλλα τρία μέλη του πληρώματος που, με βάση το πρωτόκολλο, χαρακτηρίστηκαν χαμηλού κινδύνου, εξετάστηκαν από τους επαγγελματίες υγείας και, αφού δόθηκαν οδηγίες για μέτρα προφύλαξης και αυτό-παρακολούθησης για τις περίοδο 14 ημερών, απολύθηκαν.

Τέλος το Υπουργείο Υγείας βεβαιώνει ότι για οποιαδήποτε εξέλιξη θα προβαίνει σε επίσημες ανακοινώσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης