Πρόεδρος της ΟΛΜΕ στον ΘΕΜΑ 104,6: «Στενάχωρο που η βία και ο εκφοβισμός έχουν μπει στα σχολεία»

Πρόεδρος της ΟΛΜΕ στον ΘΕΜΑ 104,6: «Στενάχωρο που η βία και ο εκφοβισμός έχουν μπει στα σχολεία»

Στο περιστατικό του ξυλοδαρμού μαθητή στον Βύρωνα αναφέρθηκε ο Θεόδωρος Τσούχλος μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 - «Σε πολλά σημεία της Ελλάδας μπορεί να έχουμε τέτοια γεγονότα»

sxoleio-viro_2
Για το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του 17χρονου μαθητή στο Βύρωνα μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος.

Αν και διευκρίνισε πως δεν έχει άμεση γνώση για το πώς διαδραματίστηκε το γεγονός, και σαφώς δεν υποστηρίζει τη αδικία ή το λάθος, τόνισε ότι χρειάζεται ενημέρωση από τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς για το τι συνέβη.

Σχολιάζοντας το κατά πόσο οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί ελέγχουν τα σχολεία, είπε πως «υπάρχουν εφημερεύοντες πάντα που είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται σε συγκεκριμένους χώρους στο σχολείο. Υπάρχει πάντα ένα σχέδιο σε ένα σχολείο, πρώτον με βάση το πώς είναι η αρχιτεκτονική του σχολείου, οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε διάφορους χώρους και παρακολουθούν».

Αναφορικά με τον έλεγχο των σχολείων από τους εκπαιδευτικούς, ο κ. Τσούχλος αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό το οποίο συνέβη προχτές στην Αλεξανδρούπολη, όπου για κάποιο ασήμαντο λόγο, όπως είπε, συγκεντρώθηκαν μαθητές από δύο σχολεία και περικύκλωσαν ένα άλλο Λύκειο, όπου υπήρξε αυτόματη αντίδραση και του συλλόγου και του διευθυντή της σχολικής μονάδας, ειδοποιήθηκε η αστυνομία και το γεγονός έληξε χωρίς κανείς να το γνωρίζει.

Συμπλήρωσε, τέλος, ότι σε πολλά σημεία της Ελλάδας μπορεί να έχουμε τέτοια γεγονότα τα οποία δεν εξελίχθηκαν και ότι, αν στην Αλεξανδρούπολη οι καθηγητές δεν είχαν σκεφτεί άμεσα, ίσως να προέκυπτε κάποιο αντίστοιχο γεγονός. Παραμένει βέβαια, όπως σημείωσε, πολύ στενάχωρο το γεγονός με τον ξυλοδαρμό του μαθητή στο Βύρωνα, γιατί καταφαίνεται ότι η βία και ο εκφοβισμός έχουν μπει μέσα στο σχολείο.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης