Υπόθεση Κατσίφα: «Συνεχίζεται η έρευνα» λέει η Εισαγγελία Αργυρόκαστρου

Υπόθεση Κατσίφα: «Συνεχίζεται η έρευνα» λέει η Εισαγγελία Αργυρόκαστρου

Τις προηγούμενες μέρες, με μπαράζ δημοσιευμάτων, αλβανικά ΜΜΕ δημοσιοποίησαν λεπτομέρειες του υποτιθέμενου πορίσματος της Εισαγγελίας Τιράνων για τον θάνατο του Κατσίφα, αποδίδοντάς τον σε αυτοχειρία - Συνεχίζεται η διαδικασία, επισημαίνουν οι εισαγγελικές Αρχές Αργυροκάστρου

katsifas_arxeio
Με ανακοίνωσή της η Εισαγγελία Αργυροκάστρου, διέψευσε τα όσα διέρρευσαν τις προηγούμενες μέρες αλβανικά ΜΜΕ, για την υπόθεση του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, αποδίδοντας τον θάνατό του σε … αυτοκτονία.

Οι εισαγγελικές Αρχές Αργυροκάστρου, όπου έχει διαβιβαστεί ο φάκελος της υπόθεσης από τα Τίρανα, έκαναν γνωστό πως η προκαταρκτική έρευνα συνεχίζεται, αν και έχουν περάσει 16 μήνες από την εκτέλεση του Κατσίφα από τους επίλεκτους της RENEA, και πως η διαδικασία διεξάγεται αντικειμενικά και αμερόληπτα.

Η ανακοίνωση του Εισαγγελέα Τζουλιάν Τζάφκα, που χειρίζεται την υπόθεση, έχει ως εξής: «Η ποινική υπόθεση, η οποία αφορά την περίπτωση που ο πολίτης Κωσταντίνος Κατσιφάς έχασε τη ζωή του, βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας και δεν έχουμε καταλήξει σε συμπεράσματα σχετικά με την επίλυσή της. Αυτή η ποινική υπόθεση έχει καταχωρηθεί για τα αδικήματα που προβλέπονται στα άρθρα 79/22, 278/1 και 76 του Ποινικού Κώδικα. Oποιαδήποτε πληροφορία που δημοσιεύεται στα μέσα ενημέρωσης, χωρίς αναφορά σε επίσημες πηγές, βλάπτει σοβαρά την έρευνα και δεν συμβάλλει στη δίκαιη επίλυση της υπόθεσης. Η Εισαγγελία στο Πρωτοδικείο Αργυροκάστρου διαβεβαιώνει το κοινό ότι θα διεξαγάγει την έρευνα αντικειμενικά και αμερόληπτα και θα υποβάλει δίκαιη απόφαση για αυτή την ποινική υπόθεση».

Τις προηγούμενες μέρες, με μπαράζ δημοσιευμάτων, αλβανικά ΜΜΕ δημοσιοποίησαν λεπτομέρειες του υποτιθέμενου πορίσματος της Εισαγγελίας Τιράνων για τον θάνατο του Κατσίφα, αποδίδοντάς τον σε αυτοχειρία.

Όπως υποστηρίζουν τα αλβανικά ΜΜΕ, ο 35χρονος ομογενής, δεν πυροβολήθηκε από τους επίλεκτους των Ειδικών Δυνάμεων της αλβανικής Αστυνομίας, αλλά αυτοκτόνησε, καθώς, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, οι δύο σφαίρες που βρέθηκαν -μία στο κάτω μέρος του σαγονιού και μία στο στήθος- δείχνουν πως έβαλε τέλος στη ζωή του και πως «οι κλήσεις για διαπραγματεύσεις από πλευράς των αστυνομικών απέβησαν άκαρπες και δεν κατάφεραν να τον συνετίσουν, ούτως ώστε να μην βλάψει τον εαυτό του».

Από τον περασμένο Οκτώβριο το protothema.gr, είχε αποκαλύψει τις μεθοδεύσεις των αλβανικών Αρχών, να παρουσιάσουν τον Κατσίφα ως... αυτόχειρα, αφού το αφήγημα του Ράμα περί «Ekstremist Grek» (Έλληνας εξτρεμιστής), δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί από την εισαγγελική έρευνα.

Κλείσιμο
Ουσιαστικά, τα αλβανικά ΜΜΕ σφυγμομετρούν την κοινή γνώμη, λειτουργώντας ως… βαρόμετρο, προκειμένου τα Τίρανα να δουν τις ελληνικές αντιδράσεις. Το γεγονός επίσης πως το πόρισμα δεν έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται ουσιαστικά στ’ αζήτητα εδώ και 16 μήνες, μαρτυρά τη δύσκολη θέση των αλβανικών Αρχών, ν’ αποδείξουν πως ο Κατσίφας «εξολοθρεύτηκε» επειδή ήταν επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης