Μεταναστευτικό: Διευκρινίσεις για τον πλωτό φράχτη περιμένει η Κομισιόν

komision

«Θα έρθουμε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για να μπορέσουμε να καταλάβουμε καλύτερα τί σχεδιάζουν και ποιοί είναι οι στόχοι της εγκατάστασης ενός φράγματος» διευκρίνισε εκπρόσωπος της Επιτροπής

Διευκρινίσεις από τις ελληνικές Αρχές για τον σχεδιασμό του πλωτού φράχτη που θα αναπτυχθεί στο Αιγαίο για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών, αναμένει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία δηλώνει ότι θα παρακολουθεί την εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και την αποτελεσματική πρόσβαση των αιτούντων άσυλο.

«Ενημερωθήκαμε για τα σχέδια της κυβέρνησης από τον Τύπο. Θα έρθουμε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για να μπορέσουμε να καταλάβουμε καλύτερα τί σχεδιάζουν και ποιοί είναι οι στόχοι της εγκατάστασης ενός φράγματος», απάντησε ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Επιτροπής όταν ρωτήθηκε στη σημερινή ενημέρωση προς τον Τύπο για το «πλωτό φράγμα» που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση.

«Η Επιτροπή θα διαδραματήσει πλήρως το ρόλο της σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του ευρωπαϊκού δικαίου», είπε ο εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι «είναι δύσκολο να κάνουμε μια συγκεκριμένη τοποθέτηση για το θέμα, καθώς δεν έχουμε τις λεπτομέρειες του σχεδίου».

Συνεχίζοντας, ο ίδιος εκπρόσωπος τόνισε ότι τα φυσικά φράγματα δεν αντιβαίνουν με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, όμως «αυτό που είναι σαφές είναι ότι τέτοιου είδους φυσικά τείχη δεν πρέπει να είναι εμπόδιο στην αναζήτηση ασύλου που προστατεύεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η προστασία των εξωτερικών συνόρων είναι πρωτίστως αρμοδιότητα των κρατών μελών, αλλά η αρχή της μη επαναπροώθησης πρέπει να γίνεται σεβαστή, καθώς και οι γενικές αρχές της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, όπως ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων».

Κατέληξε λέγοντας ότι αυτό που η Επιτροπή θα πρέπει να αξιολογήσει είναι η αποτελεσματική πρόσβαση των αιτούντων άσυλο.

Πηγή: ΑΝΤ1

ΣΧΟΛΙΑ (38)

Ραγιαδιστάν !!!

ΔΩΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΑΤΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ !!! ΘΑ ΦΥΛΑΞΕΤΕ ΡΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ? ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ !!!!

Σταματήστε τις βλακιες

Σταματήστε να σπαταλάτε τα χρήματα του ελληνικού λαού με βλακώδεις και αναποτελεσματικές επιλογές και ενέργειες και ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ! ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΤΩΡΑ, ΜΕ ΕΣΑΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ! ΚΑΙ ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΚΑΠΩΣ ΤΑ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ: ΓΙΑ ΕΜΑΣ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ, ΕΧΕΤΕ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ ΜΑΣ, ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΚΑΛΑ....

Ό,τι θέλουμε θα κάνουμε!

Ό,τι θέλουμε θα κάνουμε!

Μας πήραν στο ψηλό Κούλη.

Πώς έλεγε στα βόδια προεκλογικά; Το προσφυγικό θα το λύσουμε με την Ευρώπη.

Τρίχες Κατσαρές

Το θέμα γίνεται μόνο με διακρατικές συμφωνίες. π.χ. ένα από τα κράτη Νεπαλ, Πακισταν, Μπαγκλαντες και όλα τα σχετικά να δεχτεί την επαναπροώθηση όλων όσων προέρχονται όχι μόνο από το δικό του αλλά και από τα γύρω κράτη. Επιπλέον να μην γίνεται καμμιά εξέταση ασύλου αν ο πρόσφυγας -μετανάστης (ή οι ΜΚΟ, κόμματα κλπ) δεν καταβάλλει ένα παράβολο παράνομης εισόδου π.χ. 2000 Ε και το οποίο να του επιστρέφεται αν η αίτηση ασύλου γίνει αποδεκτή

Giorgos

Από την στιγμή που η Ευρώπη έχει κλείσει τα συνορα της και δεν δεχονται παρα ελάχιστα ασυνοδευτα ανήλικα από Ελλάδα το να ακους οτι θα εξετασουν αν επηρεάζεται η απρόσκοπτη προσβαση στο ασυλο μόνο σαν κακόγουστο αστείο ακούγεται. Μπουχτίσαμε απο την "αλληλεγγυη" τους. Πολιτικες Ορμπάν χρειαζόμαστε ειδαλως την βάψαμε!

Norr Tsakis

Σωστος!!!

Κεντρί

Δεν κατάλαβα τι εννοεί η Ευρώπη σχετικά με το φράχτη. Ότι θέλουμε κάνουμε στα νερά μας. Όποιος ζητάει άσυλο πηγαίνει σε μια Ευρωπαϊκή Πρεσβεία και νομίμως πράττει.

Alexis

Πλωτό φράγμα και τρίχες κατσαρές. Αν ξεσπάσει καμιά επιδημία κορονοιού σε κανένα hotspot τότε να δείτε για πότε θα σταματήσουν μαχαίρι οι ροές.

Και η Ελλάδα περιμένει διευκρινίσεις....

.....γιατί γίναμε ....Έλις Αιλαντ της Ευρώπης και τι κυρώσεις έχουν οι χώρες Βιζεργκραντ που έχουν στιλωσει τα πόδια και δεν δέχονται κανένα μετανάστη....

Περσέας

Τι λες βρε ηλιθιε! Τόσες χώρες έβαλαν φράχτες και έκλεισαν τα σύνορα, η Ελλάδα σε πείραξε! Εάν θέλει η κομισιον ας ανοίξει τα σύνορα να πάνε να ζητήσουν άσυλο όπου θέλουν, μια και είστε τόσο ευαίσθητοι στα ανθρώπινα δικαιώματα!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης