Καιρός: Κακοκαιρία «χτυπάει» την Αττική - Χιόνια σε Πάρνηθα, Πεντέλη και Άγιο Στέφανο

Καιρός: Κακοκαιρία «χτυπάει» την Αττική - Χιόνια σε Πάρνηθα, Πεντέλη και Άγιο Στέφανο

Κλειστή η λεωφόρος Πάρνηθας - Χαμηλή ορατότητα στην Εθνική οδό από Κηφισιά και προς την άνοδο  - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την πυκνή χιονόπτωση στα βόρεια προάστια

kairosneoarthrou
Παραμένει το νέο κύμα κακοκαιρίας που «χτυπάει» τη χώρα μας από τα ξημερώματα της Τετάρτης με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τις χιονοπτώσεις, τον παγετό και τις ισχυρές βροχές.

Μάλιστα από νωρίς το πρωί της Πέμπτης σημειώνεται έντονη χιονόπτωση σε περιοχές των βορείων προαστίων.

Συγκεκριμένα Πάρνηθα, Πεντέλη και Άγιος Στέφανος έχουν «ντυθεί» στα λευκά.

Βέβαια το χιόνι εκτός από όμορφες εικόνες έχει προκαλέσει και προβλήματα. Ήδη εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης έκλεισε η λεωφόρος Πάρνηθος, από το τελεφερίκ και προς το καζίνο, ενώ προβλήματα ορατότητας παρατηρούνται στην Εθνική οδό από Κηφισιά και προς την άνοδο.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κλειστό είναι και τμήμα από το ύψος του Αγίου Πέτρου έως το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πεντέλης 414, και στα δύο ρεύματα.

Η Νέα Οδός, με ανακοίνωση της, νωρίτερα,  ενημέρωσε τους οδηγούς ότι λόγω της κακοκαιρίας τέθηκε άμεσα σε ισχύ απόφαση της Τροχαίας για διακοπή της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών - Λαμίας. Ωστόσο, πριν λίγο, με νέα ανακοίνωση, αναφέρει ότι  επιτρέπεται  και πάλι η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο. 

Φωτογραφίες από Άγιο Στέφανο:

Κλείσιμο
IMG_20200206_105413
IMG_20200206_105156
IMG_20200206_110337


Φωτογραφία και βίντεο αναγνώστη από Πεντέλη:

Χιόνια Πεντέλη


xionia12

Κρυονέρι


Χιόνια Κρυονέρι

Άγιος Στέφανος

getfvid 10000000 593367904574096 5336253786825005700 n

Άνω Βριλήσσια

Χιόνια Άνω Βριλήσσια

Άνω Βαρυμπόμπη

Χιόνια Άνω Βαρυμπόμπη

getfvid 10000000 190131968726686 1355978014102034879 n




Χιόνια στο Πήλιο, κρύο στον Βόλο, μποφόρ στις Σποράδες

Παράλληλα, από το πρωί της Πέμπτης, πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται σε όλον τον ορεινό όγκο του Πηλίου, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

Πυκνό χιόνι πέφτει αδιάκοπα από το ύψος της Πορταριάς, αλλά τα εκχιονιστικά μηχανήματα διατηρούν τους δρόμους ανοιχτούς προς όλους τους προορισμούς, ενώ τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Μαγνησίας εκτελούνται κανονικά ακόμα και στους ορεινούς οικισμούς. Στα Χάνια το χιόνι έφθασε τα 30 εκατοστά και τα θερμόμετρα έδειξαν -7 βαθμούς, αλλά η αίσθηση του κρύου είναι εντονότερη εξαιτίας των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Άφθονο χιόνι υπάρχει και στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου στις Αγριόλευκες, το οποίο όμως είναι κλειστό λόγω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν.

Στον Βόλο έβρεχε όλη τη νύχτα, ενώ από το πρωί πέφτει χιονόνερο, φυσάει δυνατά και το κρύο είναι πολύ έντονο. Στη θάλασσα οι άνεμοι πνέουν με ένταση 7 μποφόρ. Το οχηματαγωγό "Εξπρες Σκιάθος" που εκτελούσε το πρωινό δρομολόγιο Βόλος - Σποράδες μετά τη Σκιάθο δεν μπόρεσε να δέσει στο λιμάνι της Γλώσσας, αφού έπνεαν τοπικά άνεμοι 8 μποφόρ.

Meteo: Χιονοπτώσεις έως το πρωί της Παρασκευής


Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στην Αττική από το βράδυ της Πέμπτης έως το πρωί της Παρασκευής, κατά περιόδους στα ορεινά και ημιορεινά του νομού, καθώς και σε περιοχές στα βόρεια του λεκανοπεδίου, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της Βόρειας Αττικής και της Εύβοιας, ενώ χιονόνερο ή βροχή αναμένεται στις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής.

Ισχυρό ψύχος, βροχοπτώσεις στα κεντρικά και νότια, τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και θυελλώδεις άνεμοι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού από το πρωί της Πέμπτης. Οι σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψαν σήμερα το πρωί τις χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες στη Βλάστη Κοζάνης (-6,4 βαθμοί), στη Βυτίνα Αρκαδίας (-4,7) και στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας (-4,6). Σε χιονοδρομικά κέντρα και καταφύγια καταγράφηκαν ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες, όπως στο Χ/Κ Καϊμακτσαλάν, όπου η ελάχιστη τιμή ήταν -12,3 βαθμοί Κελσίου.

Κατά το υπόλοιπο της σημερινής μέρας χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας και των Βορείων Κυκλάδων, καθώς και στα ορεινά της Πελοποννήσου. Χιονοπτώσεις επίσης αναμένονται στα ορεινά της Κρήτης από το μεσημέρι. Βροχές θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές των νοτίων και νοτιοανατολικών ηπειρωτικών, του Αιγαίου και της Κρήτης. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη έως το μεσημέρι. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως το πρωί της Παρασκευής.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα έως και το πρωί της Παρασκευής, οπότε θα καταγραφεί άνοδος. Εξαίρεση αποτελούν η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου θα παρουσιάσει νέα μικρή πτώση. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ την Πέμπτη και τα 7 μποφόρ την Παρασκευή.

Δείτε βίντεο: Κακοκαιρία «χτυπάει» την Αττική - Χιόνια σε Πάρνηθα, Πεντέλη και Άγιο Στέφανο

Κακοκαιρία «χτυπάει» την Αττική - Χιόνια σε Πάρνηθα, Πεντέλη και Άγιο Στέφανο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης