Μεταναστευτικό: «Μαύρο κύκλωμα» με ΜΚΟ, γιατρούς και δικηγόρους κατήγγειλε ο Κουμουτσάκος

Μεταναστευτικό: «Μαύρο κύκλωμα» με ΜΚΟ, γιατρούς και δικηγόρους κατήγγειλε ο Κουμουτσάκος

«Ο νόμος ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν νόμος παραγωγής καθυστερήσεων που έτρεφε αυτό το μαύρο κύκλωμα» σημείωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης 

5024250
Παράνομα δίκτυα οικονομικής εκμετάλλευσης μεταναστών στα οποία μετέχουν ΜΚΟ, δικηγόροι και ιατροί και εκτράφηκαν απο τις νομοθετικές πρωτοβουλίες τις κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε στην Ολομέλεια της Βουλής ο  Γιώργος Κουμουτσάκος επισημαίνοντας την βούληση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα φιλοξενίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής απαντώντας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης που υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την αποτροπή μεταναστών μέσω της εξαθλίωσης είπε: «έχετε εμμονή με την αποτροπή γιατί η δική σας πολιτική (του ΣΥΡΙΖΑ) ήταν η προτροπή. Οταν αναλάβαμε βρήκαμε μια κατάσταση διαμορφωμένη, με 80 χιλ. αιτήσεις ασύλου να εκκρεμούν, με υπερπληθυσμούς στα κέντρα υποδοχής και με μηδενικές επιστροφές. Κυρίως βρήκαμε ένα κύκλωμα – δίκτυο συμφερόντων – που απομυζούσε και εκμεταλλευόταν την ταλαιπωρία και την δυστυχία αυτών των ανθρώπων. ΜΚΟ – όχι όλες -. Αυτό το μαύρο και σκοτεινό δίκτυο δεν μπορεί καμία κυβέρνηση να το σπάσει μέσα σε λίγους μήνες. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι το 80% των αιτούντων έβγαιναν ως ευάλωτοι, ώστε να ξεκινήσει πάλι ένας φαύλος κύκλος με αιτήσεις ,γιατρούς, δικηγόρους κ.α. Τι έκανε ο νόμος ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ; Ηταν νόμος παραγωγής καθυστερήσεων που έτρεφε αυτό το μαύρο κύκλωμα».

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε: «Εμείς αλλάξαμε το νόμο για το άσυλο και ενισχύσαμε το προσωπικό. Προχωρήσαμε σε προσπάθειες αποσυμφόρησης των νησιών γι αυτό και μεταφέραμε 10 χιλιάδες ανθρώπους».

Παράλληλα ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στην προκλητική πολιτική της κυβέρνησης Ερντογάν που όπως είπε «έχει εντάξει στον γεωστρατηγικό σχεδιασμό της το μεταναστευτικό. Κάθε τρεις και λίγο απειλεί ότι θα ανοίξει τις πύλες. Αυτό λειτουργεί ως πράσινη κάρτα. Ως πρόσκληση. Αυτή τη δύσκολη κατάσταση η κυβέρνηση την διαχειρίζεται. Με λάθη και δυσκολίες όμως τα κυκλώματα θα τα σπάσουμε σεβόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για ακροδεξιές εμμονές και αγκυλώσεις ενώ επισήμανε την ανησυχία του κόμματός του για την εξέλιξη του μεταναστευτικό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης