Έγκλημα στις Μοίρες Ηρακλείου: Απολογείται σήμερα ο 51χρονος

Έγκλημα στις Μοίρες Ηρακλείου: Απολογείται σήμερα ο 51χρονος

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στο Ηράκλειο - Εξοργισμένοι οι συγγενείς του θύματος - Ο 51χρονος ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται τίποτα και ότι για όλα έφταιγε το αλκοόλ 

moires1
Απολογείται σήμερα, ενώπιον των ανακριτικών Αρχών, ο 51χρονος που σκότωσε τον 79χρονο Κώστα Χατζάκη, την περασμένη εβδομάδα στις Μοίρες Ηρακλείου.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια κατά τη διάρκεια της απολογίας του δράστη. Οι συγγενείς του θύματος είναι εξοργισμένοι με τον ισχυρισμό του 51χρονου ότι δεν θυμάται τίποτα και ότι για όλα έφταιγε το αλκοόλ, καθώς πριν το έγκλημα είχε καταναλώσει όπως ισχυρίζεται μεγάλες ποσότητες ρακί.

Ο 51χρονος αντιμετωπίζει διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο 51χρονος γυμναστής παρακολουθούσε για μέρες το σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του και σύμφωνα με μαρτυρίες δεν ήταν η πρώτη φορά το βράδυ της περασμένης Τρίτης που πήγαινε στο σπίτι της. 

Οργισμένοι οι συγγενείς του 79χρονου

Οργισμένοι είναι οι συγγενείς του 79χρονου θύματος. Όταν ο δράστης οδηγήθηκε στα δικαστήρια Ηρακλείου προκειμένου να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα, εκεί βρισκόταν πλήθος κόσμου, μεταξύ άλλων και η κόρη του 79χρονου. 

Ένταση στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου
Κλείσιμο


Μάλιστα, σε δηλώσεις της δεν άντεξε και ξέσπασε λέγοντας συγκεκριμένα: «Αυτό που έγινε είναι αδιανόητο. Ο πατέρας μου νεκρός, η μητέρα μου στο ΠΑΓΝΗ τραυματισμένη. Όλα αυτά έγιναν επειδή αυτός λέει ότι μέθυσε».
moires2

Την ίδια ώρα ο γιος του 79χρονου επιτέθηκε κατά της αστυνομίας λέγοντας πως προστατεύουν τον άνδρα που δολοφόνησε τον πατέρα του ενώ οργισμένος φώναζε να μην επιστρέψει ο 51χρονος στις Μοίρες τονίζοντας χαρακτηριστικά «αν έρθει στις Μοίρες θα τον σφάξουμε».

Πώς έγινε το έγκλημα

Σε κατάσταση μέθης έφτασε κάτω από το σπίτι της γυμνάστριας πρώην συζύγου του ο 51χρονος από το Ζαρό, έχοντας μαζί του και όπλο. Δεν γνώριζε πού ακριβώς μένει η γυναίκα κι έτσι χτύπησε την πρώτη πόρτα που είδε μπροστά του. Άνοιξαν τα δύο εγγόνια του 79χρονου σπιτονοικοκύρη, 16 και 14 ετών, τα οποία στις επίμονες ερωτήσεις του 51χρονου απάντησαν πως η γυναίκα ζει στο κτήριο, αλλά όχι στο συγκεκριμένο σπίτι.

Ο 51χρονος ζήτησε να μιλήσει με τον σπιτονοικοκύρη και τα παιδιά ενημέρωσαν τον παππού τους για την παρουσία του άνδρα, ζητώντας του όμως να μη βγει έξω λόγω της ανεξέλεγκτης κατάστασης στην οποία βρισκόταν ο δράστης.
EGKLHMA-MOIRES2__1_

Όπως διηγήθηκε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο 79χρονος βγήκε και έτσι ξεκίνησε ένας διάλογος με τον 51χρονο, ο οποίος μάλιστα ρωτούσε να μάθει λεπτομέρειες για το ύψος του ενοικίου, αν η πρώην γυναίκα του είναι συνεπής και άλλα, ερωτήσεις που προκάλεσαν την εύλογη αντίδραση του σπιτονοικοκύρη που ρώτησε τον 51χρονο ... προς τί όλες αυτές οι ερωτήσεις!

Αυτή έμελε να ήταν η «σπίθα» που... φούντωσε τον 51χρονο, ο οποίος εν ψυχρώ, με μια σφαίρα στο κεφάλι, έκοψε το νήμα της ζωής του άτυχου ηλικιωμένου. Η 65χρονη σύζυγός του βγήκε έξω κατόπιν, για να δει τι συνέβαινε και δέχτηκε κι εκείνη τα πυρά του 51χρονου.
EGKLHMA-MOIRES3

Ο άνδρας δε σταμάτησε εκεί όμως... Αφού δεν είχε πειστεί ότι η πρώην γυναίκα του δε βρισκόταν στο διαμέρισμα όπου βρίσκονταν τα παιδιά, άρχισε να πυροβολεί στην πόρτα του σπιτιού! Αυτό κινητοποίησε, ευτυχώς, τους δύο έφηβους, που έφυγαν από την πίσω πόρτα του σπιτιού και γλίτωσαν τη ζωή τους.

Από εκείνη τη στιγμή, αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στην περιοχή και εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο άνδρας που λειτουργούσε βιοτεχνία κατασκευής τελάρων για μέλισσες και στη συνέχεια επέκτεινε τη δραστηριότητά του στην οινοποιία, συνελήφθη στο Ζαρό, σε ρακοκάζανο ιδιοκτησίας του, το πρωί. Εκεί βρέθηκε και το όπλο που χρησιμοποίησε.

Με πληροφορίες από www.cretapost.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης