Φοιτητική πορεία στα Προπύλαια: Χημικά και μικροεπεισόδια

IMG_3202

Στην πλατεία Συντάγματος

Σήμερα ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής , το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις».
Γι' αυτό το λόγο το μεσημέρι της Τρίτης φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, όπου σημειώθηκαν μικροεπεισόδια. Η αστυνομία, μάλιστα, προχώρησε στη ρίψη δακρυγόνων.

IMG_3203Η ακαδημαϊκή κοινότητα με ανακοινώσεις, καταδικάζει απερίφραστα το άρθρο 50 του νομοσχεδίου προς ψήφιση για την ίδρυση «Εθνικής Αρχής Ανώτατης εκπαίδευσης» που κατατέθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2020 σύμφωνα με το οποίο «για τη διακρίβωση των προσόντων του προσωπικού της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης»:
IMG_3194
α) Τα πτυχία που χορηγούνται από εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής γίνονται δεκτά, εφόσον έχουν αναγνώριση αναγνώριση ακαδημαϊκής ισοτιμίας και αντιστοιχίας από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.), σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3328/2005 (Α΄80) ή απόφαση αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων βάσει του Π.Δ. 38/2010 (Α΄78) ή απόφαση αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλου σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με συναφή τίτλο σπουδών για κλάδο εκπαιδευτικού .

β) Οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών και τα διδακτορικά διπλώματα που χορηγούνται από εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής γίνονται δεκτά, εφόσον έχουν αναγνώριση ακαδημαϊκής ισοτιμίας από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ή αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας συναφούς αντικειμένου με εκπαιδευτικό κλάδο .
IMG_3193
IMG_3199
Τι αναφέρουν διαμαρτυρόμενοι φοιτητές για το επικείμενο νομοσχέδιο: - προωθεί αξιολογήσεις των ιδρυμάτων, τα οποία θα αξιολογούνται ως προς το κατά πόσο συμβαδίζουν και συμμορφώνονται με τις αναδιαρθρώσεις και τα σχέδια της κάθε κυβέρνησης για τα πανεπιστήμια, δηλαδή: διαγραφές φοιτητών, εντατικοποίηση ρυθμών σπουδών(αλυσίδες, παρουσίες,προόδους), κατακερματισμένα πτυχία χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα.

-θα συγχωνεύει/καταργεί όποιο τμήμα δεν συμμορφώνεται με τις αναδιαρθρώσεις και αξιολογείται αρνητικά. Μέσα στο νομοσχέδιο υπάρχουν ήδη 37 τμήματα ΑΕΙ τα οποία θα ανασταλεί η λειτουργία τους αν αυτό ψηφιστεί.

Δήλωση μαθήτριας

- συνδέει την αξιολόγηση με την χρηματοδότηση των ιδρυμάτων με πολύ εκβιαστικό τρόπο. Όποιο τμήμα δεν ακολουθεί τις αλλαγές που ψηφίζονται, δεν θα παίρνει την συνολική χρηματοδότηση που έπαιρνε ως τώρα. - μετά και την εξίσωση των πτυχίων μας, των δημοσίων πανεπιστημίων, με αυτά των ιδιωτικών κολεγίων, αύριο ψηφίζουν ρύθμιση που προβλέπει τον διορισμό στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση αποφοίτων κολεγίων.

- τιμωρητικό τριετή αποκλείσμο απο τους πίνακες για όποιον αναπληρωτή δεν μπορέσει έστω και μια φορά να παραστεί στο σχολείο που θα τον στείλουν. Η ΝΔ θέτει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για άλλη μια φορά σε περίοδο εξεταστικής για τους φοιτητές, προκειμένου να μην βρει εμπόδια στην ψήφισή του. Μιλάμε για ένα απο τα πιο επικίνδυνα νομοσχέδια του τελευταίου καιρού, με διατάξεις που θα φέρουν τεράστιες αλλαγές προς το χειρότερο τόσο στις σπουδές μας όσο και στην επαγγελματική μας προοπτική.

Βίντεο πορεία

ΣΧΟΛΙΑ (16)

itio

Οι πραγματικοι φοιτητες διαδηλωνουν με Ελληνικες σημαιες και ΟΧΙ με κοκκινες του ΚΚΕ. Α ντε ,σας βαρεθηκαμε πια.....γραφικοι...τυποι

τακης ο χαλκιδεος

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ φοιτητικη πορεια αυτο, ειναι μια πορεια κομμουνιστων ροπαλοφορων, καποια στιγμη πρεπει να λεμε τα πραγματα με τ'ονομα τους επιτελους!

zele

Σιχάθηκα πια να βλέπω κόκκινες σημαιούλες κρεμασμένες σε λοστούς απο φασισταριά της ακρας αριστεράς . Αν δούλευαν και λίγο ισως δεν θα είχαν χρόνο για να διαμαρτύρονται για τα πάντα και μάλιστα χωρίς λόγο !

Πιο συντηρητικοί κι απ' τους φασίστες

Μα αυτοί είναι του ΚΚΕ, των μεγαλογαιοκτημόνων κολλητών του Κούλη

κωστας αιρετικος κυνικος 52

Ανηψια δεν πιστευω να ησουν εκει ελπιζω να καταλαβες την τελευταια φορα που κουβεντιασαμε τι πρεπει να κανεις.Η επανασταση ειναι προσωπικο ζητημα του καθενος ....δεν κανεις οτι δεν θελεις να υποστεις.Ασε τις συλλογικοτητες στη δυστυχια τους.........

Ως γνωστών όλες οι επαναστάσεις έγιναν από έναν άνθρωπο

Όταν η βλακεία συνάντησε την αμορφωσιά.

Τινα

Παρακουραστηκαν οι κοπριτες απο τις καταληψεις και για ακομα μια φορα κανουν τη μετακινηση στην Αθηνα γολγοθα.Το νομοσχεδιο θα περασει θελουν δε θελουν!!

Είναι πια γνωστό οτι ...

Ο κουμμουνισμός είναι η πιο επικίνδυνη ,επιθετική θρησκευτική οργάνωση με πληρωμένους επαγγελματίες οπαδούς ,που για κάποιο λόγο δεν αγγίζει κανείς . Κόμμα που ευαγγελίζεται πολιτική εκτός Συντάγματος ,άρα παράνομη ,υποκινά παράνομες και εγκληματικές ενέργειες βαφτίζοντάς τες ''πάλη'' , τους δε υπάλληλούς της τους αποκαλεί αντιεξουσιαστές. Αποτελεί καρκίνωμα της κοινωνίες και όλα τα σοβαρά και πολιτισμένα κράτη τον έχουν αποβάλλει.Μερικά μέρη που ακόμα δραστηριοποιείται είναι η Δημοκρατική Β. Κορέα και κάποιες επίσης Δημοκρατικές χώρες της Νότιας Αμερικής ...

Nik

Αυτοί με τα στυλιάρια είναι κανονική ομάδα κρούσης όπως των ναζί. Πρέπει να συλληφθούν και να καταδικαστούν ως τέτοιοι. Τέλος με την ασυλία των κομμουνιστών.

ΤΕΛΑΜΩΝ

Ρε το γίδι τι ψηφίζω...

Δεξιά θυμωμενη

Αν το νέο μότο Κυριάκο είναι εμπρός οι στουρνοι από τα κολέγια πολύ κακό τέλος θα έχετε σαν κυβέρνηση. Ψήφισα τον μισανθρωπο Αυγουλοματη υπουργό σου που τον γνωρίζω και ξέρω τι σιχαμερό υποκείμενο είναι σαν άνθρωπος για να βγεις στην εξουσία και έτσι το ανταποδίδεις; Δε φτάνει που δε βοηθάτε τη βάση σας πάρα μόνο πέντε έξι ανιψιά ξαδέρφια κλπ τώρα καταρριπτετε οριστικά κάθε έννοια αξιοκρατίας. Περιμένουμε να πάρετε πίσω το μέτρο άμεσα.

Νεοδημοκράτης

Αντιθετα μ εσένα, εγώ ψήφισα πραγματικά Νέα Δημοκρατία και μου αρέσει πολύ το νομοσχέδιο. Με την εμπειρία που έχω από το ελληνικό Πανεπιστήμιο, πιστεύω οτι κανένα κολλέγιο Ευρωπαϊκής χώρας δεν μπορεί να είναι χειρότερο από το αντίστοιχο Ελληνικό και άρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μπράβο στην κυβέρνηση για το θάρρος της

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης