Σοκ από το έγκλημα στις Μοίρες Ηρακλείου: Συνελήφθη ο δράστης - Την τιμωρία του ζητά ο γιος του θύματος

Σοκ από το έγκλημα στις Μοίρες Ηρακλείου: Συνελήφθη ο δράστης - Την τιμωρία του ζητά ο γιος του θύματος

«Θα μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση του πατέρα μου», δηλώνει ο Γιώργος Χατζάκης - Σήμερα η κηδεία του θύματος του ηλικιωμένου

moiresARTH
Χειροπέδες φόρεσαν σήμερα το πρωί οι αστυνομικοί στον 51χρονο δράστη του απίστευτου φονικού στις Μοίρες Ηρακλείου με θύμα έναν 79χρονο.

hatzakis_0_0
«Ο πατέρας μου δεν τον ήξερε ούτε τον είχε ξαναδεί ποτέ του. Τον ρώτησε ο δράστης αν είναι αυτός που νοικιάζει και πόσο νοικιάζει το σπίτι στη γυναίκα. Ο πατέρας μου δεν του απάντησε για το ενοίκιο, καθώς δεν τον αφορούσε. Τότε ο δράστης τον πυροβόλησε εν ψυχρώ τόσο εκείνον όσο και τη μητέρα μου. Πρέπει να τιμωρηθεί», δηλώνει ο γιος του θύματος Γιώργος Χατζάκης. Όπως λέει ο γιος του θύματος «θα μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση του πατέρα μου».

Σήμερα το κλίμα στις Μοίρες είναι πένθιμο, ενώ η κηδεία του 79χρονου θα πραγματοποιηθεί στις 4 το απόγευμα.

82159592_466903277310313_8438778260308885504_n_0

Πώς έγινε το έγκλημα

Κλείσιμο
Σε κατάσταση μέθης έφτασε κάτω από το σπίτι της γυμνάστριας πρώην συζύγου του ο 51χρονος αγροτοκτηνοτρόφος από το Ζαρό, χθες βράδυ, έχοντας μαζί του και όπλο. Δεν γνώριζε πού ακριβώς μένει η γυναίκα κι έτσι χτύπησε την πρώτη πόρτα που είδε μπροστά του. Άνοιξαν τα δύο εγγόνια του 79χρονου σπιτονοικοκύρη, 16 και 14 ετών, τα οποία στις επίμονες ερωτήσεις του 51χρονου απάντησαν πως η γυναίκα ζει στο κτήριο, αλλά όχι στο συγκεκριμένο σπίτι.

Ο 51χρονος ζήτησε να μιλήσει με τον σπιτονοικοκύρη και τα παιδιά ενημέρωσαν τον παππού τους για την παρουσία του άνδρα, ζητώντας του όμως να μη βγει έξω λόγω της ανεξέλεγκτης κατάστασης στην οποία βρισκόταν ο αγροτοκτηνοτρόφος.

Όπως διηγήθηκε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο 79χρονος βγήκε και έτσι ξεκίνησε ένας διάλογος με τον 51χρονο, ο οποίος μάλιστα ρωτούσε να μάθει λεπτομέρειες για το ύψος του ενοικίου, αν η πρώην γυναίκα του είναι συνεπής και άλλα, ερωτήσεις που προκάλεσαν την εύλογη αντίδραση του σπιτονοικοκύρη που ρώτησε τον 51χρονο ... προς τί όλες αυτές οι ερωτήσεις!

Αυτή έμελε να ήταν η «σπίθα» που... φούντωσε τον 51χρονο, ο οποίος εν ψυχρώ, με μια σφαίρα στο κεφάλι, έκοψε το νήμα της ζωής του άτυχου ηλικιωμένου. Η 65χρονη σύζυγός του βγήκε έξω κατόπιν, για να δει τι συνέβαινε και δέχτηκε κι εκείνη τα πυρά του 51χρονου.
foniko-3

Ο άνδρας δε σταμάτησε εκεί όμως... Αφού δεν είχε πειστεί ότι η πρώην γυναίκα του δε βρισκόταν στο διαμέρισμα όπου βρίσκονταν τα παιδιά, άρχισε να πυροβολεί στην πόρτα του σπιτιού! Αυτό κινητοποίησε, ευτυχώς, τους δύο έφηβους, που έφυγαν από την πίσω πόρτα του σπιτιού και γλίτωσαν τη ζωή τους.
EGKLHMA-MOIRES2__1_
EGKLHMA-MOIRES3

Από εκείνη τη στιγμή, αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στην περιοχή και εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο άνδρας που λειτουργούσε βιοτεχνία κατασκευής τελάρων για μέλισσες και στη συνέχεια επέκτεινε τη δραστηριότητά του στην οινοποιία, συνελήφθη στο Ζαρό, σε ρακοκάζανο ιδιοκτησίας του, το πρωί. Εκεί βρέθηκε και το όπλο που χρησιμοποίησε. 

Ο 51χρονος περιγράφεται ως ένας επιτυχημένος επαγγελματίας, ο οποίος στην πορεία του αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα αλλά και οικογενειακά με τη σύζυγό του.
foniko-1
Πηγή: www.cretapost.gr, www.cretalive.gr, www.e-kriti.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης