Έρχονται 9.750 διορισμοί στην εκπαίδευση για την ενίσχυση των σχολείων

Έρχονται 9.750 διορισμοί στην εκπαίδευση για την ενίσχυση των σχολείων

100.000 αιτήσεις εκτιμάται ότι θα κατατεθούν για 5.000 θέσεις - Δείτε τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ

kerameos
Με 5250 διορισμούς μονίμων δασκάλων και καθηγητών ξεκινά η νέα χρονιά για την εκπαίδευση. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προχωράει και στους 4.500 διορισμούς στην ειδική αγωγή, με αποτέλεσμα να προβλέπονται 9750 διορισμοί και επιπλέον κονδύλια για την εκπαίδευση, από το 2020. H κυρία Κεραμέως προχωρά στη δρομολόγηση ενίσχυσης των σχολείων με πρώτο μέλημα την επανεκκίνηση της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και τους διορισμούς στην εκπαίδευση. Ενδεικτικό της νέα σελίδας που θέλει η κυβέρνηση να γυρίσει την παιδεία είναι οτι η υπουργός κατά την ομιλία της στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2020 τόνισε ότι περιλαμβάνονται και οι επιπλέον πιστώσεις, ενώ συνολικά η αύξηση είναι στα 113 εκατ. ευρώ.

«Και επειδή άλλοι εξαγγέλλουν και άλλοι πραγματικά υλοποιούν, τονίζω ότι ο προϋπολογισμός του 2020 περιλαμβάνει τους διορισμούς 4.500 μόνιμων εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, καθώς και τους διορισμούς 5.250 μόνιμων εκπαιδευτικών σε εργαζόμενους ανέφερε η υπουργός Παιδείας κατά την ομιλία της στη Βουλή. Επόμενος στόχος είναι η αξιολόγηση του εκπαιδευτικών προς την κατεύθυνση της επιβράβευσης τους. «Στόχος μας είναι ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα απελευθερώνει το δυναμικό των Ελλήνων. Ενα εκπαιδευτικό σύστημα που εμπιστεύεται τους εκπαιδευτικούς του, τους αξιολογεί, τους στηρίζει και τους επιμορφώνει», υπογραμμίζει η υπουργός.

Για τον λόγο αυτό στα επόμενα πλάνα του υπουργείου είναι ο σχεδιασμός ενός ολοκληρωμένο σύστημα αξιολόγησης των σχολικών μονάδων προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσουν και στους εκπαιδευτικούς των εκπαιδευτικών, με στόχο την επιβράβευση αλλά και την αναβάθμιση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου και ταυτόχρονα τον εντοπισμό σημείων που απαιτούν βελτίωση.

100.000 αιτήσεις εκτιμάται ότι θα κατατεθούν για 5.000 θέσεις

Ηδη ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τους διορισμούς εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση με την έκδοση δύο προκηρύξεων από το ΑΣΕΠ (1ΓΕ και 2 ΓΕ 2019). Οι αιτήσεις για τον διορισμό εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης διαρκουν ως τις 3 Φεβρουαρίου - ενώ οι αιτήσεις για τον διορισμό Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι από τις 5 έως και τις 24 Φεβρουαρίου Μέσα στις γιορτές δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Προκήρυξη για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, κλάδων ΠΕ60, ΠΕ70 και ΠΕ73, και Δευτεροβάθμιας, κλάδου ΠΕ79, Γενικής Εκπαίδευσης, κατά κλάδο και ειδικότητα, καθώς και ανά μουσική ειδίκευση, κατηγορίας Π.Ε.

Στην προκήρυξη αναφέρονται τα πτυχία που γίνονται δεκτά ανά κλάδο και ειδικότητα ενώ υπολογίζεται ότι για τις 5250 που θα προκηρυχθούν (διότι ο αριθμός αυτός δεν συμπεριλαμβάνεται στις προκηρύξεις) εκτιμάται ότι θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον από περισσότερους από 100.000 εκπαιδευτικούς . Κάποιοι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερος και να αγγίξει και τις 150.000 αιτήσεις.

Εκτός από τους 5.250 μόνιμους διορισμοί στη Γενική Εκπαίδευση το 2020 αναμένεται να ακολουθήσουν μέσα στο 2021 και νέοι διορισμοί 5200 εκπαιδευτικώv.

Οι δύο προκηρύξεις του ΑΣΕΠ

Κλείσιμο
1.Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Προκήρυξη 2ΓΕ/2019 για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψήφιων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατηγορίας Π.Ε. Το ΑΣΕΠ με την προκήρυξη καλεί τους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΠΕ41, ΠΕ78, ΠΕ80, ΠΕ81, ΠΕ82, ΠΕ83, ΠΕ84, ΠΕ85, ΠΕ86, ΠΕ87, ΠΕ88, ΠΕ89, ΠΕ90 και ΠΕ91, να υποβάλουν, εφόσον κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα, «ΑΙΤΗΣΗ - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ» (ηλεκτρονική) για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, για την πλήρωση των κενών θέσεων εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης, καθώς και για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των οικείων βαθμίδων εκπαίδευσης. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 5 Φεβρουαρίου, ημέρα Τετάρτη και λήγει στις 24 Φεβρουαρίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00.
Κριτήρια κατάταξης: Κάθε υποψήφιος, εφόσον κατέχει τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα διορισμού/συμμετοχής, κατατάσσεται, κατά κλάδο ή ειδικότητα, σε πίνακες κατάταξης (πίνακας Α ́- εκπαιδευτικών ΓΕ) κατά φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας.

-Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Προκήρυξη για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, κλάδων ΠΕ60, ΠΕ70 και ΠΕ73, και Δευτεροβάθμιας, κλάδου ΠΕ79, Γενικής Εκπαίδευσης, κατά κλάδο και ειδικότητα, καθώς και ανά μουσική ειδίκευση, κατηγορίας Π.Ε.

Με την προκήρυξη το ΑΣΕΠ καλεί τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδων ΠΕ60, ΠΕ70 και ΠΕ73 και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου/ειδικοτήτων ΠΕ79.01 και ΠΕ79.02, να υποβάλουν, εφόσον κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα, «ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ» (ηλεκτρονική) για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, καθώς και ανά μουσική ειδίκευση, για τον κλάδο/ειδικότητες ΠΕ79.01 και ΠΕ79.02, για την πλήρωση των κενών θέσεων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης, καθώς και για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των οικείων βαθμίδων εκπαίδευσης. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει σήμερα και λήγει στις 3 Φεβρουαρίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00.

Κριτήρια κατάταξης: Κάθε υποψήφιος, εφόσον κατέχει τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα διορισμού/συμμετοχής, κατατάσσεται κατά κλάδο/ειδικότητα, και ανά μουσική ειδίκευση για τον κλάδο/ειδικότητες ΠΕ79.01 και ΠΕ79.02, σε πίνακες κατάταξης (πίνακας Α ́- εκπαιδευτικών ΓΕ) κατά φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης