Εργαστήριο μόδας για μετανάστριες στη δομή της Ελευσίνας

Εργαστήριο μόδας για μετανάστριες στη δομή της Ελευσίνας

Το εργαστήρι οργάνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης στο πλαίσιο της δημιουργικής απασχόλησης και κοινωνικής ένταξης των φιλοξενούμενων στη δομή

domi-6
Εργαστήριο μόδας για μετανάστριες και πρόσφυγες στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας της Ελευσίνας οργάνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης στο πλαίσιο της δημιουργικής απασχόλησης και κοινωνικής ένταξης τους. Οι συμμετέχουσες στο πρόγραμμα, οι οποίες έχουν υποβάλει αίτημα ασύλου στην χώρα μας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα σχεδίου και ραπτικής και στη συνέχεια την χαρά να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν τη δική τους κολεξιόν.

domi-1


Στο πλαίσιο αυτό, μετά τη γνωριμία τους με τα εργαλεία, τα υλικά, τις μετρήσεις σώματος και τους κυρίαρχους τύπους ρούχων μυήθηκαν στις βασικές αρχές σχεδίου-πατρόν για φούστες και παντελόνια. Παράλληλα, οι μετανάστριες και πρόσφυγες εξοικειώθηκαν στην χρήση ραπτομηχανής με την καθοδόγηση έμπειρης μοδίστρας ράβοντας οι ίδιες τα ρούχα τους.

domi-3


Εμφανώς ικανοποιημένες από τις γνώσεις που έλαβαν αλλά κυρίως από το τελικό αποτέλεσμα οι μετανάστριες και πρόσφυγες πόζαραν στον φωτογραφικό φακό του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης παρουσιάζοντας τις δημιουργίες τους και με αυτόν τον τρόπο τον υποστηρικτικό ρόλο του οργανισμού στην υποδοχή και ένταξη των μεταναστευτικών-προσφυγικών πληθυσμών στην Ελλάδα.

domi-2


Κλείσιμο
Το σύνολο φούστας-μπλούζας σε μπλε ραφ απόχρωση και η μαύρη παντελόνα αποτελούν το πρώτο δείγμα της δουλειάς τους με τον κόκκινο φιόγκο να δίνει έναν “ανήσυχο” τόνο στις εμπριμέ με λευκά λουλουδάκια ποδιές που σχεδίασαν. Η σειρά των δημιουργιών ολοκληρώνεται με την μαύρη καρό υφασμάτινη shopping bag.

domi-4
domi-5
domi-7
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης