Μαρινάκης στον αγιασμό των υδάτων στον Πειραιά: «Είμαι σίγουρος ότι το 2020 θα είναι μία καλύτερη χρονιά για όλους»

Μαρινάκης στον αγιασμό των υδάτων στον Πειραιά: «Είμαι σίγουρος ότι το 2020 θα είναι μία καλύτερη χρονιά για όλους»

Παρόντες στην τελετή ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο υπουργός Ναυτιλίας, ο δήμαρχος Πειραιά και ο Περιφερειάρχης Αττικής

marinakis-2
Χοροστατούντων του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμου, του Μητροπολίτη Πειραιά και Φαλήρου κ. Σεραφείμ και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, τελέστηκε το πρωί με κάθε λαμπρότητα στην Ιερό Ναό της Αγ. Τριάδος στον Πειραιά, η πανηγυρική θεία λειτουργία των Θεοφανείων και η τελετή αγιασμού των υδάτων.

Ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης είπε ότι σήμερα είναι μία σημαντική μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία, την πατρίδας μας και τον Πειραιά και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά με υγεία. “Είμαι σίγουρος ότι το 2020 θα είναι μία καλύτερη χρονιά για όλους” πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την τελετή στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, απελευθέρωσε τρία λευκά περιστέρια που συμβολίζουν την Αγία Τριάδα. Στη συνέχεια ακολούθησε η τελετή ρίψης του τιμίου Σταυρού στο λιμάνι του Πειραιά για τον αγιασμό των υδάτων και συγκεκριμένα στην προβλήτα απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνας Πειραιώς. Στο σημείο βρίσκονταν τρία πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία απέδωσαν τιμές στην τελετή ρίψης του Τιμίου Σταυρού. Μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων Υποβρυχίων Καταστροφών, απόστρατοι και εν ενεργεία, βούτηξαν στη θάλασσα και ανέσυραν τον σταυρό.

moralis


Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης σε δηλώσεις του μετά το πέρα της τελετής, είπε ότι θα πρέπει να ανταποκριθούμε θετικά στις προκλήσεις της νέας χρονιάς. Τόνισε ότι "το 2020 μπορεί και πρέπει να είναι έτος ανάπτυξης για όλους, έτος μεταρρυθμίσεων, αποκατάστασης της μεσαίας τάξης και της κοινωνικής συνοχής”. Ο υπουργός Ναυτιλίας ευχήθηκε στους ναυτικούς της πατρίδας μας να ταξιδεύουν σε ήρεμες θάλασσες και διαβεβαίωσε ότι "γίνονται όσα πρέπει ώστε να επιστρέψουν ασφαλείς στις πατρίδες τους και στις οικογένειές του όσοι κρατούνται παράνομα”.

Κλείσιμο
Εκ μέρους της βουλής των Ελλήνων ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Τραγάκης απηύθυνε θερμό χαιρετισμό σε όλους τους Έλληνες ανά την υφήλιο. "Να τους ευχηθώ καλή δύναμη στους δύσκολους καιρούς που περνάμε" τόνισε ο κ. Τραγάκης. Ανέφερε ότι οι συνθήκες αυτή την περίοδο στην περιοχή μας είναι αρκετά δύσκολες και ευχήθηκε όλοι με συναίνεση στη βουλή να προσφέρουν για το καλό του ελληνικού λαού.

pat


«Περισσότερο φως στους ανθρώπους και στους πολιτικούς» ευχήθηκε με δήλωσή της, μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. «Να προστατεύουσε το σπίτι μας τη Γη και την ειρήνη» ανέφερε και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους.

Ο βουλευτής Πειραιά εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας ευχήθηκε καλή χρονιά, δύναμη και ψηλά το ηθικό, για τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας. "Μπροστά στις δυσκολίες που περάσαμε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα" τόνισε.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης τόνισε ότι η γιορτή των Θεοφανείων είναι μία από τις σημαντικές στιγμές της Χριστιανοσύνης και ευχήθηκε αυτή η χρονιά να είναι φωτισμένη για όλους τους Έλληνες.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ευχήθηκε χρόνια πολλά και θεία φώτιση και πρόσθεσε: «Αυτή η ημέρα να είναι μέρα της επανεκίνησης για την ανάπτυξη, την πρόοδο και την υγεία όλων".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης