Ο ταξιτζής της Μενάνδρου στο protothema.gr: «Είχα 50% πιθανότητες να φύγω ζωντανός»

Ο ταξιτζής της Μενάνδρου στο protothema.gr: «Είχα 50% πιθανότητες να φύγω ζωντανός»

Περιγράφει τον τρόμο που έζησε όντας περικυκλωμένος από ομάδα αλλοδαπών σε έξαλλη κατάσταση στη φονική συμπλοκή της Μενάνδρου

taksi
Τον τρόμο που έζησε όντας περικυκλωμένος από ομάδα αλλοδαπών σε έξαλλη κατάσταση στη φονική συμπλοκή της Μενάνδρου περιγράφει ο οδηγός ταξί, ο οποίος σώθηκε χάρη στην αξιοθαύμαστη ψυχραιμία που έδειξε στις κρίσιμες στιγμές.

Το βίντεο ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από λίγες μέρες έδειχνε ομάδες αλλοδαπών να κυνηγιούνται στο κέντρο της Αθήνας, ανταλλάσσοντας πυροβολισμούς σε μια άγρια συμπλοκή με έπαθλο τα κρίσιμα πόστα πώλησης λαθραίων τσιγάρων και ναρκωτικών, καθώς και για την κυριαρχία στη Μενάνδρου. Μέσα στην αναμπουμπούλα, τον έναν νεκρό και τους δεκάδες ομοεθνείς του σε αλλόφρονα κατάσταση να σηκώνουν το άψυχο σώμα του στα χέρια τους, η κάμερα από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης πιάνει έναν οδηγό ταξί ακινητοποιημένο στο σημείο μαζί με το όχημά του.

Ο άτυχος αυτοκινητιστής (ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του) βρίσκεται εγκλωβισμένος ανάμεσα σε πολύ κόσμο, μην έχοντας τη δυνατότητα να μετακινήσει το όχημά του. Το εξαγριωμένο πλήθος φαίνεται στα πλάνα να ξεσπά με μπουνιές πάνω στο Ι.Χ του αυτοκινητιστή, ζητώντας του να μεταφερθεί το θύμα στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Ο οδηγός παραμένει ψύχραιμος καθ’ όλη τη διάρκεια, περιμένοντας να επιβιβαστεί η πελάτισσά του.

«Εκείνη τη μέρα είχα ξεκινήσει από το Χαϊδάρι με σκοπό να φτάσω στη Φιλελλήνων» λέει ο οδηγός ταξί στο protothema.gr. Όμως κατόπιν ο ταξιτζής δέχτηκε κλήση για να πάει σε ξενοδοχείο της Μενάνδρου να παραλάβει πελάτισσα, η οποία καθυστέρησε να κατέβει γιατί ψώνιζε σε διπλανο κατάστημα.

Μενάνδρου επεισόδια


Κλείσιμο
Στην ερώτηση πώς κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του ενώ γύρω του έβλεπε μόνο εξαγριωμένες πρόσωπα έτοιμα να βάψουν τα χέρια τους αίμα προκειμένου να εκδικηθούν για τον νεκρό συμπατριώτη τους, ο αυτοκινητιστής θα πει: «Το έπαιξα 50%-50%. Τόσες πιθανότητες είχα να φύγω ζωντανός και άλλες τόσες να μην τα καταφέρω».

Έγνεψε το κεφάλι του συγκαταβατικά δείχνοντας ότι αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης ενώ οι κινήσεις του ήταν ψύχραιμες. «Πρώτη φορά στα 10 χρόνια που είμαι οδηγός ταξί μου συμβαίνει αυτό το πράγμα» προσθέτει. «Έχω πάθει φρίκη. Άφησα το ταξί και έφυγα εκτός Αθηνών για να ηρεμήσω» συμπληρώνει.

Πιστεύει ότι ήταν θέλημα Θεού να γλιτώσει. «Κάτι καλό θα έκανα στη ζωή μου και το έφερα μπροστά μου δεν εξηγείται αλλιώς», λέει.

Η τρομαγμένη πελάτισσα έπειτα από λίγη ώρα στο ταξί και αφού η οργή είχε κοπάσει του είπε ότι είναι ένας ήρωας. Ευτυχώς για τον ίδιο, ούτε το όχημα του υπέστη σοβαρές ζημιές, παρά τα χτυπήματα που δέχθηκε. «Μόνο ο ανεμοθραύστης έσπασε αλλά αυτό είναι κάτι που φτιάχνεται» καταλήγει ο αυτοκινητιστής που γλίτωσε ως εκ θαύματος τα χειρότερα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης