Λιβυκός Εθνικός Στρατός προς Ελλάδα: «Η αρχαία Κυρήνη μας ενώνει»

Λιβυκός Εθνικός Στρατός προς Ελλάδα: «Η αρχαία Κυρήνη μας ενώνει»

Ο στρατός που εκφράζει τις θέσεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ,έστειλε νέο φιλελληνικό μήνυμα μέσω του Twitter

Cyrene-e1537536245158
Συνεχίζονται οι φιλελληνικές αναρτήσεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) μέσω του ανεπίσημου λογαριασμού στο Twitter, που εκφράζει τις θέσεις του στρατάρχη Χάφταρ, αλλά και του νόμιμου κοινοβουλίου της χώρας.



Το βράδυ της Τετάρτης αναρτήθηκε βίντεο για την αρχαία Κυρήνη, που υπήρξε ελληνική αποικία, με την συγκινητική αναφορά: «Στους Έλληνες αδελφούς αφιερώνουμε την πόλη της Κυρήνης στη Λιβύη, το κοινό μας παρελθόν και το κοινό ένδοξο μέλλον μας». 

Η Κυρήνη ιδρύθηκε το 630 π.Χ. από τους Θηραίους με αρχηγό τον Βάττο Αριστοτέλη, ενώ πήρε το όνομα της από την πηγή Κύρη, που ήταν αφιερωμένη στο θεό Απόλλωνα. Γρήγορα αναπτύχθηκε κι εξελίχτηκε σε κέντρο του ελληνικού πολιτισμού στη Βόρεια Αφρική, ενώ αποτελούσε επίσης μεγάλο εμπορικό κέντρο. Τον 3ο αιώνα π.Χ., στην πόλη ιδρύθηκε η φιλοσοφική Σχολή της Κυρήνης από τον Αρίστιππο, μαθητή του Σωκράτη.

Η πόλη, που βρίσκεται στην κοιλάδα Jebel Akhdar, έδωσε στην ανατολική περιοχή της Λιβύης το όνομα Κυρηναϊκή, το οποίο παρέμεινε μέχρι σήμερα. Η Κυρήνη αποτελεί από το 1982 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Κλείσιμο
Τις τελευταίες μέρες όλο και περισσότερες αναρτήσεις με φιλελληνικό χαρακτήρα αναρτώνται στον ανεπίσημο λογαριασμό του LNA, μαρτυρώντας τις στενές σχέσεις που έχουν διαμορφωθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης