Σύλληψη «Τοξοβόλου»: Την ομάδα και τους στόχους του Μιχαηλίδη αναζητά η Αντιτρομοκρατική

toxovolos434_6

Στο μικροσκόπιο των στελεχών της Υπηρεσίας οι συχνές μετακινήσεις του μεταξύ Αθήνας - Θεσσαλονίκης - Ιδιαίτερα «σκληρές» κατά την ανάκριση οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν μαζί του στην Αγία Παρασκευή - Το «πειραγμένο» καλάσνικοφ

Την ομάδα του λεγόμενου “Τοξοβόλου του Συντάγματος, τα ασύλληπτα μέλη και τα όσα ετοίμαζε προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής. Από τα Χριστούγεννα που ο 32χρονος Γιάννης Μιχαηλίδης είχε μπει στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ, έδειχνε ιδιαίτερα δραστήριος με πολλές μετακινήσεις εκτός Αθηνών ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη και την Πελοπόννησο ενώ διέθετε μεγάλη ρευστότητα καθώς τρεις μήνες μετά την απόδραση του από τις φυλακές Τίρυνθας “απαλλοτρίωσε” τράπεζα στην Ερυμάνθεια Αχαίας αρπάζοντας 150.000 ευρώ.


Στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής ο “τοξοβόλος” δεν είπε το παραμικρό ενώ αρνητικές – και δείχνοντας ιδιαίτερη σκληρότητα – ήταν και οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν μαζί του στο μπλε Toyota Rav στην Αγία Παρασκευή. Ωστόσο, εκτιμούν ότι έχουν στη διάθεση τους αρκετό υλικό από τα πέντε κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν και το smartphone που ήταν σε λειτουργία για να διαπιστώσουν τα πρόσωπα με τα οποία βρισκόταν σε επαφή αλλά και σχέδια που ετοίμαζαν και ίσως υπάρχουν στα αποθηκευμένα αρχεία των τηλεφώνων. Παράλληλα, αναζητούν τη γιάφκα της ομάδας δίνοντας έμφαση στην περιοχή του Βύρωνα από όπου φαίνεται να ξεκίνησε το τζιπ με τους τρεις επιβάτες πριν τελικά μπλοκαριστεί στην οδό Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή.

Για τον λόγο αυτό αναμένεται, μέσα στις επόμενες ημέρες, να δώσουν στη δημοσιότητα οι αστυνομικοί τις πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν πάνω τους έτσι ώστε να διαπιστώσουν εάν τις χρησιμοποίησαν για να νοικιάσουν διαμερίσματα στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη.

Οι έρευνες που έγιναν σε τέσσερα σπίτια, δύο στην Αθήνα και δύο στην Θεσσαλονίκη από όπου κατάγεται η 26χρονη φίλη του Μιχαηλίδη και οδηγός του κλεμμένου οχήματος απέβησαν άκαρπες καθώς δεν βρέθηκε αξιοποιήσιμο υλικό.

Το “τροποποιημένο” ΑΚ47

Ιδιαίτερη έμφαση δίνουν οι αστυνομικοί στο ετοιμοπόλεμο τροποποιημένο καλάσνικοφ ΑΚ47 που κουβαλούσε πάνω του ο Μιχαηλίδης. Το συγκεκριμένο όπλο που υπάγεται στα τυφέκια εφόδου (τα οποία χωρίζονται σε para  και στα απλά τυφέκια με ξυλινο κοντάκιο), “φοράει” ένα ξύλινο κοντάκιο με μεντεσέδες το οποίο αποτελεί ιδιοκατασκευή. Κάτι που σημαίνει ότι ο Μιχαηλίδης είτε το έχασε είτε το προμηθεύτηκε μέσω δικτύου ποινικών χωρίς το κοντάκι. Έτσι, προχώρησε στη συγκεκριμένη ιδιοκατασκευή με τους μεντεσέδες έτσι ώστε κατά τη βολή να ελεγχεται η ανάκρουση, να πετυχαίνει το στόχο του με απολυτη ακρίβεια και το κυριότερο να αυξάνεται η ευστοχία ακόμη και με ριπές.


30012020-daeev002
30012020-daeev001
30012020-daeev009
30012020-daeev007
30012020-daeev018
30012020-daeev013
30012020-daeev017
30012020-daeev016
30012020-daeev015
30012020-daeev014
30012020-daeev012
30012020-daeev011
30012020-daeev010
30012020-daeev008
30012020-daeev006
30012020-daeev005
30012020-daeev004
30012020-daeev003


Σύμφωνα με τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ και τα τέσσερα όπλα είναι «καθαρά», δεν είχαν, δηλαδή, χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια. Εξίσου «καθαρή» βρέθηκε η 26χρονη οδηγός του τζιπ και φίλη του Μιχαηλίδη. Υπενθυμίζεται ότι ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» είχε αποδράσει από τις φυλακές της Τίρυνθας τον περασμένο Ιούνιο ενώ η Αθανασοπούλου είχε αποφυλακιστεί λόγω παρέλευσης του 18μηνου από τη σύλληψή της το 2017 και ενώ γινόταν η δίκη της το καλοκαίρι εξαφανίστηκε. Όσο για την 26χρονη είχε προσαχθεί τέσσερις φορές, από δύο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια επεισοδίων χωρίς ποτέ να συλληφθεί.

Από το DNA που βρέθηκε στα όπλα και τα άλλα ευρήματα στο τζιπ οι αστυνομικοί διακρίβωσαν, μάλιστα, ότι ο Γιάννης Μιχαηλίδης με ένα άλλο άτομο που δεν έχει ταυτοποιηθεί στις 29 Αυγούστου 2019 είχε μπει σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Ερυμάνθεια Αχαΐας ντυμένος ως παπάς!

Τότε ο «τοξοβόλος» με τον συνεργό του είχε μείνει στο υποκατάστημα για περίπου 20 λεπτά αρπάζοντας από τα ταμία της τράπεζας το ποσό των 150.380 ευρώ. Όταν τελείωσαν τη ληστεία ο Μιχαηλίδης και το άλλο άτομο απολύμαναν τον χώρο για να μην αφήσουν αποτυπώματα, ξήλωσαν το καταγραφικό και έφυγαν.

Ο Μιχαηλίδης και οι δύο γυναίκες ήταν υπό παρακολούθηση από τα Χριστούγεννα. Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής στο διάστημα αυτό διαπίστωσαν ότι κινούνταν στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκης αλλά και στην περιοχή της Πελοποννήσου, διαπράτοντας ληστείες σε διάφορες πόλεις με κλεμμένα αυτοκίνητα τα οποία στη συνέχεια τα εγκατέλειπαν, είτε τρακάροντάς τα είτε ρίχνοντάς τα σε γκρεμούς.

Δείτε βίντεο: Έπιασαν τον «τοξοβόλο του Συντάγματος»: Τον σταμάτησαν λίγο πριν κάνει ληστεία με τις συνεργούς του
Έπιασαν τον «τοξοβόλο του Συντάγματος»: Τον σταμάτησαν λίγο πριν κάνει ληστεία με τις συνεργούς του

ΣΧΟΛΙΑ (36)

Μπορούμε;

Ας τελειώνουμε με όλους αυτούς τους εγχώριους αναρχικούς και εισαγόμενους "αναρχοτουρίστες", τρομοκράτες, κλέφτες, όπως θέλετε πείτε τους. Έχουμε πιο σοβαρά θέματα να λύσουμε ως κράτος και κοινωνία.

Ας το ψάξουν

Τελικά δεν θα βγουν οι ΣΥΡΙΖΕΟΙ να υποστηρίξουν τα παλικάρια τους ;

ONNEΔίτης

Hρέμησε... δικό μας παιδί είναι, του συνταγματικού τόξου.

Συριζαιος

Και βέβαια θα βγούμε. Και μάλιστα θα πούμε και την αλήθεια που προσπαθούν τόσο επιμελώς να κρύψουν.

Φάντο

Ο ένας απέδρασε από αγροτικές φυλακές,η άλλη επειδή πέρασε το 18αμηνο κ η τρίτη συνελήφθη 4-5 φορές κ αφέθηκε ελεύθερη... Ζήτω η ελευθερία

Κώστας

Η τράπεζα της Ερυμάνθειας ήταν η Πειραιώς...και όχι η εθνική...

Batman

Μα τι Αλαίν Ντελόν είναι αυτός ο ομορφάντρας. Θα τρελαθούμε σε αυτή τη χώρα μόνο για αυτή την φάτσα έπρεπε να τον έχουν χωμένο μέσα!

Φιφης

Τερατόμορφη φυσιογνωμία ,άεργος , αποτυχημένο άτομο χωρίς προοπτική και επαγγελματική εξέλιξη ,σίγουρα από προβληματική οικογένεια . Δεν είναι έκπληξη ο δρόμος που διάλεξε ‘’ φωτιστηκε’’ και έδωσε κάποιο νόημα στην αποτυχημένη ζωή του

Βελουχιωτης

Ενω εσυ ειμαι σιγουρος εισαι προτυπο για την κοινωνια και την ανθρωποτητα.

bana

Ολοι ζηλευετε τις επιτυχιες του στο γυναικοκοσμο . Οι γυναικες θελουν ανδρες δυναμικους και οχι αντρακια ,

Χαχαχαααα, καλό

Τουλάχιστον ο Ρωχάμης βλεπόταν, αυτός εδώ...

Φατσα

Για oscar. Δράση για Νόμπελ.

Να πει οτι ομάδα του είναι ο Πάοκ να πέσει στα μαλακά

Και οτι τα όπλα τα είχε για να εισβάλει σε γήπεδο όπως ο Ιβάν.Απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο που θα μειωθεί μόλις ξεχαστεί.

ΩΡΑΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΡΕ ΣΕΙΣ

ΟΣΟ ΕΙΧΑΜΕ ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ. ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΗΡΘΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΡΘΕ ΤΟ ΧΑΟΣ,Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ναι

γιατί οι τρομοκράτες και τραμπούκοι κυβερνούσαν.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης