Κορωνοϊός: Aσκήσεις ετοιμότητας υπό τον συντονισμό του ΕΚΑΒ

Κορωνοϊός: Aσκήσεις ετοιμότητας υπό τον συντονισμό του ΕΚΑΒ

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε στον πλήρη έλεγχο και επιχειρησιακό συντονισμό των προβλεπόμενων διαδικασιών, από τις δυνάμεις του ΕΚΑΒ, καθώς και την υποδοχή του από το νοσοκομείο αναφοράς

04_02_4
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον κορωνοϊό, με τα δημόσια νοσοκομεία να «πρωταγωνιστούν» πραγματοποιώντας ασκήσεις προσομοίωσης και ετοιμότητας.

Το πρωί της Τρίτης ολοκληρώθηκε η άσκηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ αύριο θα διεξαχθείστο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο». Ανάλογες ασκήσεις θα γίνονται στα 13 νοσοκομεία αναφοράς στη χώρα.

04_02_1
04_02_2


Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, κ. Νίκος Παπαευσταθίου ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια για την επιτυχή έκβαση άσκησης προσομοίωσης και ετοιμότητας, αναφορικά με την αντιμετώπιση ύποπτου περιστατικού κορωνοϊού 2019-nCoV, στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Αλεξανδρούπολης.

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε στον πλήρη έλεγχο και επιχειρησιακό συντονισμό των προβλεπόμενων διαδικασιών, από τις δυνάμεις του ΕΚΑΒ, καθώς και την υποδοχή του από το νοσοκομείο αναφοράς.

Κλείσιμο
Στην άσκηση προσομοίωσης αξιολογήθηκε η επιχειρησιακή λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα όλων των διαδικασιών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, η εφαρμογή των κανόνων διακομιδής και υποδοχής ύποπτου περιστατικού κορωνοϊού, με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων δομών και υγειονομικών αρχών (Υπουργείο Υγείας, ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, ΕΟΔΥ, Υγειονομικές Περιφέρειες, ΤΕΠ νοσοκομείου, Επιτροπή Λοιμώξεων νοσοκομείου).


04_02_3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης