Απτόητοι οι Τούρκοι: Με 45 παραβιάσεις και πέντε υπερπτήσεις ολοκληρώθηκε ο διάλογος για τα ΜΟΕ

paraviaseis_9

Από το σύνολο των παραβιάσεων, οι πέντε ήταν υπερπτήσεις, που σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα εννέα λεπτών το πρωί  - Σημειώθηκαν και δυο εμπλοκές

Ασταμάτητη η τουρκική προκλητικότητα πάνω από το Αιγαίο και την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία ολοκληρώθηκε ο διάλογος των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Συνολικά, καταγράφηκαν 45 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, πάνω από Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, καθώς και τρεις παραβάσεις, από δυο μαχητικά F-16, που ήταν οπλισμένα κι ένα CN-235.

Από το σύνολο των παραβιάσεων, οι πέντε ήταν υπερπτήσεις, που σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα εννέα λεπτών το πρωί (από τις 10:04 ως τις 10:13) πάνω από το Αγαθονήσι, τους Αρκιούς, τους Λειψούς και την Κίναρο.

Επιπλέον, σημειώθηκαν και δυο εμπλοκές, ενώ τα συγκεκριμένα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ.

Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες

Ολοκληρώθηκαν, εν τω μεταξύ, οι συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής αντιπροσωπείας, στο πλαίσιο του στρατιωτικού διαλόγου, για την επιλογή δραστηριοτήτων υλοποίησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, «οι επικεφαλής των δύο αντιπροσωπειών είχαν σύντομη συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο».

Κατά πληροφορίες, συμφωνήθηκαν δραστηριότητες που περιλαμβάνουν ανταλλαγή επισκέψεων επιπέδου Διοικητών Σχηματισμών, ανταλλαγή άρθρων και συμμετοχή σε αθλητικές εκδηλώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

ΕΛληνίς

σπάνιο είδος οι άντρες στην Ελλάδα μας, γεμίσαμε μαμόθρεπτα

Τα ίδια θα γράφουμε κάθε μέρα

Δεν έχει ουσία πλέων. Όσα μπαίνουν δεν γυρίζουν, τα έφαγε το τρίγωνο τον βερμούδων, αυτό. Πιος Έλληνας πολιτικός- στρατιωτικός θα το καταλάβει επιτέλους;

Ταγίπης ο Αλαχουαγκμπάρης

Τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ευδεκάξοις κτώνται!

Στρατής

Τον Ροζάκη που είχε σύμβουλο ο Σημίτης τώρα τον έχει διαλέξει και ο Κούλης. Διάλεξε πάλι τον άριστο...προδότη! Αυτόν που γκρίζαρε το Αιγαίο με τα Ίμια και τόσα αλλά καταστροφικά για τη χώρα με τον χέστη και πουλημένο πρωθυπουργό τότε. Λέτε τα ίδια και τώρα;

ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ...

..βαράτε τους με τα αντιαεροπορικά

ONNEΔίτης

'Ντάξει, όλα υπό έλεγχο! Θα στείλουμε σαν ΝΔ ένα ξεκάθαρο και αυστηρό μήνυμα στον Ερντογάν και όλα μέλι γάλα!

οχι βέβαια

θα στείλουμε τον Πανάρα με κανα ελικόπτερο και την παραλλαγή και θα τα κάνουν πάνω τους οι Τ. Θυμάσαι βρε χαζό;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης