«Ναι» στη σύνδεση της αξιολόγησης των πανεπιστημίων από την Εθνική Ανεξάρτητη Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης με την χρημαοδότησή τους λέει το 78% των πολιτών σε δημοσκόπηση της Marc για το protothema.gr με μόλις το 14,6% να εμφανίζεται αρνητικό σε αυτή την εξέλιξη.
Στο ερώτημα για το αν θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στον τελικό βαθμό του μαθητή για την εισαγωγή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η απόδοσή του στις τρεις τάξεις του Λυκείου το 60,1% των ερωτηθέντων απαντά «συμφωνώ/μάλλον συμφωνώ».
Σχεδόν καθολική είναι, παράλληλα, η αποδοχή της πρότασης για στήριξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης από το κράτος με το 93,3 των συμμετεχόντων να συμφωνούν με το αίτημα αυτό.
Το 80,5% δηλώνει, τέλος, σύμφωνο με το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει την παροχή ενός tablet σε κάθε παιδί από την Δ΄ δημοτικού μέχρι την Γ΄ λυκείου μέσα στο οοίο θα βρίσκει τα βιβλία του σε ψηφιακή μορφή.
Κλείσιμο
Στην ερώτηση: «Συμφωνείτε ή διαφωνείτε να έχουν γονείς και μαθητές την δυνατότητα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών με απλό ηλεκτρονικό τρόπο;» απάντησαν διαφωνώ οι 3 στους 10.
Τα My market επενδύουν εδώ και 13 χρόνια στην ιχνηλασιμότητα των εγχώριων φρούτων και λαχανικών, δίνοντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα να γνωρίζουν την προέλευση και τη διαδρομή κάθε επιλογής τους.