Έναν ανείπωτο εφιάλτη βίωνε τους τελευταίους έξι μήνες μια ανήλικη αλλοδαπή, που είχε πέσει στα δίχτυα ενός αδίστακτου ομοεθνή της ο οποίος την εξανάγκαζε να εκδίδεται σε αλλοδαπούς σε περιοχές της Ηλείαςέναντι αμοιβής την οποία κρατούσε ο ίδιος!
Οι αστυνομικοί του τμήματος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, που ταυτοποίησαν τον 22χρονο αλλοδαπό μαστροπό, έβαλαν τέλος στα βάσανα που υφίστατο το 17χρονο κορίτσι, το οποίο υποχρέωνε με βία και απειλές να προσφέρει καθημερινά τις ερωτικές «υπηρεσίες» της σε δεκάδες εργάτες γης στη Βάρδα και τη Μανωλάδα Ηλείας.
Το κορίτσι έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς παρουσία ψυχολόγου και έχει ήδη τεθεί σε προστατευτική φύλαξη, ενώ σε βάρος του νεαρού ομοεθνούς της σχηματίστηκε δικογραφία για μαστροπεία και σε σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικης σε βαθμό κακουργήματος η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας. Ωστόσο, δεν έχει εντοπιστεί ακόμη και αναζητείται.
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).