Στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ παραμένει για δεύτερο 24ωρο η 14χρονη που έπεσετο βράδυ της Τρίτης από τα Ενετικά Τείχη στο Κομμένο Μπεντένι.
«Η κατάστασή της παραμένει ιδιαίτερα κρίσιμη και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διασωληνωμένη για δεύτερο εικοσιτετράωρο», ανέφερε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης τονίζοντας παράλληλα πως όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό βρίσκεται στο πλευρό της ανήλικης.
Το χρονικό
Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ της Τρίτης όταν το άτυχο κορίτσι – άγνωστο πως – βρέθηκε στο… κενό ενώ βρισκόταν πάνω στα Τείχη.
Έντρομοι οι περαστικοί ειδοποίησαν αμέσως τις αρχές με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να σπεύδει στο σημείο και να παραλαμβάνει την έφηβη μεταφέροντάς την στο νοσοκομείο.
Αρχικά η 14χρονη μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο με τους γιατρούς να κρίνουν την άμεση διακομιδή της στο ΠΑΓΝΗ όπου και νοσηλεύεται.
Ανεξήγητη απώλεια βάρους, εξάντληση, μειωμένη όρεξη ή δυσκολία στην κίνηση αποτελούν κάποια από τα «σημάδια» της δυσθρεψίας που συνήθως περνάνε απαρατήρητα
Αναδείχθηκε η επιτυχημένη μετάβαση της χώρας από τις αρνητικές ευρωπαϊκές πρωτιές σε μια νέα εθνική προσέγγιση πρόληψης και προαγωγής υγείας για τα παιδιά.