Πρόεδρος Ασφαλιστικών Εταιρειών: Οι Έλληνες έχουν «στην άκρη» λεφτά για 3 ημέρες μόνο μετά τη σύνταξή τους

sarrhgeorgiou1

Παρέμβαση στο Συνέδριο για την Υγεία και την Ασφάλιση του κ. Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου

Προβληματισμό προκάλεσαν οι τεκμηριωμένες με στατιστικά στοιχεία επισημάνσεις του κ. Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου για τις ασφαλίσεις στην Ελλάδα. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurοlife ERB, στην πατέμβασή του στο Συνέδριο για την Υγεία και την Ασφάλιση που οργανώνει το ygeiamou.gr με τη στήριξη του ΘΕΜΑτος,  περιέγραψε μια «κουλτούρα» ασφάλισης στην Ελλάδα, η οποία δεν συμβαδίζει με την παγκόσμια πρακτική. Σοκαριστικό ήταν το παράδειγμά του σχετικά με τα αποταμιευτικά συνταξιοδοτικά προγράμματα: Οι Έλληνες δαπανούν ποσό ίσο με το 0.8% του ΑΕΠ για κεφαλαιοποιητικά προγράμματα, ενώ οι χώρες του ΟΟΣΑ βρίσκεται πολύ υψηλότερα. Πιο συγκεκριμένα οι Έλληνες έχουν χρήματα για μόλις 3 ημέρες, ενώ άλλοι λαοί έχουν αποταμίευση για ενάμιση χρόνο.


Παρόμοια είναι η εικόνα και για άλλους τομείς ασφάλισης, όπως πχ τα ασφαλιστικά συμβόλαια για την κατοικία. «Σε μια σεισμογενή χώρα όπως η Ελλάδα, μόλις το 16% των πολιτών προνοούν για την ασφάλιση της κατοικίας τους. Και οι ασφαλιστικές εταιρείες αντασφαλίζονται για το ενδεχόμενο σεισμών με ποσά ύψους 9 δισ. ευρώ».

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Αμερικανος

Οι Ελληνες ειναι Ελληναραδες.Δυσκολη φαρα.Οι ταβερνες Γεματες τα Διοδια ουρες αρα εχουν τον τροπο τους μην τους πιστευεις.

περιεργο

Πως γινεται αυτο οταν βλεπεις σε διακοπες (και δεν μιλαω για καλοκαιρι μονο, αλλα Πασχα 3ημερα αργιες κλπ) βλεπεις τετοια πληροτητα. Πας να βρεις ξενοδοχοειο, πλοιο κλπ και δεν πεφτει καρφιτσα και μαλιστα αυτο το επιβεβαιωνιουν επισημα στοιχεια. Μην πως για καφετεριες , φαγαδικα κλπ. Πας κατι καθημερινες και δεν βρισκεις καρεκλα. Ειτε λεφτα υπαρχουν ειτε ειναι καποιοι βλακες και τρωνες δανεικα. Εμενα παντως απο το προσωπικο κυκλο, συγγενεις φιλοι γνωστοι, ειναι ολο διακοποες βολτες κλπ.

ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΠΑΝ

ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΚΟΨΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΕΒΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ,ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΝΑ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΟΨΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 55/100 ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΟΥ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης