Ξάνθη: Εγκατέλειψαν στο δρόμο 50 σκυλιά μέσα σε μια μόνο εβδομάδα

43078c893d884faca86844d2e112ba0f_XL

Τον κώδωνα κρούει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης

Τραγικές είναι οι διαστάσεις που λαμβάνει το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά στην Ξάνθη.

Στην έλλειψη υποδομών αλλά και στην απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την περισυλλογή, φροντίδα και διάθεση προς υιοθεσία των αδέσποτων ζώων της Ξάνθης, έρχεται να προστεθεί... η εγκατάλειψη.

Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης μέσα σε μια εβδομάδα εντοπίστηκαν 33 παρατημένα κουτάβια μέσα στην πόλη σύμφωνα με το xanthiNea.gr. Μάλιστα εάν στον αριθμό αυτόν συνυπολογιστούν και τα κυνηγόσκυλα που εντοπίστηκαν εγκαταλελειμμένα, τότε ο αριθμός των νέων αδέσποτων ζώων φτάνει τα 50.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη, καθώς πρακτικά όσο υπάρχουν άνθρωποι που πετάνε ζώα στον δρόμο τόσο ο αριθμός των αδέσποτων θα αυξάνεται δραματικά.

Από την πλευρά του ο Φιλοζωικός Σύλλογος στέκεται στο γεγονός πως η εγκατάλειψη αποτελεί τη ρίζα του προβλήματος και πρέπει να βρεθεί μια δραστική λύση ώστε να σταματήσουν οι εγκαταλείψεις νέων ζώων στους δρόμους της Ξάνθης.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Χωρίς σχόλια

Το απόλυτο μπορντέλο από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη...

Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος

Ευθανασία (στα ενήλικα αδέσποτα) και πρόστιμο σε αυτούς που τα παρατούν.

Τζατζικιστάν

Ευθανασία στα δίποδα που τα παρατάνε και προστιμο στα ενήλικα αδέσποτα.

Πάρτε μέτρα

Η μόνη λύση είναι μια αυστηρότατη νομοθεσία με τις υποχρεώσεις και τις ποινές για τους παρανομούντες σκυλόζωους και με αναπόσπαστο μέρος την ετήσια φορολογία τους για τη δημιουργία σκυλο-υποδομών. Αρκετά πια με την ασυδοσία τους.

ΝΙΚΟΣ

Η μόνη λύσις είναι τό αναγκαστικό τσιπαρισμά σου καί στήν συνέχεια ή στειρωσή σου. Ειδικά στον ανεγκέφαλο.

Στέφανος

Η μόνη λύσις είναι τό αναγκαστικό τσιπάρισμα τού ζώου κατά τήν απόκτηση καί στήν συνέχεια ή στείρωσίς του. Ειδικά στα κυνηγετικά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης