Υπόθεση Novartis: Μου ασκήθηκαν πιέσεις για να εμπλέξω πολιτικά πρόσωπα, κατέθεσε ο Φρουζής

Υπόθεση Novartis: Μου ασκήθηκαν πιέσεις για να εμπλέξω πολιτικά πρόσωπα, κατέθεσε ο Φρουζής

Τι κατέθεσε  στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή ο πρώην επικεφαλής της εταιρείας στην Ελλάδα 

4952873
Ο πρώην αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Novartis στην Ελλάδα Κωνσταντίνος Φρουζής, στην πολύωρη κατάθεσή του στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή που διενεργεί την έρευνα για τις καταγγελόμενες παρεμβάσεις κατά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της φαρμακοβιομηχανίας, αναφέρθηκε σε πιέσεις που του ασκήθηκαν από τους εισαγγελείς διαφθοράς προκειμένου να εμπλέξει πολιτικά πρόσωπα στο σκάνδαλο της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Φρουζής στην σημερινή κατάθεσή του, περιέγραψε δύο άτυπες συναντήσεις που είχε στην Εισαγγελία Διαφθοράς κατά τις οποίες του ζητήθηκε να δώσει επιβαρυντικά στοιχεία για τα 10 πολιτικά πρόσωπα για τα οποία οι σχετικές δικογραφίες είχαν αποσταλεί στη Βουλή.

Εξερχόμενος της δικαστικού μεγάρου του Αρείου Πάγου, ο κ. Φρουζής, δήλωσε ότι «η διαδικασία και η κατάθεση είναι μυστική και από την αρχή το έχω σεβαστεί ευλαβικά» και προσέθεσε: «Είμαι σίγουρος ότι η αλήθεια λάμπει ήδη».

Παράλληλα, κατόπιν δικού του αιτήματος, επικαλούμενος νεότερα στοιχεία που έχει στα χέρια του, αύριο θα καταθέσει συμπληρωματικά στον κ. Ζαχαρή ο αντεισαγγελέας του Αρείου και πρώην εποπτεύων την Εισαγγελία Διαφθοράς, Ιωάννης Αγγελής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης