LIVE

Κορωνοϊός

Αλλαγές από το υπ. Παιδείας: Εκπαιδευτικοί και από Κολέγια στα σχολεία μέσω ΑΣΕΠ

dsd-768x479

Αποκλείονται όσοι εκπαιδευτικοί διορίζονται και δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία -Ενισχυμένη ανεξάρτητη Αρχή για τα Πανεπιστήμια - Δεν είναι αργία για τα σχολεία η γιορτή των Τριών Ιεραρχών

Δεκτά τα πτυχία Κολλεγίων για τον διορισμό εκπαιδευτικών στο δημόσιο και τριετή αποκλεισμό από τις διορισμούς στους εκπαιδευτικούς που παραιτούνται ή δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία περιλαμβάνει νομοσχέδιο «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις» που κατέθεσε στην Βουλή το υπουργείο Παιδείας και αναμένεται να ψηφισθεί έως το τέλος του μήνα.

Με το νομοσχέδιο δημιουργείται μία νέα υπερ-αρχή που αφορά την αντικατάσταση της ΑΔΙΠ. Η νέα αρχή ονομάζεται Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.) και θα ασχολείται από τον στρατηγικό σχεδιασμό της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από ιδρύσεις, συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων έως και την κατανομή της χρηματοδότησης τους.

Ο πρόεδρος της νέας αρχής θα ορίζεται από υπουργό Παιδείας και ο αντιπρόεδρος από τα μέλη του Ανώτατου Συμβουλίου της. Συνίσταται επίσης Συμβούλιο Αξιολόγησης και πιστοποίησης των ΑΕΙ στο οποίο θα συμμετέχει και ένας φοιτητής αλλά θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι Επιμελητηρίων της χώρας με μονοετή θητεία.

Η «εμπλουτισμένη» ΑΔΙΠ θα είναι ο βασικός θεσμός αξιολόγησης των προγραμμάτων σπουδών των διδασκόντων και των ιδρυμάτων. Η νέου τύπου ΑΔΙΠ θα αξιολογήσει και τις συγχωνεύσεις των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια. Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης θα δημοσιοποιούνται ώστε να ενισχύεται η διαφάνεια και η δημόσια πληροφόρηση, και να αναδεικνύονται οι καλύτερες εκπαιδευτικές και ερευνητικές πρακτικές.

Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Νόμου «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις» προβλέπεται ο αποκλεισμός από τους διορισμούς και τις προσλήψεις για τρία έτη εκπαιδευτικών , οι οποίοι διορίζονται στα σχολεία και δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και παραιτούνται.
Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Νόμου «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις»: Τα πτυχία που χορηγούνται από ΑΕΙ της αλλοδαπής γίνονται δεκτά από το ΑΣΕΠ για τον διορισμό των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα δημόσια σχολεία εφόσον έχουν αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων.

Βάσει του ΠΔ 38/2010 ή απόφαση αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλου σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με συναφή τίτλο σπουδών για κλάδο εκπαιδευτικού. Οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών και τα διδακτορικά διπλώματα που χορηγούνται από εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής γίνονται δεκτά εφόσον έχουν αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας συναφούς αντικειμένου με εκπαιδευτικό κλάδο.

Δεν είναι αργία για τα σχολεία η γιορτή των Τριών Ιεραρχών

Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Νόμου παύει να είναι αργία για τα σχολεία η γιορτή των Τριών Ιεραρχών αλλά θα πραγματοποιούνται στα σχολεία εκδηλώσεις που μπορεί να περιλαμβάνουν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.Συγκεκριμένα « Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους , ημέρα της θρησκευτικής των Τριών Ιεραρχών , παύει να συμπεριλαμβάνεται στις ημέρες σχολικής αργίας. Αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή των Μεγάλων αυτών Πατέρων αλλά και της Παιδείας, καθώς και των μετόχων της εκπαιδευτικής διαδικασίας , εκπαιδευτικών και μαθητών.

Οι εκδηλώσεις αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικά με την προβολή του κοινωνικού και παιδαγωγικού έργου των Μεγάλων Πατέρων και της εν γένι προσφοράς τους στην Εκπαίδευση και τα Γράμματα.Η εν λόγω ρύθμιση καταλαμβάνει τόσο την Πρωτοβάθμια όσο και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δημόσια καιιδιωτική, έτσι ώστε ο τρόπος εορτασμού της συγκεκριμένης θρησκευτικής και σχολικής εορτής να είναι καθολικός και ενιαίος’’.Θυμίζουμε ότι με διάταξη του πρώην υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου τα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία παρέμεναν κλειστά την ημέρα των Τριών Ιεραρχών.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (23)

Φωτεινή

Άρα η λύση είναι οι εξής: τα δώδεκα χρόνια του σχολείου οι γονείς δεν πληρώνουν ούτε ένα Ευρώ για φροντιστήρια και το παιδί διαβάζει ίσα ίσα για να περνάει τις τάξεις. Τελειώνοντας το σχολείο το παιδί δεν δίνει πανελλήνιες, αλλά πηγαίνει σε ένα ιδιωτικό κολέγιο ,το οποίο προκειμένου να προσελκύσει πελάτες έχει εύκολα μαθήματα και οι φοιτητές αποφοιτούν γρήγορα και χωρίς πολύ διάβασμα. Και μετά είναι έτοιμο να δώσει ΑΣΕΠ!

ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΑΝΕΡΓΙΑ

Ο μέσος όρος των μαθητών στην Ευρώπη είναι 50% στα τεχνικά λύκεια, 50% στα γενικά λύκεια. Στη Γερμανία είναι 70%-30%, με 70% στα τεχνικά. Στην Ελβετία είναι 75% στα τεχνικά, 25% στα γενικά.

ΑΥΤΟ ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ;

Αυτό δείχνει, όπως σωστά παρατήρησε ο Πιέρ Μπουρντιέ στις μελέτες του, ότι η εκπαίδευση λειτουργεί ως ένας μηχανισμός επιλογής υπέρ των ιθυνουσών τάξεων και επομένως ως ένας μηχανισμός που νομιμοποιεί τις ήδη υπάρχουσες κοινωνικές ανισότητες στην ισχύουσα κοινωνική δομή.

ninja tou paideias

η κόρη του αρχισυνδικάλα της ΟΛΜΕ ΖΑΧΑΡΑΚΗ με το τραγικό επιτελείο της αποφάσισαν με τη βοήθεια της συμμετέχουσας στη λέσχη μπίντεμπεργκ ΑΘΕΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ να καταργήσουν μια πατροπαράδοτη αργία και ημέρα εκκλησιασμου......ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ διότι αφιέρωσαν το καλοκαίρι τους σε ρουσφέτια κι οχι στη προετοιμασία των σχολείων......ΑΣ ΕΙΝΑΙ ......ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗ ΚΑΛΠΗ.......

Tsa

Όταν σπούδασα τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ ήταν δύο διακριτές οντοτητες με παγιωμένη διάφορα κύρους.... Σπούδασα στο πανεπιστήμιο που με έστειλε και όριζε το κράτος μου (μαθηματικό Αθήνας ) και δε βρίσκω δουλειά με τίποτα (τις παίρνουν οι προγραμματιστές τις καλές)... Αν χάσουμε και την αποκλειστικότητα της διδασκαλίας άντε γεια.... Αντί να εξισώνει τα πάντα η ΝΔ ας φτιάξει τα πανεπιστήμια ...

Γεωμέτρης

Ποιος άλλος μπορεί να διδάξει Μαθηματικά? Επιπλέον, κάνε μεταπτυχιακό στον προγραμματισμό, μάθε γλώσσες προγραμματισμού, μάθε και το spss και θα είσαι ανάρπαστος! Το Μαθηματικό, είναι η καλύτερη σχολή. Εχει τρομερές προοπτικές, απλά ο κόσμος δεν τις ξέρει. Εσύ που τις ξέρεις, κάντο πράξη! Ακόμα, μπορείς να ανοίξεις φρντιστηριο! Οτι θέλεις κάνεις με το πτυχίο του Μαθηματικού ! Γιαυτο το τελειώνουν ελάχιστοι. Δύσκολη σχολή, με πολλές προοπτικές.

Σκεπτικός

Τον γραπτό διαγωνισμό τον έφαγε ο Γαβρόγλου και τον χωνεύει η Κεραμέως. Για ακατανόητος λόγους. Αυτή είναι η αριστεία της ΝΔ Χαίρονται και αγκαλιάζονται τα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου που πουλάνε ψευτόχαρτα (masters) εξ αποστάσεως έναντι 6.000 €. Τελικά οι Κύπριοι τους λαδωσαν όλους.

Evridikos

Για ποια πανεπιστημια μιλας

Δεξιός Ψάλτης

Συνεχίστε τα αλλόκοτα εκεί στην ΝΔ και θα δείτε την επόμενη φορά την ψήφο μας με τα κυάλια!!!

κοκε ρουφα το αυγο σου

ναι εσενα περιμενανε να τους ψηφισεις αριστερε με πτυχιο της αμαθειας

gtr

Δίνουν ζωή στα δημόσια ΑΕΙ.... Χαχαχα... Από κολέγια... Μάλιστα...

Takis

Μπράβο σας. Οι αποτυχημένοι άριστοιτου 10 να διδάσκουν σε σχολεία. Εδώ η άλλη έγινε Υπουργός Παιδείας, να μην ρυθμίσει τα του οίκου της και τους συμμαθητές της!!!!

ΚΩΣΤΑΣ

ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΝΕΔΕΙΞΕ Η ΝΔ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Η ΚΚΕ ΝΑ ΤΙ ΧΑΙΡΟΝΝΤΕ ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΨΗΦΗΣΑΝ ΠΑΜΕ ΟΛΙΟ ΜΕ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ

Πανος

Εκπαιδευτικοί απόφοιτοι Κολεγίου... Αριστεία ΝΔ. Ο κάθε ένας άσχετος θα διδάσκει τα παιδιά.

κοκε ρουφα το αυγο σου

Οι αγράμματοι των Ελληνικών πανεπιστημίων με εφόδια λιγότερα και απο εναν πιστοποιημένο απόφοιτο ΙΕΚ αν δεν είχαν τα κλειστά επαγγέλματα θα είχαν βγεί στην ζητιανιά. Τόσο αγράμματοι είστε.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης