ΠΟΕΔΗΝ: Κενές οι 6 στις 10 θέσεις τραυματιοφορέων

ΠΟΕΔΗΝ: Κενές οι 6 στις 10 θέσεις τραυματιοφορέων

Χωρίς τραυματιοφορείς τα δημόσια νοσοκομεία αύριο λόγω πανελλαδικής απεργίας

Κλέβουν από καρότσια μέχρι και φορεία στο νοσοκομείο Ρεθύμνου
Δραματικές είναι οι ελλείψεις του συστήματος δημόσιας υγείας σε τραυματιοφορείς. Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ενόψει της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας του κλάδου αύριο, Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, από τις 5.000 οργανικές θέσεις είναι καλυμμένες λιγότερες από τις μισές, μόλις 2000. Ο μέγιστος αριθμός τραυματιοφορέων που καλύπτουν τις ανάγκες του νοσοκομειου, και σε τακτικά και σε επείγοντα περιστατικά, ειναι μολις 3 εργαζομενοι!

"Το 60% είναι κενές με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων" τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος, και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 12:30 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, το προηγούμενο έτος έγιναν 200 συνταξιοδοτήσεις αλλά τον κλάδο αποψίλωσαν οι μετατάξεις που έγιναν προεκλογικά και αφορούσαν 526 τραυματιοφορρείς. Η κατάσταση αυτή επιβαρύνει προφανώς τόσο τους εναπομείναντες τραυματιοφορείς όσο και τους αςθενεις των νοσοκομείων, που ειτε ταλαιπωρούνται με τις πολύωρες αναμονές μεχρι να διακομιστούν απο τμήμα σε τμήμα και σε θάλαμο είτε επιστρατεύουν τους οικείους τους για αυτο.

"Οι ελλείψεις σε τραυματιοφορείς σε συνδυασμό με τον χαλασμένο εξοπλισμό (καρότσια, φορεία) και την έλλειψη ασθενοφόρων για τις εσωτερικές διακομιδές έχουν φέρει τους Τραυματιοφορείς και τους ασθενείς σε απόγνωση" αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ο κλάδος ζητει έμπρακτες αποδείξεις για τον σεβασμό στην εργασία και την προσφορά τους, και συγκεκριμένα ζητούν προσλήψεις, αυξήσεις και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης