Συλλήψεις και πρόστιμα σε ελέγχους σε καντίνες

Συλλήψεις και πρόστιμα σε ελέγχους σε καντίνες

Οργανωμένη επιχείρηση στην Αθήνα χθες από κλιμάκια του Υπουργείου Ανάπτυξης και της ΕΛΑΣ – Εντείνεται και η μάχη κατά του παρεμπορίου

astynomia_7
Οργανωμένη επιχείρηση για τον έλεγχο των καντινών επί της Πειραιώς και επί της Λ. Συγγρού πραγματοποίησαν χθες μικτά ελεγκτικά κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή και της ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατά τη διάρκεια των ελέγχων επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 2.500 ευρώ για έλλειψη παραστατικών εμπορίας και διακίνησης, καθώς και έλλειψη ανάρτησης καταλόγου. Επίσης εφαρμόστηκε η προβλεπόμενη από το νόμο αυτόφωρη διαδικασία σύλληψης για ρευματοκλοπή.

Μάχη κατά του παρεμπορίου

Την ίδια στιγμή εντείνεται η μάχη κατά του παρεμπορίου με αύξηση των ελέγχων που διενεργούνται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποιήθηκαν από το Υπ. Ανάπτυξης και συγκεκριμένα απ' τη ΓΓ Εμπορίου κατά το χρονικό διάστημα από 13.01.2020 έως 19.01.2020 πραγματοποιήθηκαν 353 έλεγχοι σε Αττική και Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, τη Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα καθώς τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών. Πρόκειται για αύξηση κατά 75% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα (06.01.2020 έως 12.01.2020).

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων βεβαιώθηκαν 35 παραβάσεις, αύξηση κατά 106% σε σχέση με την εβδομάδα που προηγήθηκε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ελέγχθηκαν κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 1.102 τεμάχια από είδη παραεμπορίου (κυρίως απομιμητικά, τα οποία θα διακινούνταν παράνομα στην αγορά) και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 31.900 ευρώ σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις για έλλειψη παραστατικών εμπορίας και παράνομης διακίνησης, έλλειψη αδείας κ.α.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης