ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Μήνυμα Παναγιωτόπουλου από το γαλλικό ελικοπτεροφόρο «Dixmude»

Μήνυμα Παναγιωτόπουλου από το γαλλικό ελικοπτεροφόρο «Dixmude»

«Ως μέλη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι δύο χώρες μας μοιράζονται το ίδιο όραμα, τις ίδιες αξίες και πολιτικές προσδοκίες για την ευημερία και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, σε αντιστάθμισμα της πολιτικής και των παράνομων ενεργειών εκείνων που αποσκοπούν στην αποσταθεροποίησή της», τόνισε ο υπουργός Άμυνας

22195491
«Απτή και 'πλωτή' απόδειξη της στρατηγικής σχέσης παραδοσιακής φιλίας και συμμαχίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας» που «παραμένει όχι μόνο επίκαιρη, αλλά και απολύτως αναγκαία ως ισχυρός παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου» αναδεικνύοντας «την κοινή ισχυρή μας θέληση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προς αυτή την κατεύθυνση», χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος τον κατάπλου στο λιμάνι του Πειραιά, του ελικοπτεροφόρου πλοίου αμφιβίου επιθέσεως «Dixmude» του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας.

Με την ευκαιρία της αποψινής του επίσκεψης στο εν λόγω πλοίο, ο υπουργός επισήμανε ότι «ως μέλη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι δύο χώρες μας μοιράζονται το ίδιο όραμα, τις ίδιες αξίες και πολιτικές προσδοκίες για την ευημερία και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, σε αντιστάθμισμα της πολιτικής και των παράνομων ενεργειών εκείνων που αποσκοπούν στην αποσταθεροποίησή της».

«Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση στην περιοχή απαιτεί αυξημένη επαγρύπνηση και ενισχυμένες δυνατότητες αποτροπής και στρατιωτικής παρουσίας», επανέλαβε.

22195492
Ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γαλλία, ο κ. Παναγιωτόπουλος εκτίμησε ότι η στρατηγική σχέση μεταξύ των δύο χωρών θα ενισχυθεί και θα εμβαθυνθεί περαιτέρω. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι ελληνικές και οι γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις, σήμερα προχωρούν δυναμικά στην επαύξηση της επιχειρησιακής τους εκπαίδευσης, με κοινές ασκήσεις όπως η άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος» στην οποία συμμετέχει το ελικοπτεροφόρο, και η ανάπτυξη του Task Group του αεροπλανοφόρου "Charles De Gaulle" στην οποία συμμετέχει η ελληνική φρεγάτα «Σπέτσαι», καθώς και πολλές άλλες πρωτοβουλίες και συνεργασίες στις οποίες συμμετέχουμε από κοινού.

22195497
Κλείσιμο
Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, και ο γενικός διευθυντής της γενικής διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) αντιπτέραρχος ε.α. Θεόδωρος Λάγιος. Στο ελικοπτεροφόρο «Dixmude», την ελληνική αντιπροσωπεία υποδέχθηκε ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Πατρίκ Μεζονάβ.

Υπενθυμίζεται ότι το γαλλικό ελικοπτεροφόρο θα συμμετάσχει στην πολυεθνική, διακλαδική άσκηση Ελλάδας - Γαλλίας - Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής «Μέγας Αλέξανδρος - 2020», που διεξάγεται από σήμερα στην ευρύτερη περιοχή του νομού Μαγνησίας και του Αιγαίου και θα ολοκληρωθεί στις 8 Φεβρουαρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης