Κορωνοϊός: Ένα 24ωρο σε αποκλεισμένη κινέζικη πόλη μέσα από την κάμερα του protothema.gr

Κορωνοϊός: Ένα 24ωρο σε αποκλεισμένη κινέζικη πόλη μέσα από την κάμερα του protothema.gr

Ο Έλληνας καθηγητής Χρήστος Ποταμιάνος και η Τουρκάλα σύζυγος του Νιλάι Κατάλ Ποταμιάνου περιγράφουν στην κάμερα του protothema.gr την καθημερινότητά τους στην πόλη-καραντίνα Taizhou, της επαρχίας Zhejiang, δεύτερη σε κρούσματα στη Κίνα μετά την Wuhan

MASKA-ARYTHROUUUUUU
Μπορεί να ζουν σε μια πόλη έξι εκατομμυρίων κατοίκων, όμως αυτές τις μέρες στην Taizhou ζήτημα είναι να πετύχεις έστω και έναν Κινέζο στους δρόμους της. Ο Έλληνας καθηγητής Χρήστος Ποταμιάνος, που διδάσκει αγγλικά, και η Τουρκάλα σύζυγός του Νιλάι Κατάλ Ποταμιάνου, με την κάμερα του protothema.gr καταγράφουν εικόνες από μια πόλη-φάντασμα, σαν κι αυτές που έχουμε δει κατά καιρούς στον κινηματογράφο σε ταινίες με θέμα το ξέσπασμα κάποιας φονικής επιδημίας.

Το μόνο που δεν έχει εμφανιστεί ακόμη, λένε μεταξύ τους γελώντας ο Χρήστος και η Νιλάι, είναι κάποιος φορέας του κορωνοϊού μεταλλαγμένος σε ζόμπι, αν και θα μπορούσες εύκολα να τον φανταστείς να ξεπροβάλλει μέσα σε αυτή την τρομακτικά ήρεμη ατμόσφαιρα που επικρατεί στην Taizhou.

Στο βίντεο θα δείτε τη Νιλάι να φοράει διπλή μάσκα και κολυμβητικά γυαλιά για να πάει στην αγορά, με τον σύζυγό της να την συμβουλεύει «να μην αγγίξει τίποτα που δεν είναι απαραίτητο». Θα δείτε τον Χρήστο να λέει στη κάμερα ότι παθαίνει κρίσεις πανικού κάθε φορά που τον πιάνει βήχας αλλά και για το πώς «σκοτώνουν» ατελείωτες ώρες μοναξιάς, όντας περιορισμένοι στους τέσσερις τοίχους ενός μικρού διαμερίσματος.

Το ευχάριστο νέο είναι ότι ο Έλληνας καθηγητής ξεκίνησε online μαθήματα, ευελπιστώντας ότι θα καταφέρει να επιστρέψει σύντομα στη σχολή του. Έχει δει ήδη μείωση 40% στην τελευταία μισθοδοσία, ενώ, όπως μου είπε, στάθηκε πιο τυχερός από άλλους συναδέλφους του, οι οποίοι δεν πληρώθηκαν καθόλου για τις μέρες που απείχαν από τα καθήκοντά τους.

Κι ενώ η κατάσταση φαίνεται να παρουσιάζει μια σχετική βελτίωση στις περισσότερες πόλεις της κινεζικής επαρχίας, στη Wuhan, λέει ο Χρήστος Ποταμιάνος, γίνεται ολοένα και χειρότερη. «Εκεί έχουν πόλεμο» λέει στην κάμερα, εξυμνώντας ταυτόχρονα τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει η κινεζική κυβέρνηση για να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού.

protothema update  3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης