Επιχείρηση της αστυνομίας στο Κουκάκι: Εκκενώθηκαν τα κτήρια της Ματρόζου και της Παναιτωλίου

Επιχείρηση της αστυνομίας στο Κουκάκι: Εκκενώθηκαν τα κτήρια της Ματρόζου και της Παναιτωλίου

Πέντε συλλήψεις από την κατάληψη της Ματρόζου, ανάμεσά τους και ένας ανήλικος -Οκτώ συλλήψεις, πέντε γυναίκες και τρεις άνδρες στην Παναιτωλίου - Πέτρες και μπογιές πέταξαν  οι αντιεξουσιαστές –Έξι ελαφρά τραυματίες αστυνομικοί  -Χρήση χημικών από την ΕΛΑΣ -

squat-0
Σε «εμπόλεμη ζώνη» μετατράπηκε για αρκετές ώρες η περιοχή γύρω από τα δύο κτίρια που ανακατέλαβαν αντιεξουσιαστές το μεσημέρι του Σαββάτου στην οδό Ματρόζου και στην οδό Παναιτωλίου στο Κουκάκι.

Λίγο πριν τις επτά το απόγευμα, οι αστυνομικοί ξεκίνησαν την προσπάθεια εισβολής στο κτίριο της οδού Ματρόζου. Περίπου μια ώρα μετά, απομάκρυναν τα άτομα που είχαν μπει στο κτίριο.  Οι αστυνομικοί άνοιξαν με τροχό την πόρτα του οικήματος στο οποίο είχε γίνει ανακατάληψη και εισέβαλαν στο εσωτερικό του, όπου συνέλαβαν πέντε άτομα, (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, ανάμεσά τους και ένας ανήλικος). Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια,

Ανάλογη επιχείρηση έγινε και στο κτήριο της οδού Παναιτωλίου, όπου η εκκένωση από την Αστυνομία ολοκληρώθηκε στις 21.30 το βράδυ, ενώ συνελλήφθησαν οκτώ άτομα (5 γυναίκες και 3 άνδρες). 

Οι καταληψίες  κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πετούσαν  τσιμεντόλιθους, ξύλα και μπογιές εναντίον των αστυνομικών που προστατεύονταν  με τις ασπίδες, ενώ χρησιμοποιούσαν και  ειδικά λέιζερ για να τυφλώνουν τους νεαρούς προκειμένου να μην μπορούν να πετούν αντικείμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την επιχείρηση τραυματίστηκαν ελαφρά έξι αστυνομικοί. 






Κλείσιμο
Νωρίτερα σε εννέα προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο Κουκάκι, κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε μετά την ανακατάληψη των κτιρίων στην οδό Ματρόζου 45 και στην οδό Παναιτωλίου 21, από ομάδες αντιεξουσιαστών.

sil1
sil2


Συγκεκριμένα, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν έξω από τα κτίρια, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα για συμπαράσταση που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του χώρου, μαζί με φωτογραφίες από την ανακατάληψη.

Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και προχώρησαν στις προσαγωγές.

Οι αντιεξουσιαστές στην οδό Ματρόζου ανέβηκαν στον πρώτο όροφο του κτιρίου όπου έσπασαν ένα παράθυρο «χτισμένο» με τσιμεντόλιθους και προχώρησαν στην ανακατάληψη, ενώ στην οδό Παναιτωλίου πιθανόν ανέβηκαν με σκάλα.

IMG 4922


Τι λένε οι αντιεξουσιαστές με ανάρτησή τους για τα κτίρια στο Κουκάκι

Σε ανάρτησή τους οι αντιεξουσιαστές αναφέρονται στις καταλήψεις στις οδούς Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 25, δημοσιεύοντας και φωτογραφίες.

«Η ανακατάληψη της Ματρόζου 45 και της Παναιτωλίου 21 είναι μια πράξη ενάντια στο φόβο που μας επιβάλει η κρατική καταστολή. Είναι ένα σινιάλο αντίστασης και ένα κάλεσμα κλιμάκωσης των αγώνων. Να μην αφήσουμε τις γειτονιές μας και την φύση έρμαια της αναπτυξιακής λεηλασίας.Να μην αποδεχτούμε τον εκτοπισμό των ζωών μας. Να κρατήσουμε τα πάρκα, τις πλατείες και τους λόφους ελεύθερους.Να αντεπιτεθούμε στους μισθοφόρους του κράτους.Να οξύνουμε τους αγώνες ενάντια στην εργασιακή εκμετάλλευση.Να δοθούμε εξ ολοκλήρου στον αγώνα για επιβίωση και ελευθερία.Ο αγώνας δεν είναι ούτε νόμιμος ούτε παράνομος είναι δίκαιος», αναφέρουν.

painted1
painted2
painted3
painted4


paint4
paint5


squat-25
squat-26
paints1
paints2
paints3


IMG 4922


Και συνεχίζουν: «Μαζί με δεκάδες συντρόφια από τον αναρχικό / αντιεξουσιαστικό χώρο, που χωρίς αυτόν καμιά κατάληψη δεν θα ήταν δυνατή, παίρνουμε πίσω τα σπίτια της κοινότητας με στόχο να καλυφθούν στεγαστικές ανάγκες, να επαναλειτουργήσουν οι δομές αλληλεγγύης και να ξαναβρούν έδαφος σχέσεις ελεύθερες από την πατριαρχία τον ρατσισμό και την ιεραρχία. Να ανοίξουν ξανά τα σπίτια στην γειτονιά και στο κίνημα με εκδηλώσεις, γλέντια και αγώνες. Καταλαμβάνουμε παρατημένα κτήρια, συνδέουμε παράνομα ρεύμα και νερό. Εργαζόμαστε για να τα καταστήσουμε βιώσιμα και αναλαμβάνουμε το κόστος της καταστολής. Είναι μια συνειδητή επιλογή απέναντι στον εκβιασμό του ενοικίου και των λογαριασμών. Η κάλυψη των βασικών αναγκών πρέπει να είναι δεδομένη για όλους τους ανθρώπους και όχι ένα εργαλείο στα χέρια των αφεντικών ώστε να μας βάζουν το δίλημμα υποταγή ή εξαθλίωση».

squat-1
squat-2
squat-20
squat-21
squat-22
squat-23
squat-24
squat-3
squat-4
squat-5
squat-6
squat-7
squat-8
squat-9
squat-10
squat-11
squat-12
squat-13
squat-14
squat-15
squat-16
squat-17
squat-18
squat-19
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης