Στο ΣτΕ προσέφυγε ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος

anastasakis_kthve

Ζητά την ακύρωση της απόφασης Μενδώνη, με την οποία παύθηκε από τα καθήκοντά του

Να ακυρωθεί η από 31 Οκτωβρίου 2019 απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Στυλιανής (Λίνας) Μενδώνης, με την οποία παύθηκε από τα καθήκοντα του καλλιτεχνικού διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος ο Ιωάννης Αναστασάκης, ζητεί ο τελευταίος, με αίτησή του από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση δημοσιεύθηκε την 5η Νοεμβρίου 2019 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος ΥΟΔΔ, φύλλο 926).

Ειδικότερα, με την επίμαχη υπουργική απόφαση παύθηκε η θητεία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σκηνοθέτη-ηθοποιού Ιωάννη Αναστασάκη και στην θέση του τοποθετήθηκε ο ηθοποιός Νικόλαος Κολοβός, για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα της θητείας του κ. Αναστασάκη, δηλαδή μέχρι 17.11.2021.

Στην αίτηση ακύρωσης ο κ. Αναστασάκης υποστηρίζει ότι η απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, με την οποία παύθηκε πρόωρα από τα καθήκοντα του καλλιτεχνικού διευθυντή, είναι παράνομη και για το λόγο αυτό πρέπει να ακυρωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι, με άλλη, δεύτερη απόφαση της ίδιας υπουργού και με ίδια ημερομηνία, παύθηκαν από τα καθήκοντά τους τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και στην θέση τους, τοποθετήθηκαν, με τριετή θητεία, πρόεδρος η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου, αντιπρόεδρος ο ασφαλιστής Ιωάννης Βοτσαρίδης και μέλη ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γρηγόρης Βαλτινός, καθώς και ο θεατρικός παραγωγός Δημήτρης Χαλκιάς.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

g.g.

Αυτή η θλιμμένη συριζαϊκή μουτσούνα σε κάνει να κλαις, από τα γέλια όμως.Το πορτραίτο αυτού του δυστυχισμένου κρατικοδίαιτου πρέπει να αναρτηθεί σε κάθε δημόσια υπηρεσία.

Jim

Τα φράγκα ρεεεε είναι πολλααααα έμεινα χώρης δουλειασας στους δρόμους την περνωωωω το κεφι μου έχω χάσει τη θα γινωωωωω

ΚΥΡΙΕ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ . ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ --ΝΑΥΑΓΟΣ ΣΤΟ ΚΟΤΤΕΡΟ --ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

<

Τι θα γίνει ρε παιδιά

δεν θα γράψει κανείς κάτι γι' αυτή τη φάτσα - Σκορτσέζε Νο.2;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης